Diagnose: litersyke...

Hei, etter å ha lest endel i andre sine private tråder så har jeg bestemt meg for å starte min egen.
Mitt første akvaruim fikk jeg når jeg var 14 år gammel. Dette overtok jeg av et familiemedlem og det var endel gyppy, neontetraer og en sugemalle. Men da jeg delte rom med min søster og hennes datter på 3 år ble det puttet mye som ikke skulle være i et akvarium oppi akvariumet. Hun puttet all maten oppi en dag, og all saltet oppi en annen dag. Hehe. Mesteparten av fisken strøyk med av dette og jeg ble lei av å rense det hele tiden og ga opp å ha det.

I mai 2010 kjøpte jeg et akvarium på finn.no med fisk og alt utstyr. Dette er på ca 100l. Fisker som fulgte med var:
2 algespisere
1 praktbotia
2 sugemaller
1 scalare
1 pictusmalle
+ en fisk jeg ikke husker navnet på.

Kjøreturen fra Elverum til Gausdal gikk greit og all fisken overlevde
Vi ventet 2 uker med å kjøpe noe ny fisk å ha oppi, da kjøpte vi noen dvergguramier. Disse døde begge to av ukjent årsak. Min teori er at de kanskje var litt sarte da jeg har noen fisker som er litt busete.
Så da forsøkte vi med noen neontetraer 7 stk, det har gått veldig fint og pictusmallen lar de være i fred.
Har også kjøpt 3 corydoraser, kan være det blir flere av disse.
Praktbotian vi hadde virket også kanskje deprimert og lå under rota mesteparten av dagen. Vi kjøpte en venn til han og da ble det total forandring. Disse henger sammen hele tiden.

Vi byttet også bunnsubtrat og fikset en bakgrunn. Også måtte jeg kjøpe en svambebob og huset hans. hehe. Syns bare han er hysterisk morsom.
Vi måtte også forrige uke kjøpe en ny pumpe da den gamle var litt ustabil.
Den sluttet å virke lørdag kl 17, hehe, en time før zoo butikken stengte så da måtte vi avgårde i hui og hast og kjøpe ny.

Når jeg kjøpte akvariumet fulgte det også med en 10 liters ynglekar. Denne har jeg benyttet til å ha reker i. Bestilte noen dverg tigerreker fra akvariereker.no. Da ble jeg hekta på de og hehe. De er morsomme der de sitter og spinner og svømmer rundt.
Var en tur innom Europris en dag og der hadde de tilbud på en 20 liter, så da måtte jeg ha den og. Der har jeg nå Blue Crystal shrimp.

Men nå har vel litersyken meldt seg igjen og jeg vil ha større tank. Driver og dealer med en fyr om å eventuelt kjøpe en 325l. Men den må jeg eventuelt ha på kjøkkenet da det ikke er noe særlig med veggplass på stua.

Legger ved noen bilder av 100 litere.
Fint kar
Gleder oss til fler bilder
så fint du har det i akvariet.

Stusser bare litt på at du har 2 praktbotiar i en 100l dem skal jo har minst 284lPå dene siden står det masse om dem og andre botiar.

Jeg hadde dem selv men dem døde etter kort tid grunnet plass mangel. Og da fikk jeg vite om at jeg hadde fått feil info så fra butikken om disse skjønne fiskene. Skulle gjerne hatt dem tilbake men har ikke nok plass.

Inaktiv bruker
Utrolig fink kar
SVAMPeBOB
Hm, han karen i butikken sa ikkeno om det når jeg fortalte størrelsen på karet. Og jeg som er så glad i Tore og Tore 2. Vi får se hvordan det går med de.
Men den jeg er mer bekymret for er pictusmallen, den er ganske svær og. Vurderer å måtte selge den.
Ville ikke såre deg, bare gi deg et hint om hvor store akvarier dem egentlig tenger. Det er jo sånn at dem på butikken sier at det går fint men det er bare for og få solgt fisken ut. Og denne pictusmallen din søkte jeg opp og den skulle uheldigvis ha hele 450l
Så et tips er at du leser deg opp på fisker du har lyst på og kan ha sett på en butikk før du kjøper dem.

Er heller ingen helgen selv for det er nok mange som syns jeg har for mange fisker i akvariene mine.
spongebob \o/

Ser frem til å lese mer på tråden din!
I går pitchet jeg ideen om et større akvarium til samboern min. "Da kan jeg sett det jeg har nå utti gangen", forslo jeg.
"Skal du ha 2!?", svarte han med. Hehe. Med andre ord han deler ikke helt mitt syn. Skal se om jeg kan få overtalt han noe mere. Men om ikke får jeg bare ha det store tenker jeg.

Jeg var på zoo butikke i går og kjøpte en luftumpe til akvariet. Både for dekorative og praktiske årsaker. Fint da gitt med en liten boblestim i bagrunnen. Pumpa bråker ingenting så jeg vurdere å kjøpe en til til rekene.Den de har bråker som F.
Etter å lest litt om de corydorasene jeg har så viser det seg at jeg har fått 2 typer! Vi har nå 2 aeneus 1 vanlig og en albino, også har vi en flekkete type. Da må jeg kjøpe venner til alle da så de skal trives max. Tenker vi må på zoo butikken i morgen og kjøpe 3 aeneus albino. Liker de albinoen meget godt. Supercute.
Den flekkete får få noen venner en annen dag. Fisk er dyrt når man skal kjøpe mange.
Hei igjen.

flekket pansermallen som er på det nederste bildet har jeg tre stk av og det har blitt for få. Dem trives ikke noe særlig.
Det jeg har funnet ut er at pansermaller burde være minst 5stk av samme rase, helst enda flere.

så siden du har 3 forskjellig typer(raser) blir det minst 15 pansermaller tilsammen.

Men dem er fine.
B. Andresen
Hei igjen. flekket pansermallen som er på det nederste bildet har jeg tre stk av og det har blitt for få. Dem trives ikke noe særlig. Det jeg har funnet ut er at pansermaller burde være minst 5stk av samme rase, helst enda flere. så siden du har 3 forskjellig typer(raser) blir det minst 15 pansermaller tilsammen. Men dem er fine.De 2 først bilden er samme art. Albino er bare en som mangler fargepigmenter. Så må ha 3 til av de pluss fire flekkete. Så blir 10 til sammen da
Jeg har også lagt ut pictusmallen (Grinchen) ut på finn.no. Skal prøve å gi han bort. Om noen vil ha han så rop ut. Aner ikke hva slags kjønn eller hvor gammel den er. Den er ca 12 cm lang.
Da er pictusmallen gitt bort til noen med større plass. Og godt er det.
Har tatt en vanntest og et lite vannbytte i dag. Også har jeg bestilt nye vanntestere fra ebay 6 i 1 sånn som jeg har nå bare 3 ganger billigere. Får teste de opp mot hverandre så jeg vet at de er korrekte.
Siden sist har jeg kjøpt 3 nye albino coryer. Disse virker til å trives bra sammen med de andre. Så da ble det en suksess. Samboer har tatt litt av og montert 3 luftsteiner i karret. Fint med litt bobler og liv i vannet. Skal legge ut bilder siden.
I kveld skal vi og hente en 325L aquastabil. Gleder meg
Dette karet har jeg tenkt å ha Malawi fisker oppi. Men må fikse litt oppi der først så det er nok ikke oppe og går på en stund. Men får skrive om utviklingen.
Prosjekt 325l
Er vel et par uker siden vi hentet 325 literen nå. Jeg har fått skrubbet det utvendig og innvendig så nå er det klart for en makeover.
Var på byggvaren og kjøpte strofoam eller jackofoam eller hva det heter, akrylmaling, tynn isoporplate leca steiner og plank.
Det fulgte ikke med noe bord så dette skal vi bygge selv.

Jeg hadde opprinnelig en plan om å lage et hjørnefilter med styrofoamen og karve den og male den så den så ut som sten. Men etter at jeg hadde karvet endel på den innså jeg at det så ut som crap og kastet den.SÅ skal derfor heller bruke skifer og lime på. Har kjøpt pumpehode og filtermedie på webzoo.
Bakgrunnen skal jeg male marineblå på utsiden, og kanskje lime på en skiferbit på baksiden for å skape litt dybde.

Den tynne isoporplaten skal jeg ha i bunnen, og stryke på sand som jeg har lest om i tråden til Shiramor. Supersmart!

Selve rammen på karret er av aluminium og jeg digger ikke det helt, så jeg vurdere å male det sort.

Så da er det endel å henge fingrene i fremover, men det er jo morsomt og da.
Det går smått fremover med 325L men jeg har da fått gjort litt. Har malt et strøk på bakgrunnen, den blir mørkeblå. Også har jeg kuttet til hjørnefiltert og montert på skifer på det ene hjørnet. Har kjøpt lakk i dag som jeg skal lakke lecablokkene som vi skal lage bord av.

I Bikinubunnen(100L) står alt bra til. Fiskene ser ut til å trives.

I rekekaret med 20L har jeg fått et lite problem med hvite lopper eller hva F det er . Noen som vet hvordan jeg kan bli kvitt det?
Rekene plages ikke av det, men jeg syns det er ekle saker.
Legger ved et bilde av rekene. Når jeg fikk de var de pittesmå, men er blitt bra størrelse på dem nå.
Denne tråden har jeg ikke oppdaget før i dag, men her skal jeg sannelig fortsette å følge med. Du skriver så lett og levende. Litersyken er forresten verst til å begynne med, og som regel roer det seg litt etter anskaffelse av akvarium nr 3. Da har man brukt opp det som er av plasseringsmuligheter i en nomal bolig. Det kan du trøste samboeren din med. Prøv å få ham til å godta å beholde 100literen, det er så fint å ha et såpass stort akvarium som avlastning.

Har du bestemt deg for hva slags fisk du vil ha i det nye akvariet? Jeg så i en av dine andre tråder at du tenkte litt på malawi. Det er jo fisk som passer godt i en 325liter, men de er lite kompatible med de fiskene du allerede har, med hensyn på vannverdier.
Så tenk litt gjennom hvilke fisker som kan gå sammen.

Det enkleste er selvfølgelig å velge fisk etter hvilke vannverdier man har på kranvannet. Da slipper man å styre med justering av hardhet og pH ved hvert eneste vannbytte. Jeg tenkte også på malawi, men slo det fra meg fordi vi har så bløtt vann i krana her, og orket ikke å tenke på å drive med tilsetning av kalk og justering av pH,
så jeg bestemte meg for fisk som liker pH rundt 7.0

Jeg er spent på fortsettelsen av tråden
Endelig
Etter litt sykdom og endel treghet er endelig 325L oppe og går. Jeg har malt bakgrunnen blå på utsiden og jeg har laget et hjørnefilter av styrofoam som jeg har silikonert skiferbiter på. Så da må dette bare surre og gå med filtergugge fra det gamle karret en stund.

Jeg har tenkt å ha Malawi oppi her, samt noen algespisere og muligens praktbotia. Jeg har sett flere har disse sammen.
Utvalget på Malawi er ikke det beste i Lillehammer omerådet så muligens vi må ta turen til oslo for å få tak i de fiskene vi vil ha.
Øverst på ønskelisten står delfincikliden.

Oppussing hos rekene.
Fant ut at det var bare tull å ha 2 rekekar så jeg flyttet tigerrekene sammen med blue pearl i 20 literen. De er uansett ikke av samme rase så de vil ikke blande seg.
Jeg hadde også opprinnelig en slags fjellformasjon med mose på oppi der, men rekene hakket all mosen i stykker og alt ble bare rot og søl. Pluss at det var vanskelig å rengjøre med sten så tett innpå glasset.
Nå har jeg gått for en litt simplere look også er det enklere å se rekene på denne måten. Også har jeg puttet oppi den lille pumpa som fulgte med karret. Må tenke litt på hvordan jeg skal gjøre den rekeyngel vennlig. Har en blue pearl som er gravid i skrivende stund.

Legger ut bilder av gammel og ny look.
Hjørnefilterløsningen din ble kjempefin!!! God idè ;D
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap