Eksperiment - fjerne alger med hydrogenperoksid (side 2)

Nå har det gått ca 48 timer siden første behandling.

Ny dose på 25ml er gitt, denne gangen stod filteret påslått slik at peroksiden skulle fordele seg jevnt i vannet. En del alger er røde nå, men det meste ser ut som det gjorde før behandling. Imorgen blir det 50% vannskift, og tilbake til normale rutiner.

Er spent på om algene kommer til å visne vekk de nesten dagene/ukene.
15 timer siden siste dosering, nå begynner det å skje ting, store deler av algemassen er blitt lyserosa/rød i fargen.
Har i kombinasjon med kuren kjørt høy CO2 metning. Passer hele tiden på fiskene, ser ikke ut som de merker noe. Nå er jo det vanskelig for meg å vurdere, men de spiser, puster og oppfører seg som de pleier hvertfall.

Glemte vel å nevne at algene det primært gjelder her er Staghorn, er forderdelig vanskelig alge å kvitte seg med.
Jeg får oppsummere. 95% av algene døde og bare forsvant - smeltet vekk.
Har fått bittelitt ny algevekst på gamle javabregneblader, men nå har jeg overtaket og kan luke ut noen få blader en gang i uken. Jeg er kjempefornøyd, dette gikk over ALL forventning.

Har lest i andre forum at Javabregne er ekstra utsatt for enkelte alger da gamle blader lekker mye næring tilbake i vannet.Det endte slik;

- Ingen fiskedød
- Ingen utslag på nitritt -> bakteriekultur uskadet
- 95% av algene døde og forsvant
Dette var ein spennande tråd å lese... H2O2'en virka jo som eit geniat middel mot algene!
Hvordan gjorde du det rent praktisk?
Ja, jeg lurer altså på hvordan du påførte hydrogenperoksiden rent praktisk? hva slags sprøyte benyttet du? slange? rett i vannet?

marius
Kjøpte sprøyte på apoteket.
Hell ønsket mengde peroksid i et lite målebeger, sug opp med sprøyta, hold sprøyta under vann helt inntil der du vil behandle og tøm innholdet. Husk å spre det godt mellom de hardest rammede områdene. Er ikke vits å tømme alt på ett blad liksom.

Husk å slå av all sirkulasjon mens du holder på.
Hvordan vil det funke på grønne prikker på akvarieglasset tro ?
De sitter jo ganske så godt fast
Vegard Myrvang
Hvordan vil det funke på grønne prikker på akvarieglasset tro ? De sitter jo ganske så godt fast


Min erfaring er at det ikke tar greenspot. Men hvorfor vurderer du å bruke kjemikalier mot alger som er så lette å fjerne manuelt? Kjemi er alltid siste utvei
Ja men dette kan man jo kalle meget vellykket! Noe å ha i bakhodet til neste gang jeg skal krige mot algene. Takk for at du la ut ditt eksperiment til oss!
Hvordan er karet i dag?
95% er bra, men det vil jo si at 5% er igjen.. Og dette kan være 5% potensielt raskvoksende alger(?) Ikke noe tilbakefall?

Interessant lesing. Lurer på om dette skal kjøpes for å ha just in case!
Ronny-André
Hvordan er karet i dag? 95% er bra, men det vil jo si at 5% er igjen.. Og dette kan være 5% potensielt raskvoksende alger(?) Ikke noe tilbakefall? Interessant lesing. Lurer på om dette skal kjøpes for å ha just in case!:)


Jeg har absolutt ingenting staghorn i akvariet, så har ikke fått tilbakefall. Men dette skyldes nok at jeg rettet opp vannverdiene før jeg drepte de eksisterende algene. Når jeg sier det er 95% algefritt er det fordi det er litt greenspot alge og 2-3 små dusker med pensel som ikke vokser noe. Karet er jo ikke HELT algefritt, det vil det heller aldri bli.
2 mnd seinere og akvariet er fortsatt nesten helt algefritt. Litt greenspot er alt som er å finne
Har ikke sett snurten av staghorn eller noen andre ulumskheter
Vet du om denne behandlingen virker på penselalger?

Og er det "rekesafe" ?
Har forsøkt samme fremgangsmåte i mitt akvarium på 430 liter. Doseringsmengden tilsa da at hele 100ml flasken gikk med i første dose.

Sprøytet dirkete på de/den største forekomsten av skjeggalgene. Det boblet som bare det, og fisken likte tydeligvis dette. Flere av fiskene var helt ville og nappet godt i algene mens dette pågikk.

Etter 12 timer ser jeg ingen tegn på endring på algene, hverken i farge eller form. Alle pumper var slått av de første 3-4 timene.

Skal se hvordan det ser ut når jeg kommer hjem, men jeg kjøper ikke en ny flaske om jeg ikke ser noen som helst resultater.
Ett døgn etter behandlingen ser jeg at noen av algene jeg sprøytet mest på erb litt røde. Men ikke noe stort innhugg i bestanden enda. Får se om jeg følger opp med en ny runde.
Tilfeldig bekjentskap
© Hanne Finnevolden
Reklame for plussmedlemskap