Cicklide-drømmen (side 3)

Å ja. Sånn å forstå. Hos meg så er det hjørnene på liggeunderlaget som kommer opp av og til. Har lagt litt småstein oppå, og tror det er en skiferbit der også.

Hehe: Den lista med fisk du har der er lang og imponerende :-o
Du har jo fisk jeg aldri har hørt om engang, så spørs om jeg kan bidra
med no` bra forslag. Jeg har jo ikke erfaring med å ha så mye forskjellig sammen heller.
Det første som slo meg er at det går frittsvømmere og mbunas sammen. Det skal visst gå bra i store kar så lenge fiskene har noenlunde samme aggresjonsnivå. Dvs "snille" mbunas sammen med frittsvømmere som tåler en støyt. Men hva som er hva av dem blir en annen sak. Auratusen kan kanskje være av den sinna typen, spesielt mot andre arter med langsgående striper (har jeg lest).
Elektra kan krysse seg med delfiner visstnok.
Nei, dette var vanskelig....
Selv er jeg fornøyd med et kar for mbunas og et for frittsvømmere. De vil jo ha litt forskjellig innredning, og har forskjellig utseende og oppførsel.
Har du bilde av Ctenopharynx nitidus å vise oss? Den har jeg ikke sett, og det mangler bilde i basen
Har ikke bilde av Ctenopharynx nitidus, men det skal la seg ordne. Gi meg litt tid. Problemet, eller utfrodringen, er at jeg kjpte 450 liters klaret med 40-50 fisker oppi. Jeg hadde like mange fra før. Ingen av de nye var av den typen jeg hadde. Så nå står jeg der og lurer.

Det ser ikke ut til at noen av dem er spesielt agressive i frohold til de andre. Eneste som viser litt hissige tendenser i ny og ne er black dorsal, men det er uproblematisk. Sannsynligvis siden karet er såpass stort.

Et par av artene er veldig flotte, og ville gjerne prøvd å avle dem i 450-literen sammen med yngelen dersom ikek noen har noen andre gode forslag. Får se om det kommer noen kommentarer.
Ctenopharynx nitidus
Jaja, bilde og bilde. Ble litt i stuss, her, men mener bestemt at det er denne som er Ctenopharynx nitidus. Grunnen til at jeg ble litt i tvil er at jeg kjøpte denne på auksjon sammen med en del andre. Dvs. egentlig var det min kone som vedtok at vi skulle ha både denne og en annen sølvfarget. Litt viktig å få en pen fargesammensetning...... Uansett. Rett meg hvis jeg nå bommer, men her er den.

Protomelas taeniolatus
Dersom jeg bommet var bildet av Protomelas taeniolatus. Da er dette bildet av Ctenopharynx nitidus. Sånn er det bare. Kan ikke huske alt, når det kommer så mange nye fisker på en gang. Disse latinske navnene....
Jeg bommet!!

Har sjekket med jjphoto i danmark. Den siste er Ctenopharynx nitidus. Den første er Protomelas taeniolatus.

Sorry, men nå tror jeg det er rett. Eller hva?
Ser ut som at
Ctenopharynx nitidus har prikker ja. De blir nok flotte de der, begge artene.
Johnny Jensen hadde bilder som lignet mer på mine....
gjerne oversiktsbilder av de nye karene dine.
Utrolig flotte ciklider.

Espen
Tilbake i heimen etter tre uker ferie. Eldstegutten matet alle karene, så det ser ut til å ha gått greit. Fikk også skiftet vann en gang i 900-literen. 450-literen og de to små 120-130 litrene fikk ikke vannbytte på nærmere fire uker.

Målte for moro skyld vannverdiene før jeg byttet vann: Nitrit 0, ph 7,5-8 og KH omkring 8 i alle sammen. Fikk justert litt på Ph og KH. I 450literen går det omkring 50 stk. auratus-yngel på 3-4 cm. De to minste har hver omkring 50-60 yngel i størrelsen 1-2 cm. Jeg vet godt at man skal være flittig med vannbytter, men åpenbart så klarer filteret å holde det relativt fritt for nitrit så lenge mengden med fisk ikke blir for stor. Greit å vite at det går an å ta ferie....

Yngelen har lagt kolossalt på seg på de tre ukene. Så har de også gått på intensiv foring. Kjøpte 5 gibbier og 3 pleco'er av CNC Blondi før jeg reiste. Kjempesuksess! 450-literen var relativt begrodd, spesielt på bakruten, men det begynte å bli plagsomt med alger i hele karet. Det samme med de to små karene. Karene var nærmest fri for alger etter tre uker. Fantastisk, og takk til Anette for gådt råd!

Skal se om jeg får tatt noen oversiktsbilder av karene, men det ser ut som om, i hvert fall det store, sluker blitz-lyset. Det er så stort at oversiktsbilder blir nødt for å bli på litt avstand, og dermed er lyset vekk. Noen som har gode råd, så er jeg interessert.

PS:
Auratusen begynner å bli stor, så jeg må snart få bli kvitt noen, dersom noen er interessert...... Annonse kommer i løpet av en måned....

Har delt bestanden mellom de to store karene. Har nå samlet alle auratuser i 450-literen sammen med rød sebra og acei'ene. Det hjalp i det store karet. Litt mer ro nå. To av cyaneorhabdos'ene går nå og tygger. I 450'en ser det ut som om acei'ene forbereder seg til lek. Hannen er i hvert fal klar som et egg. Disse tendensene så jeg ingenting til når de gikk i det store karet.

Flyttet også over en del rød sebra-yngel til 450'en i dag. 10 røde (gule) og to blå. Det er en av hver igjen som jeg ikke fikk tak i. (Ville ikke stresse dem mer.) Trenger plassen i 130-literen når cyaneorhabdos'ene skal yngle, så resten som går oppi der bør vokse litt fortere....
Tilfeldig bekjentskap
© Janne Ekström
Reklame for plussmedlemskap