Vil en død Eplesnegle være lukket eller åpen?

Vil en død Eplesnegle være lukket eller åpen? I tidligere tråd (Opp Ned) så nevnte jeg Praktbotia problematikken. Har foreløpig puttet sneglene i en bøtte med akvarievann og en algegrodd stein. Tenker å bytte en halvliter vann pr. time så det skulle være bra med oksygen. 2 av 4 lever men de to store brune har ikke rørt seg. Skal jeg bare vente og se? Hvis de er døde vil de vel forurense vannet veldig fort og kanskje drepe de 2 levende? Lever derimot alle 4 så er jeg redd for at 2 stk. Praktbotia drar til fiskehimmelen. Dvs. hvis det finnes noen i nærheten av Valldal som vil hente dem så værsågod. Synes det er ille å måtte velge hvem som skal leve eller dø men Praktbotiaene skal vel egentlig leve minst 5-6 stk. sammen så de har det ikke optimalt uansett.
Hvis de henger åpne kan de godt være døde.
Viss de er døde så lukter de helt for jæ... så luft de opp og lukt.
Lukter de greit så lever de, eplesneiler kan ligge urørlig i lang tid.
Jeg har selv noen eplesnegler og erfaringsmessig så vil dem trekke døra til seg hvis dem lever. Hvis dem er død så vil du uten problem få opp døra demses pluss at lukta er ubeskrivelig vond... Men du må trekke forsiktig i døra.... Møter du den minste motstand så er det liv i dem. Jeg lukter først på dem og hvis jeg ikke kjenner noe så prøver jeg veldig forsiktig å trekke bittelitte grann i døra. Finner jeg motstand da så er dem i live. Snegler som er redde og føler seg utrygge kan ha døra godt igjen lenge...
De ligger lukket. Hva ville dere valgt Snegler eller to gamle Praktbotiaer (4 år )
snegler....

praktbotian blir enda større enn dine, og de lever best sammen med flere av samme art.

Så på lang sikt, vil sneglene trives bedre hos deg enn botian vil gjøre

MEN jeg ville for all del prøvd å gi dem vekk til noen før man sender dem til evige jaktmarker. kanskje dyrebutikken vil ha de?
Hvis ikke dette er en særdeles dårlig april-spøk fra din side Janus, må jeg si du driver en temmelig amatørmessig form for akvariehold....
Du påstår du har vært akvarist siden 1992 og at du har hatt praktbotiaene i fire år, du har vært medlem her på AF i over to år... og du har enda ikke fått med deg at botiaer spiser snegler???? Du går til innkjøp av snegler til tross for at du har botia.

Det er så jeg er fristet til å spørre "Hvor dum går det an å bli"?
Dum ja
Veldig tydeligvis. Siste drift er 4 år. Jeg er ikke ihuga akvarist, mer selskapstypen som stoler på butikken, kan derfor bli litt impulskjøp av og til. Noe som ikke minst skyldes at butikken der jeg handler sjelden har den arten jeg kjøpte forrrige gang ved neste besøk. Da det dessuten er 10 mil til butikken er jeg ikke der hver dag. Leser derfor ofte i ettertid selv om det ikke er så lurt. Har dessuten 2 stk Histrionica som ikke bryr seg filla om sneglene. Poster her når jeg blir "stuck". Beklager hvis det er plagsomt.
Det var faktisk 3 stk som ringte innen 1 time og fiskene er omplasserte, utrolig nå i påsken.
Som Mona sier så er Praktbotia sneglespisere så det er håpløst å ha eplesnegler eller noen andre snegler for den saks skyld sammen med dem. Du sier at dine Praktbotia på 4 år er gamle.. 4 år, vel... de blir lett over 20 år i akvarium under gode forhold
Ulvster
de blir lett over 20 år i akvarium under gode forhold ;-)


Korreksjon... lett over 35 år -
Igjen som Mona påpekte, jeg er nok dum. Eller idet minste slurvete med research. Får slutte å stole på zoo ansatte og ringe og spørre hva de har inne før jeg skal dit. Da kan jeg lese meg opp på alle artene før jeg kjøper noe.
Eplesneglene vil ihvertfall leve langt lenger med Histrionica i karet enn Praktbotia. Men vil bare understreke følgende: Botia og skalldyr i samme kar vil alltid være lotto... Personlig holder jeg en knapp på Botiaen i det lange løp -
mona o
Hvis ikke dette er en særdeles dårlig april-spøk fra din side Janus, må jeg si du driver en temmelig amatørmessig form for akvariehold.... ........Det er så jeg er fristet til å spørre "Hvor dum går det an å bli"?

Jeg må si dette ikke er en veldig hyggelig tone å snakke til folk. Mulig det ikke er ment så krasst, men det høres ikke særlig trivelig ut. Ikke det at man skal dulle med hverandre, men slikt språk synes jeg er unødvendig.
da er vi fler men det er enkelte inne her som er sånn stort sett hele tiden.. man er vel ikke dum om man ikke har fått med seg hva en fisk eter?
Janus
De fleste (om ikke alle) dyrebutikker har data med tilgang til internett, spør om å få sjekke evt. fisk du kunne tenke deg

Mvh VT
Det kan man jo men da vil vel den som jobber der føle seg rimelig overkjørt, med eller uten grunn De er jo der for å kunne besvare spørsmål om det de selger uansett bransje. Jeg får heller vurdere å bytte butikk. Problemet i mitt andre butikkalternativ er at ett par av de som jobber der aldri skulle drevet i salgs/servicenæring. De kan være direkte grinete og småfrekke hvis man spør om forskjellige ting. De vil helst sitte bak disken og punche på kassen.
Jeg har ikke hatt problemer med det, vil vel heller si at de har blitt glade for å se at AF har en god database om ting som er i akvarie

Mvh VT
Ok da prøver jeg det neste gang. Takk for all overbærenhet
Tilfeldig bekjentskap
© Hilde Storhaug