Darlaas tidsfordriv

Ja, nå sitter jeg her og funderer om hvor mye jeg skal skrive i første post. Siden jeg lider copy-paste-syndromet(jobber med IT. haha), så skal jeg rett og slett kopiere ting fra profilen min og slenge inn her.

Kjøpte min 160liter av blix1 her. Det er et 160 liter, som skal pusses opp til sommeren. Dette er i bruk mens 128 literen får nytt utseende.


26/04-2010
Eplesnegla mi la egg forrige uke. Sliter med grått vann. Skulle nesten tro det var sand som fløyt rundt. Alle vannverdier er gode i tillegg. Legger ut et bilde, der man ser forskjell på drikkevann og akvariumvann.

27/04-2010
Var og kjøpte en ny "gress-plante i går". Fjernet noe andemat, og lempet det i et annet akvarium. I løpet av 15 min, hadde eplesnegla mi klart og legge en ny klase egg. Det gikk fort gitt! Håper på noen små snegler etterhvert

Erstattet filtrene i min innvendige tetratec pumpe i går, med fin fin fiske-vatt. Og tada! Vannet ble mye klarere. Håper dette hjelper.


28/04-2010
Mørkeleggelse av akvariumet starter i dag. Noen skjeggalger dukket opp etter en uke ferie.

Ene epslesnegla er død. RIP.

30/04-2010
Mørkeleggelsen gikk som forventet og litt til. Herlig!
Tok nye nitritt tester og ph tester.
Det kom som et sjokk, nitrittforgiftning i akvariumet og en ph på 8! O.o

Trodde jeg skulle knele der jeg stod. Halv 8 på kvelden.
Måtte fange alle fisker, tømme akvariumet og vaske sanda. Når dette var gjort, fylte jeg opp halvveis, tok en ny test. og resultatet var: litt bedre, men enda forgiftning.
Fjernet biltema-sanden og tømte det igjen, Erstattet med annen sand, og var jo selvfølgelig tom for nitritt-test (så typisk).
Vannet har aldri vært så klart, og phen var på 7. Nydelig.

03/05-2010
Stikker til centrum zoo i Drammen for og kjøpe utvendigpumpe og nitritt-test! Ser frem til dette.

Klør i fingra for å komme hjem. Ble en Eheim 2224 utvendigpumpe, Eheim Substrat pro, Eheim mech pro og tetra nitritt test.

Ble kanon bra. Eplesnegla mi likte ikke nye pumpa. Den prøvde seg på " GUUUUUUUD jeg kjeder meg. Gi meg oppmerksomhet, jeg flyter i vannoverflata for og flytte på meg.. kjeder meg" Også hørte jeg "dunk" når den traff ene glassveggen.. Dermed bestemte den seg før å dø..RIP Eplesnegla. Håper det blir noe av eggene du la

Så utrolig fornøyd med den utvendige pumpa. Oppdaget på tirsdagen at det manglet en endepropp på "utblåsstykket"... Skal til centrum zoo for og hente den i dag.
Endeproppen ble hentet i går, og sirkulasjonen i vannet ble mye bedre. Syns enda synd på eplesnegla som døde pga at det manglet en propp.

Vært borte fra fredag til søndag. Plantene mine hadde vokst ekstremt, og det hadde fordampet en del vann. Skal se om jeg får kjøpt meg glass til toppen snart.

Skal prøve og ta noen bilder senere.
[External Image]

Slik så det ut 03mai2010


[External Image]

Slik ser det ut i dag. 10mai2010

Tom for plantenæring, men ser ikke ut som at jeg trenger det. Haha
Woho! Ene klasen min med eplesnegleegg har klekki. Nå har jeg mange pitte pitte små eplesnegler! *danse rundt* Håper det blir noen som overlever
Oioi! Da var jeg tilbake fra ferie. Har vært en uke i portugal. Hadde nydelig vær, og fikk shoppet med meg litt fiskemat hjem
En god kompis av meg passet på fiskene mine mens jeg var borte, så alle overlevde. (Lurer på om han fôret de med kraftfôr, for her har det vokst noe sykt)

Eplesneglebabyene er blitt litt større, og pluttselig så jeg enormt mange posthornsnegler *smiler*

Ellers av nytt, så har jeg fått surret meg til å melde meg inn i drammen akvarieklubb
Ohhoi! Håper dere alle har det bra! Jeg tappet ut 64 literen(akvastabil) på soverommet på fredagen, og erstattet det med et 60 liter helt dekkende kar. Ble mye finere. Fiskene ser ut til å ha det bra. Unntatt 1 neonteter i stua. Han er vel 5 år gammel, så er vel på tide og la han gå sin vei.

Fant ut at det er tilbud på planter på dyrebutikken ved CC i drammen. 3 for 149,- og 10 for 349,-. Ikke så galt.
Oioi, jeg tok og vasket den utvendigepumpa i går, og pluttselig fant jeg alle eplesneglebabyene mine. Fikk reddet de og en guppy-baby. Har fundert litt på hvor de hadde gjort av seg ja. haha. Ellers går alt som normalt, ingenting nytt har skjedd Skal se om jeg får tatt et bilde etterhvert. Driver med fagprøve innen IKTServicefag nå. Så er litt opptatt om dagen
[External Image]

Tada! slik så det ut i går. Fikk en plante av Frosken, fordi jeg ga henne 2 sølvhai, 5 praktbotia'er og 3 kyssefisker. fikk de av min tremenning, men har dessverre større enn 160liter i stua. Så det ble ikke plass. Hadde ikke hjerte til å ta livet av de.
Jeg var og hentet meg et akvastabil akvarium som ble gitt bort på finn.no 210610.
Dette viste seg og være et 128 liter som ikke så så veldig pent ut. Dette valgte jeg og pusse opp, og rullemale med silkesvart quick-lakk(ikke benga)

[External Image]
ikke så pent..

[External Image]
Fjernet en del med glasskrape og aceton. Vasket nøye etterpå.

[External Image]
Begynt å male!

[External Image]
Kappet et par red moor på langs, og festet sugekopper (eheim) med syrefaste skruer

[External Image]
Karet skal ikke stå her, men jeg måtte teste hvordan det ble. Jeg skal en tur til Verket i Hurum og plukke meg noen stein fra sandtaket, meeeen ting tar tid. Så jeg måtte sjekke hvordan det så ut med foliebakgrunn. Det ser da helt h!"#¤%&/(sensurert banneord) ut. Ellers tester jeg ut biltema-sand igjen. Håper det ikke går like dårlig som sist.

Var innom Centrum Zoo i Drammen og kjøpte 10 nye neontetra og 2 forgrunnsplanter i går. Skal legge ut bilde av plantene senere. Litt usikkert på hva de heter. Den ene er i sverdplante-familien.
Så fint det ble

Jeg har et sølvfarget akvastabil, med lyst møbel. Vil gjerne male møbelet svart, og derfor også rammen på karet. Så ut som det gikk greit hos deg? Har vel egentlig nesten vent meg til tanken på sølvfarget kar og svart benk

Har smug fulgt med på tråden din lenge
Tusen takk Det gikk helt fint hos meg. Sølv er fint, men passer ikke helt inn hos meg *ler*
Spraylakkerte armaturet. Skal montere det når jeg kommer hjem etter jobb.

Driver du og smugtitter uten å kommentere? *ler* bare tøyser, men takk for kommentar
Fant 2 døde guppyer i går. Heldigvis var det en av de eldste som gikk bort. Alle vannverdier er fine Kjipt like vel.

Ellers skal jeg ut og plukke stein til helga, så får jeg vel tappe 60 literen på soverommet, og erstatte det med den "nye" 128 literen
I dag har jeg fått plukket en del stein på Verket i Hurum. Blir nok mye vasking og koking av stein fremover. Fant ut at alle lavasteinene mine lå i paddekaret hjemme (lurte på hvor de hadde blitt av) hehe.

Alle kar ser ut til å ha det bra, men skal få satt opp den "nye" 128 literen på soverommet så snart som mulig. Bare få putta i steinen og tømt 60literen som allerede står der.
Siden det ikke skjer stort i fiske-verden om dagen, så driver jeg enda og knoter med det "nye" karet.

[External Image]
Stein fra sandtaket på Verket (i Hurum)
De var heldigvis flate fra før, så jeg slapp og kutte.

[External Image]
Tottiser! En ting man absolutt burde ha med på bilder! ..
Test med sand øverst til venstre. hmm

[External Image]
Leking med silikon. Satt forskjellige stein-typer og farger sammen. Alle disse skal ikke i akvariumet, men jeg måtte finne ut hva som så best ut.
Har forresten brukt blank silikon.

[External Image]
Festing av sand på bakrute. En skikkelig møkka jobb. Sanda satt jo fast på fingeren min (som jeg brukte til å dra ut silikonen). For noe klin.
Skal ut til min kjære på Hurum til helga. Må gå og plukke noe mer stein.
(Edit: jeg ser faktisk noen tær på dette bildet og )

Glemte si at jeg fikk sterkt bestått fagprøve! Woho, og ny jobb på umoe ikt avd. Drammen!
[External Image]

08juli2010, etter litt luking. Begynner å komme seg nå
Dette var det første jeg møtte da jeg kom inn døra i går:

[External Image]
Ble litt satt ut og så vel mere slik ut i trynet: O.o

Etter en nærmere titt viste det seg at det var en guppy som hadde tatt kveld:
[External Image]
Sært ja. *flirer*
Inaktiv bruker

du er flink
Tilfeldig bekjentskap
© Lennart Axelsson