Kampfisk oppdrett hjelp.

hei jeg har en kamfisk han og en hun i ett 70 l kar.
kan jeg ha begge i samme kar eller må jeg ha hunnen i ett syltetøy glass ve siden av akvarie? også kan dere godt hjelpe meg me hvordan jeg får oppdrett på de..?
Hei hei. Jeg kan ikke så mye om kampfiskoppdrett selv. Men jeg har flere hunnkampfisk sammen i min 50 liter uten problemer. Om kampfiskhannen kan gå der kommer helt an på temeramentet til hannen. Noen går fint ilag, mens andre klikker ved synet av hverandre. Vil råde deg til å ha mye planter og skjulesteder slik at hunnen(ne) kan gjemme seg når/hvis hannen viser sin vrede.

Og så vil jeg råde deg til å se på Svein's side om kampfisk

http://home.c2i.net/svein_antonsen/index.htm

http://no.kampfisk.com/

http://kampfisk.net/
Å ha hunnen i et syltetøyglass ved siden av er bare tull, da bør du heller selge henne. Et syltetøyglass er mindre enn bøtta man bruker når man bytter vann

Å ha hann og hunn i samme kar kan være en tikkende bombe. Du kan våkne en morgen til at en av dem er drept.

Hvis du skal drette, vil jeg anbefale at du har minst tre kar, et til hunnen etter parring, et til hannen etter at yngelen er frittsvømmende, og et som er oppdretts og oppvekstkaret.

En kampfiskhann blir veldig aggressiv når han har egg og yngel å passe på. Etter paringen er hunnen en fiende av hannen, og han vil jage henne til hun dør av utmattelse i et så lite kar. Dette kan gjelde andre fisk du har i karet også, selv om bunnlevende fisker KAN gå bra. Fjerner du ikke hannen etter at yngelen er frittsvømmende, ender yngelen opp som frokost.

Vurderer du oppdrett, anbefaler jeg deg å lese mye først, siden som Shlush anbefalte er bra.
Kampfiskyngel er krevende, ikke fordi det er vanskelig å få, men de krever mye etterpå. Du må for eksempel ha et kar til hver av hannene og de aggressive hunnene etter 2-3 mnd, og har du ikke råd til filter til alle, må du bytte vannet hver dag, og det er mye jobb om du har 25-50 bokser! Yngelen vokser også best på skikkelig for, som også står på Sveins side. Boksmat duger ikke her.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap