Hvordan lage yngelfór hjemme (side 6)

Hei

I dag har jeg hatt min første vellykka klekking av artemia det var en kjempesuksess blant tetra og guppy+guppy yngel

Det jeg lurer på, hvor lenge kan man ha resten av de levende artemia/rekene, og hvordan best oppbevare dem?

Bare ha dem i den samme oppløsningen og med luftpumpa på?

Frode
Drar opp denne igjen, angående microorm. Jeg har alltid latt mine kulturer stått mørkt (mener jeg har blitt rådet til det en gang i tida..) og det har vært fin økning av ormer. Det siste året har kulturene, selv ferske, ikke gitt så god avkastning. Har brukt samme metode i 2-3 år.

Pga hundepass noen dager flyttet jeg kulturene vekk fra den mørke hylla, satte dem på kjøkkenbenken så ikke bikkjene skulle få tak i dem. Der, under kjøkkenarmaturet, begynte ormene å klatre mer på veggene enn ellers. Selv en gammel kultur begynte å klatre...

Er det bare jeg som har gjort feil hele tiden, ved å la dem stå mørkt? Har alle andre disse kuturene lyst?
Jeg har noen stående oppå lysarmaturet på akvariet og noen på kjøkkenbenken under spotlightene, så alle står altså lyst og varmt hos meg, og det kravler godt med orm her.
Det hender jeg har noen bokser som står på hylla i mørket når jeg har mange kulturer gående samtidig, og der beveger det seg mye mindre opp på kanten.

Så min erfaring er at det funker best med lyst og varmt
Frode Molland
Det jeg lurer på, hvor lenge kan man ha resten av de levende artemia/rekene, og hvordan best oppbevare dem? Bare ha dem i den samme oppløsningen og med luftpumpa på?

Ser at dette innlegget er postet i juni, så det er gammelt, men verd å svare på for senere lesere likevel

Jeg tror det ble nevnt innledningsvis i denne tråden (der jeg skrev en fotoartikkel om hvordan klekke artemia osv) hvor lenge artemia lever, men kan jo ta det opp igjen her likevel:

Artemia som er klekket har svært kort levetid i den vanlige saltvannsblandingen vi klekker dem i. De nyklekkede artemiaene lever det første døgnet på sin medfødte plommesekk. Men etter et døgn er den oppbrukt, og da begynner de å sulte, og artemiaen mister nesten helt sin næringsverdi (det er plommesekken som inneholder den verdifulle næringen) og de dør av sult.
Dette betyr at man jevnlig og hele tiden derfor skal kaste/skylle ut artemiablandingen, og sette en ny dose egg til klekking. Sånn ca hver eller annenhver dag. Da har man hele tiden ferske og levende, næringsrike artemia.

Den resten av artemia som nevnes i sitatet ovenfor, var det altså bare vits i å spare et døgn. Den vil uansett begynne og dø ut av seg selv om man ikke kaster dem etter et døgn. Og døde artemia lukter...råttent saltvann.
det grønne greiene på vannoverflaten er det Infusorier på det siste bilde dær
hvor får man kjøpt d artemia eggene før man lager kuren eller maten
det grønne greiene på vannoverflaten er det Infusorier på det siste bilde dær
Marianne Kongsvik
det grønne greiene på vannoverflaten er det Infusorier på det siste bilde dær
'
Mener du dette bildet, så er svaret nei, det er planter. En ugress-plante som kalles andemat.
Infusorier er mindre enn øyet kan se, så dem får du ikke sett.[External Image]
jeg viste d var noe som ikke helt stempe for jeg kjønnnte d ikke helt da jeg syns jeg så de greiene på overflaten trodde jo selfølgelig d var d vettu. men nå er jeg klar over at d er usynslig
Yngel fòr...
Jeg har prøvd å fore med Infusorier, men jeg tror hele vannet ble forurenset og all yngelen døde. Hva kan det komme av og hvordan kan jeg forhindre dette til en annen gang? Hvor ofte og mye bør man egentlig fòre med infusorier til yngel?

Yngelen jeg har nå (Betta) har fått mikroorm hele tiden og det har faktisk gått veldig bra! Men nå har de blitt angrepet av sopp, så vi får se hvor bra det går nå da.
Er jo helt ny på området så det så fint å kunne spørre noen om slike ting, fordi man vil jo det beste for dyra sine!
hvis du vil ungå død, skade eeller sykdom hos fiskene anbfalr jg at du kjøpr B-vitamin til fiskene da er de bedre utrustet om det sku skje noe. selv fiskene trengr vitaminer slik oss mennesker har ikke hat noe fiskedød jeg siden jeg begynde me det. dt er sån flytende dråper du gir 4 dråper å blander det i foret å forer dem med.
Skal infusorievannet lukte ??

Hvilken mengde skal en fore yngelen med, sånn ent om en har en breeder på 1 liter, kan infusoriene forgifte vannkvaliteten?
Ser at innlegg 110 og 112 er litt gamle nå, men siden de står ubesvart, linker jeg til denne tråden der det er snakk om infusorier. Se spesielt innlegg nr 23, skrevet av Catfish.

Takk
Flotte råd, akkurat det jeg satt og lurte på.
Veldig flott tråd! Mye å lære av i denne tråden!
Denne tråden trenger å komme frem i lyset igjen Gull verdt for alle som vil begynne med levendefôr hjemme til yngel og fisk! Først i tråden er det mikroorm-veiledning med bilder, deretter kommer artemia m/bilder.
Morsom tråd, som fortjener nok en dytt! Nå har jeg artemia på gang etter beskrivelsen her, siden metoden jeg har brukt før ("ufo-klekker") gir litt lite avkastning. Jeg tror dessverre eggene ikke er noe tess lenger, men forsøker. Jeg blir sprø av lyden fra brusesteinen, da men... Mikroorm skal også prøves hvis jeg får tak i en kultur.
Hvordan er det å bruke vanlig hvetemel istedenfor barnegrøt?
Ja, kjempebra tråd dette!

Jeg har sikkert et par mikroormer her hvis du vil ha, kuledrøm Veldig kjekt som ynglefor mens man venter på at artemiaene skal klekke


Plussmedlem
-akvarium frelst-
Hvordan er det å bruke vanlig hvetemel istedenfor barnegrøt?


Selv har jeg brukt lettkokte havregryn til mikroormen.
Funker det også. Så jeg regner med at mel også går helt fint. Forskjellen er vel næringsinnholdet i selve marken.
Barnegrøt er tilsatt vitaminer og mineraler for å dekke ungenes behov, mens melet kun har det lille det drar med seg fra naturen.
Dog vil jeg tro at fiskeyngel vil vokse meget bra på en mikroormdiett foret på mel.
Tilfeldig bekjentskap
© Julie Nilssen
Reklame for plussmedlemskap