Biltema sand + plantesubstrat

Blir litt forvirra. har lest en del om biltema sanden og funnet ut at jeg ønsker den groveste i mitt kar med corydoras. Det jeg lurer på er om man kan ha plantesubstrat under? Vil ikke da substarten tilslutt havne på toppen siden den er grovere enn sanden? Og kan man ha sandsnegler når man har substrat?
Plantesubstratet er bare kornete når den er tørr, den består av humus og leire og vil bli til en våt masse under sanda når vann fylles i karet. Den kommer ikke opp av seg selv. Legg et tykt lag, ca 5 cm med sand oppå for å holde den trygt på plass. Sandsnegler trives helt ypperlig i dette.
Høres bra ut! Noen forslag på en bra type?
Gjør det selv varianten sier hagetorv/blomsterjord uten tilsatt kunstgjødsel/næring.
Se an hvor mye sand du topper med, jo mer sand du legger på jo hardere vil bunnlaget pakke seg, og det er noe man kanskje ikke ønsker.
Jeg bruker [URL=http://webzoo.net/site/maler/x/?case_vis=visprodukt&kategoriID=103&produktid=2352&Navn=03. plantenæring jern.&HKatID=3]Tropica Aquacare PLANTESUBSTRAT [/URL]som jeg er veldig fornøyd med.

Eller så bruker du Humunuku sin metode. Da får du nok ikke så mye leire som plantene setter god pris på, men da kan du jo feks blande jord/torv med noen [URL=http://webzoo.net/site/maler/x/?case_vis=visprodukt&kategoriID=103&produktid=3032&Navn=03. plantenæring jern.&HKatID=3]Hobby Laterit balls [/URL]
Jepp, knus noen leirkuler i mindre biter og bland inn i torven.
Eller bruk leire fra naturen, men bak den godt i tynne flak på sterk varme i stekeovnen for å ta unna levende ting i leira.

Det finnes også biotopspesifike substrater, og til og med "viltfanget" (med lokasjon) hvis du vil bli feinschmecker og blåse penger. Hagetorv koster under hundrelappen for en svær sekk.
Tilfeldig bekjentskap
© Richard Dybdahl
Reklame for plussmedlemskap