Lachvarium (side 19)

Artig å se at fru agazissi har lagt sitt første kull, forøvrig mye snadder du har gående i karene dine. Dersom du skulle ha plass/lyst på enda en godbit så er A. gephyra VF på vei fra Glaser i Tyskland as we speak. De ankommer snart til en dyrebutikk i Moss, hvor undertegnede forøvrig tjener til livets opphold. Så takk for sist Send gjerne en PM, jeg har også annen godis gående privat dersom du eller noen andre Apistioter skulle være interessert. Igjen, MYE flott fisk å se i tråden din!

Knut A
Takk for det KnutA, og takk for sist ja

Litt dårlig med plass her så jeg tror ikke jeg skal ha noen flere arter akkurat nå, men det høres jo veldig spennende ut da... Æsj. Skulle hatt enda mer plass...
Filmet Sprøytetetraene mine som hopper og legger egg på dekkglasset i dag:

<embed src="http://www.youtube.com/v/eemW99z2Mb0?hl=nb_NO&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="500" height="281" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>
En film til:

<embed src="http://www.youtube.com/v/LmVNoOuHxuM?version=3&hl=nb_NO" type="application/x-shockwave-flash" width="500" height="375" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>
Tøft med film Lachris!!!

S
Stilige filmer Lachris,
skal prøve få tak i Copella arnoldi til nykaret når jeg får satt det opp.

Takk for hyggelige tilbakemeldeinger! Copella Arnoldi er en flott og artig fisk og anbefales. Spesielt funker den strålende sammen med Apistoer. Liten munn, fredelig og rolig, holder seg mest i øvre sjikt av vannet, osv. Burde heller ikke være altfor vanskelig å få tak i. Her i Oslo-området finner man den titt og ofte i flere forskjellige butikker.

Hadde du holdt til litt nærmere Fart så skulle du fått en stim av meg. Har vel en 10-15 stykk som jeg ikke er helt sikker på hvor jeg skal gjøre av for øyeblikket, pluss en gjeng med bittesmå yngel i en isboks og en del egg oppunder dekkglasset.
Blir litt lenge mellom hvert innlegg for tida. Mye å gjøre på mange fronter... men her er noen bilder kona har tatt i dag.

1. Apistogramma atahualpa hann
2. Apistogramma bitaeniata ("Rio Tigre") hann
3. Apistogramma bitaeniata ("Rio Tigre") hunn
Og her er noen flere bilder.

1. Apistogramma atahualpa hann
2. Apistogramma sp. "Xingu" (Vielfleck - Assurini) hann
3. Apistogramma sp. "Xingu" (Vielfleck - Assurini) hunn
Får vel si litt om status her også. Oppe i stua i Apistogramma alacrina karet begynner paret med viltfangede alacrina å dra på åra. De har sikkert hatt 10-15 kull på de 2,5 årene jeg har hatt dem, og de var nok et år gamle når jeg fikk dem. Hannen har vært syk. Mye av finnene forsvant, kinnene ble innhulede og skjellene ble blasse, og han bare lå der i et hjørne. Så jeg tok han ut og var egentlig på nippet til å avlive. Men jeg tok meg i det og plasserte han alene i en 68l. Ga han medisinkur mot bakterieinfeksjoner og det ser ut til å ha hjulpet. Han ser ikke frisk ut, men han spiser godt og beveger seg igjen, så vi får se. Hunnen som er igjen skjer det noe litt merkelig med. Jeg kan nesten sverge på at hun er i ferd med å skifte kjønn... Hun ser mer og mer ut som en hann. Finnene dras ut og det begunner å komme blåfarge på kroppen, noe jeg aldre har sett hos henne før. Noen som har vært borti noe lignende? Har forøvrig et kar med 6 unge alacrina som også har fått yngel som det er noen igjen av, så stammen lever videre selv om jeg skulle miste gamlingene.

Copella arnoldiene fortsetter å legge egg. Nå har jeg disse i 5 kar. Ett med den opprinnelige stimen som jevnt og trutt produserer egg, 3 med 10-20 i hvert kar av den første flokken jeg fikk fram (her legges det også jevnt og trutt egg), og ett med en flokk yngre unger på ca 1/2 cm. Jeg har også en isboks med mikroskopisk yngel. Hiver oppi det jeg finner av egg der og forer med infusorier. Blir MYE Copellaer etter hvert så jeg må nok selge unna noen.

Apistogramma cf. agassizii "Netz" (Alenquer) har jeg nå en trio av i et kar sammen med Copella arnoldi. Her er det hele tiden et yngelkull pg en del litt eldre yngel. Jeg har også et kar med masse mindre yngel (1/2-1cm, 30-60 stk, vanskelig å telle), også disse sammen med Copella, og et kar med eldre ungfisk (var 30 men tror det er en del færre nå. Også her er det vanskelig å telle. Disse skiller man greit kjønnene på og det er også noen som allerede har yngel oppi der. Må få ut fingeren nå å få dem ned til Moss. Har en avtale med KnutA hos Dahls om å få solgt/byttet dem der.

Ellers er det 4 kar med hhv. A. cf. agassizii "Pastel", A. atahualpa, A. bitaeniata (Rio Tigre) og A. sp "Xingu" (Vielfleck - Assurini). Disse har jeg ikke fått fram noe yngel av enda, men alle med unntak av atahualpaene har hatt yngelkull. Jeg har stor tro på at det noe på gang i 3 av disse karene, alle bortsett fra agassizii "Pastel". I "Pastel"-karet er hunnen veldig puslete og jages mye av hannen. Hunnen i atahualpa karet blir også jaget en del, men ser allikevel flott ut, så jeg tror det kommer til å løsne bare de finner ut av det. I bitaeniata og "Xingu" karene er det enten egg eller nært forestående. Flotte farger og mye aktivitet mellom hunn og hann.

Blir nok en artig sommer her. Skal ikke ha så lange sammenhengende ferier i år heller så da blir det nok litt dreis på det her.
Har lagt ut en del bilder i dag:

Bitaeniata hann:
[External Image]

Xingu hann:
[External Image]
[External Image]

Huascar hunn:
[External Image]

Huascar hann:
[External Image]

Atahualpa hann:
[External Image]

Atahualpa hunn:
[External Image]

Iniridae hann:
[External Image]

Iniridae hunn:
[External Image]

Alacrina hann:
[External Image]
Alle akvariene er up-to-date også. Kommer et lite statusinnlegg etter hvert.
Nydelige bilder av vakre apistoer
Takk!

Liten "rapport" fra heimen:
Har vært mye annet enn akvarier på tapeten i det siste så det har blitt lite aktivitet på meg her på forumet. Og egentlig med akvarieholdet også. Ingen fisk lider noen overlast, men f.eks. er det så som så med PH-senkningen. Jeg har som et mål å få ned PH skikkelig i hvert fall i 4 av karene for å se om det kan hjelpe på oppvekst av yngel. Fortsatt har jeg kun oppdrettet agassizii, alacrina og macmasteri. Jeg har hatt yngel av atahualpa, xingu og bitaeniata også, men de har aldri vokst opp.

Pt er det ingen yngelkull gående(!) Ikke ofte det er sånn. Men - det er ting på gang både i bitaeniata, xingu, atahualpa, alacrina og huascar karene. Hos agassiziene er det stille etter at jeg var nødt til å avlive den gamle hannen. Jeg har flyttet opp en liten hanne fra karet med ungfisk men denne er mindre enn hunnen og synes det var skumle greier å plutselig havne i et annet kar med litt større fisk. Satser på at han kommer seg i løpet av et halvår eller noe. Iniridaene ser ikke så verst ut, men disse (har jeg lest) MÅ ha lavere PH for å yngle. De skal visst være en av de vanskeligste Apisto-artene å drette i akvarie. Vi får se.

Forøvrig har jeg en A. cf. agassizii "Flamenco"/"Pastel" (kjært barn mange navn) hann som er singel. Kjøpte et par på Dahsl dyrerike i våres men hunnen døde. Om noen andre har denne arten og har kjøpt den fra Dahls i vår/sommer er jeg VELDIG interressert i en eller helst to hunner... Alternativt kan jeg gi bort den single hannen.

Skal prøve å bli litt mer aktiv på forumet igjen nå fremover.
Bilde av Apistogramma cf. agassizii "Flamenco"/"Pastel" hannen:
[External Image]
En fantastisk flott viltfanget fisk. Kanskje en av de fineste agassizii'ene jeg har sett. Skulle gjerne hatt en (eller helst to) hunn(er) altså...
Tilfeldig bekjentskap
© MC Darup
Reklame for plussmedlemskap