Avlive fisk

Hvordan skal man gjøre dette på en best mulig måte?

Jeg har en guppyhann hann med knekk i ryggen, leste akkurat om at man skulle avlive de med sånn rygg.
Kokende vann er nok den beste metoden.
Takk for raskt svar
Men gjør ikke det veldig vondt for fisken?
Nei, de dør på brøkdelen av et sekund. Jeg bruker alltid kokhett vann.
Koker opp en liter vann i vannkokeren på kjøkkenet, tømmer det over i en bøtte, og hiver fisken oppi. Død på et blunk. Kanskje rekker du å se et piskeslag med halen men det er refleks.
Takk for svar!
Nå står vannet til koking, gruer meg litt jeg...
OdaV
Takk for svar! Nå står vannet til koking, gruer meg litt jeg...


Slik er det med meg og.
Eg har altid litt vont i magen både før og etter avlivingen.
Eg tenker lenge på om eg skal gjera det, tenker at det er vont for fisken, men det er ofte det beste for fisken da den ikkje er heilt frisk
Jeg har hørt at for tropiske fisker er iskaldt vann like effektivt som kokende vann. De får kuldesjokk og dør momentant.

Du tar en beholder vann og setter i fryseren akkurat lenge nok til at du får en tynn hinne på overflaten. Ta den ut, slå hull på overflaten, og ta fisken rett fra karet over i isvannet.

Et greit alternativ hvis man avliver pga bukvannsott. Har hørt at de kan eksplodere dersom man putter dem i kokende vann, siden de er så oppblåste. Spiller ingen rolle for fisken, men litt ekkelt for den som avliver...
Mvjnz
Jeg har hørt at for tropiske fisker er iskaldt vann like effektivt som kokende vann. De får kuldesjokk og dør momentant. Du tar en beholder vann og setter i fryseren akkurat lenge nok til at du får en tynn hinne på overflaten. Ta den ut, slå hull på overflaten, og ta fisken rett fra karet over i isvannet. Et greit alternativ hvis man avliver pga bukvannsott. Har hørt at de kan eksplodere dersom man putter dem i kokende vann, siden de er så oppblåste. Spiller ingen rolle for fisken, men litt ekkelt for den som avliver...


Ja det er jo litt ekelt om dei eksploderer.
har du prøvd dette ?
eller har du bare hørt det ?
Aldri prøvd det. Leste en lang artikkel om avliving av fisk og de forskjellige metodene, og den med iskaldt vann ble nevnt som en av de mest humane.
For eventuelle andre som leser denne tråden så må det understrekes at metoden med kokende vann bare må benyttes på små fisk! Større fisk avlives best ved å skjære av hodet med en skarp kniv, eventuelt etter "bedøving" med et slag mot hodet.

Tusen takk for svar
Fisken er avlivd. Den døde med en gang, så ikke en gang et eneste haleslag...
Men når du (Tante Astrid) sier at bare små fisk, kan man avlive en perlegurami med kokende vann? Ikke det at jeg har tenkt å gjør det, men er bare litt nyskjerrig.
Nei, jeg synes ikke stort større fisk enn guppy egner seg for den typen avliving. Når fiskene blir større enn det så går de ikke umiddelbart i sjokk lenger.

Har lest flere skrekkhistorier, blant annet om en scalare som hoppet ut flere ganger før den endelig døde

Har også selv dårlig erfaring etter at jeg avlivde en sommerfuglciklide med kokende vann. Skal ikke si mer enn at det anbefales ikke! Etter den erfaringen har jeg bare brukt kniv, også på mindre fisk. Raskt, enkelt og humant.
Jeg har gitt mannen min oppgaven med å kutte nakken på større fisk som skal avlives. En sylskarp kniv og det er gjort på mindre enn et øyeblikk.

Et lynraskt dypt kutt i nakken skiller fiskens ryggrad fra hodet, og da er den død. Man trenger ikke skjære hodet helt av.
Men når man kutter av hodet.. hvordan gjør man det? må man ta fisken ut eller? Da pines den jo, eller hvordan skjer det?
Du bare håver den opp og legger den på noe som ikke er altfor glatt, feks en avis eller noen ark tørkepapir, og kutter så nakken. Fra fisken er i håven og til den er død går det bare noen sekunder så lenge man er rask og bestemt.

Er du redd den skal sprelle for mye kan du bruke en tørr klut eller lignende å holde den nede med (da sklir den ikke så lett unna), men som oftest er jo de fiskene som skal avlives såpass svekket at det ikke byr på noe problem.
Et tips til mindre fisk kan være å legge den mellom brettet avispapir og bruke hammeren. Pass imidlertid på at det skjer raskt fra du tar fisken opp av vannet. Har ikke hatt problem med å ikke treffe..og det skjer jo momentant.

Ps. Husk å IKKE kaste døde fisk i toalett -kan visst spre smitte har jeg lest.
may
Et tips til mindre fisk kan være å legge den mellom brettet avispapir og bruke hammeren. Pass imidlertid på at det skjer raskt fra du tar fisken opp av vannet. Har ikke hatt problem med å ikke treffe..og det skjer jo momentant. Ps. Husk å IKKE kaste døde fisk i toalett -kan visst spre smitte har jeg lest.


hørtes litt mer grisette ut å smash'e fisken slik egentlig :p bare min tanke. Jeg forøvrig har sluppet lett fra det og bare avlivd guppy, og dette med KOKENDE vann. Raskt og smertefritt.

Heldig som ikke har måttet avlive større fisk enn det.
Hva om man har misforstått det med iskaldt vann sånn veldig og legger fisk i en pose akvarievann og så i frysern, er det veldig ille? Å fy faen, får veldig vondt i magen nå jeg. dårlig samvittighet...
den vil bli påvirket lengre av kulden = pint = ikke veldig human måte å drepe en fisk.

vil tro at kokende vann er den beste metoden siden 100 grader --> 25 grader = 75 graders forskjell, mens 0 grader ---> 25 grader er bare 25 graders forskjell. Vil tro at kokende vann dermed er mer effektiv metode siden den indre temperaturen til fisken vil forandre seg fortere.

Men angående større fisk, er det ikke best å sette dem i et håndkle og så slå med håndkleet mot en vegg alt man kan. Ja rimelig grisete, men vil tro at det går fortere enn å kutte over nakken. Eller hva mener dere?



Jeg har lest at ved en 'ren' halshogging vil man finne hjerneaktivitet i opptil 10 sekunder etterpå, og da spørs det om det er en veldig human avlivingsmetode.

Det med frossent vann mener jeg høres veldig bra ut egentlig. Man får jo samme effekt med mennesker som bader i isvann. De kan dø av hjertestans i det de hopper i vannet, pga kuldesjokk, så de smører seg ofte inn med fett for å forebygge det. Og hvis et mennesker kan dø momentant i isvann tror jeg nok små fisker kan det også.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap