Livet ved vannkanten

Inspirert av alle dere som har så interessante og flotte personlige tråder tenkte jeg nå å kaste meg på og skrive litt om mitt våte univers

Starter med presentasjon av mitt første akvarium etter at akvariehobbyen ble gjenopptatt i 2007; Sør-Amerikansk glede. Her er to F1-scalarer, 6 corydoras metae, en L144 og Laetacara dorsigera med avkom samt et par eplesnegler.
Innbyggeren med lengst ansiennitet i karet er "Grim", en flott L 144-gutt som nå ønsker seg dame. Noen syntes det var en rar første-fisk, men slik kan det gå når man har gode venner som stiller opp som både mentor og "donor" (sender en hilsen til Frosken her)

L144 er flinke algespisere og er mye å se på dagtid, morsomme fisker.

Gjennom en bekjent i Drammen AK har jeg kjøpt to flotte F1 Pt scalare. De spiser av hånden og er sjefene i karet til hverdags. Situasjonen forandret seg imidlertid raskt da jeg fikk yngel på Laetacara dorsigeraene. Det er flinke foreldre det !

L. dorsigeraene va fullvoksne og litt til da jeg kjøpte dem på Akvariemagasinet ved påsketider. De gikk nesten rett i lek, og fikk mange unger i første kull. Dessverre levde kun 8 stk opp, men jeg har beholdt de fleste ungene foreløpig fordi det blir noe spesielt med egen førstegangsoppdrett.

Knut
Denne karen er altså Knut, stolt far til flere... Synes L.dorsigera er en undervurdert dvergciklide, den har mange fordeler i tillegg til sin fantastiske leksdrakt. De er svært fredelige og smarte, og gode foreldre. Greie omnivore som lar plantene være i fred også.

Flere enn meg som har navn på favorittfiskene ?

[External Image]

Hvorfor får jeg ikke til å bruke stort bilde når jeg har fulgt oppskrift funnet her inne med å klikke på bildeikonet, lime inn url til et allerede publisert bilde og poste uten forhåndsvisning ? Håper noen av dere erfarne kan hjelpe en fersk blogger...
Du har gjort alt riktig frem til du skulle lime det inn.
Da skal du velge den fjerde boksen (et bilde med en liten rød hake på) og ikke den tredje (jordklode med lenke).

Håper du skjønner den forklaringen og får det til

Jeg er forresten enig i at det er en nydelig fisk!
Tusen takk, Tante Astrid. Tror jeg har brukt bilde-ikonet før også, men da prøver jeg å presentere Knut igjen:[External Image][External Image]
Og jeg prøver på nytt:[External Image]
Det var flotte bilder du har her, særlig det av den siste fisken
Tar hele forklaringen:

Når innlegget er postet trykker du på endre innlegg.
Trykk på bildet slik at det blåses opp.
Høyreklikk.
Velg egenskaper.
Kopier plassering.
Trykk på boksen med bilde og hake over innlegget.
Lim inn, trykk ok og post innlegget.
Kjetilv
Det var flotte bilder du har her, særlig det av den siste fisken :)


Takk Knut er en stilig kar.

Tante Astrid: Takk for hjelpsomheten ! jeg prøver igjen. Forresten var jeg kjempefornøyd med Hydrocotylen jeg kjøpte av deg Planter er vanskeligere enn fisk synes jeg, men tror jeg har funnet balansen i karet nå

[External Image]
Våte, men middels grønne fingre
Karet er nå litt over ett år gammelt og det har vært en del utskifting av planter underveis. Nå tror jeg imidlertid at balansen er ganske grei, og er spesielt fornøyd med Hygrophila polysperma "rosanervig" som jeg fikk tips om fra Rose U.

Har Juwel T5-rør, uten reflektor og heller ikke CO2, så med gjødselkuler til sverdplantene og Tropica mastergrow er nok dette det beste jeg med mine våte, men under middels grønne fingre får til...

[External Image]
Det er en flott skog nedi der
Hei på deg.
Så koselig at du også har fått din egen tråd,kommer til å følge den videre.
Sender en liten hilsen tibake til deg og alle fiskene
Fra meg og alle fiskene
Fint kar.
Er det planter helt bakerst i karet og ei svær rot foran som gir den fine stigningen bakover?
Dette er et utrolig flott resultat i et kar med såpass lite belysning! Tommelen opp her fra meg
Ja, jeg må si meg fullstendig enig med Tante Astrid, dette var utrolig flott
Humunukuapuaa
Fint kar. Er det planter helt bakerst i karet og ei svær rot foran som gir den fine stigningen bakover?

Neida, jeg har bare kopiert temaet fra bakgrunnsplakaten, lagt min egen rot tilsvarende den på bildet of prøvd å følge mønsteret.

Tusen takk til dere andre som har kommentert, det er veldig moro med slike kommentarer og hyggelig med gjester i tråden
Det
Tenkte jeg kunne presentere kar nr 2 som er helt annerledes, her er det litt hardere vann, steiner, huler og mange gjemmesteder.

Her har jeg et lekspar med Nannacara anomala med barn, 6 Corydoras metae, mange fargerike guppys og lillebroren til Grim, en L144 som heter Grums -og gjett hva, han ønsker seg også dame ! I tillegg 4 eplesnegler som gjør en god renholdsjobb.


[External Image]

[External Image]
Nannacara anomala
Den grønne dvergcikliden Nannacara anomala er et kapittel for seg. Bedre mor har jeg aldri sett, og forandringen fra brun hverdagsfisk til sort supermamma er fascinerende ! Dessverre får ikke pappa være med og blir hardhendt jaget bort, har måttet flytte ham over på ferie i annet kar før.

Her er ihvertfall den stolte mor:


[External Image]
Vakker guppy
Guppys er mindre hardføre nå enn da jeg sist hadde akvarier for 15-20 år siden. Er det noe jeg innbiller meg at det yngler litt mindre også ? Samtidig har de jo blitt vakrere, synes dagens hunner har en fargeprakt som tilsvarer det hannene hadde tidligere.

Se på denne smukke blå f.eks:

[External Image]
Åhh, ikke for å blande meg inn, men det siste karet ditt hadde blitt kjempetøft med helt mørk bakgrunn

Fine kar du har!
Tilfeldig bekjentskap
© Mark Sabaj Pérez, ANSP & All Catfish Species Inventory
Reklame for plussmedlemskap