Mine fisker og akvarier (side 26)

Bilde 1; Jeg har måtte sett de VF skalare i en 500 liter sammen med me fire S . Discus fra Rio Unini. Dette fungerer meget godt. Skalarene gikk i en 325 kar som sto nære en dør dette fungerte ikke. De var stresset hele tiden av bevegelser foran karet.

Bilde 2; I går kom det 6 stk VF S. discus fra Nammunda til mine akvarier. Jeg har aldri tidligere hatt denne varianten. Disse er ennå så stresset at det vil ta lang tid før jeg får seg fargene som fiskene har, De skal ha røde og blå langsgående striper som jeg har sett av disse på Youtube. Den brede Heckel sorte stripen over kroppen er ikke så tydelig hos denne varianten. Det skal bli spennende å følge utviklingen av fargene på de jeg har fått i går.
Dette er Heckel Discus fra Nhmunda vist på sidene til Santarem Discus. Blir dem så flotte har jeg virkelig noe å se fram til.
Her er det siste som er lagt ut om nye VF Discus som kommer denne sesongen. Aquarium 8 with Giant Royals in www.santaremdiscusplus.com
Geophagus brasiliensis
Jeg har overtatt et par av Geophagus brasiliensis Brasiliansk jordspiser. Hannen er ca 20 cm og hunnen omkring det halve. De har hatt unger og jeg har gitt dem et 325 kar hvor de kan boltre seg. Jeg har hatt dem i et par uker sammen med Rød-turkis Discus.
Det har på en måte godt bra, men disse Geophagusene pløyer opp den finkornet sanden i hauger og jeg så at Discusen ikke triveds med dette. Nå går de i et eget kar og kan romstere så mye de vill. Sandlaget er tykkere og det er nok en fordel.

Nahmunda VF Discus går det meget bra med. Jeg forer daglig med levendefor men også Tropical D50 plus og TROPICAL DISCUS GRAN WILD på alle mine Discus.

Vf fisk
Hei kjenner Vf fisk høytrykk og lavtrykk? Kan vi med
VF fisk se åsen blir de da? Åsen blir discus og Oscar ciklide?
Åsen e dine når det e meldt tordenvær? Noe e kan se etter?;
André Øvstedal
Hei kjenner Vf fisk høytrykk og lavtrykk? Kan vi med VF fisk se åsen blir de da? Åsen blir discus og Oscar ciklide? Åsen e dine når det e meldt tordenvær? Noe e kan se etter?;


Årstider og værforhold virker mest synlig på VF fisk i den naturlige formerings perioden.
Plussmedlem
bjornik
[QUOTE=André Øvstedal]Hei kjenner Vf fisk høytrykk og lavtrykk? Kan vi med VF fisk se åsen blir de da? Åsen blir discus og Oscar ciklide? Åsen e dine når det e meldt tordenvær? Noe e kan se etter?;


Årstider og værforhold virker mest synlig på VF fisk i den naturlige formerings perioden.

Vil tro de aller fleste fisk reagerer på de klimatiske omgivelsene sine i et eller annet omfang. Men særlig utpreget er det nok på de fiskene som bruker dette som en "trigger" for lek.
Ser det på sterbai'ene mine når det er stormfront på tur inn over havet. Da bli're fræs lizzm.

Da er de fire 325 karene på plass i sine hyller og delvis fylt opp. De blir tatt i bruk etter behov. I karet med lys har Geophagus brasiliensis Brasiliansk jordspiser paret flyttet inn. De sturet i noen dager men er nå full gang med å pløye opp sanda i karet i hauger. Jeg kjøpte også en femte 325 kar, dette står på vaskerommet og skal benyttes som behandlings kar om det er behov for gjellemarkkuren. Årets utbygging av akvarier har medført at anleggert nå er på 8000 liter fordelt på 35 akvarier. Det er mulig at det blir kjøpt en 720 kar, men da er det fult i kjelleren. Det avhenger om det blir mulig å kjøpe VF Discus i år, ser dårlig ut pga Corona situasjonen.

Tørketid
Hei åsen går du det med dine kar når de går inn i tørketiden tar du temperaturen litt opp eller senker du vanet hos de? Hva gjør dicusen og de andre fiskene under tørketiden? Hva e temperatur i dine kar?
André Øvstedal
Hei åsen går du det med dine kar når de går inn i tørketiden tar du temperaturen litt opp eller senker du vanet hos de? Hva gjør dicusen og de andre fiskene under tørketiden? Hva e temperatur i dine kar?


Jeg har samme forhold og vannstand året rundt i mine Discus kar med temp 29 - 30 grader.
Åsen merker du att de e på vei inn i tørketiden hos discus Vf og oscar
Har du fått ned ph på 4? Åsen ser ett typisk discus biotope ut ? Av ph temperatur i naturen?
André Øvstedal
Åsen merker du att de e på vei inn i tørketiden hos discus Vf og oscar Har du fått ned ph på 4? Åsen ser ett typisk discus biotope ut ? Av ph temperatur i naturen?

Om du leter og søker på internett finner du sikkert svar på dine spørsmål. Lykke til
Santarem Discus Plus Er et online selskap som selger vilt fanget Discus fra sine lokaler i Lisboa. Fisken kommer fra moderselskapet som ligger i Santarem Brasil. Går man gjennom sidene vil man finne et utvalg av VF Discus jeg aldri har sett tidligere. Dette firma har som politikk å sende over hele verden og fra Lisboa er det mulig å få kjøpe bare en Discus, men i en kasse som rommer 6 store poser med Discus. De sender med UPS og fly. om man ønsker å prøve en bestilling se først på pris nivå. Du trenger også godkjennelse fra Mattilsynet for å kunne få fiskene gjennom tollen. Det er på Gardemoen at tollen har mottak av slikt gods fra utlandet og der er det mulig å hente fiskene. Sendes de videre innen Norge dobler omtrent frakt prisen seg.
Dette blir kostbart eksempel 6 stk Discus x 250 euro pluss frakt kan hurtig bli 20000 kr pluss mulig toll på Gardemoen.
Når man ser all den flotte VF Discus dette firma tilbyr er det fristene å prøve, men ikke gjør dette om du prøver i tidsrommet november til april. Da er det lett for at uhell oppstår å fiskene blir stående en eller annen plass på en flyplass og fryse i hjel. Jeg mistet 6 av 10 av de flotte VF Discus på bilde for 11 år siden i en slik hendelse. LYKKE TIL DEN SOM PRØVER
Facbook grupper om wikt fanget discus.
Det er tre facebook grupper om WF Discus jeg ofte besøker;
1. D.Schlingmann's: - Dr. E. Schmidt-Focke -Honors Discusgroup
2. Wild Discus Malaysia ????
3. Patriks, wild Discus.

Her finnes det mye stoff om WF Discus og de varianter som er på markede. Det er god kvalitet i informasjon og fantastisk kvalitet i foto og video. Her er der mye å lære for alle akvarister med interesse for WF Discus.

Når man ser det enorme utvalg av WF Discus fra de tre artene som i dag er på markeder blir de kjedelige og platte akvarievariantene av Discus som tilbys akvaristene et stort paradoks. Jeg har sett så mye adferdsforstyrrelser hos akvarievariantene av Discus med kromosom feil som gjør det meningsløst for meg å drive med slik discus. Fordele er at de er billige og kan gi nye akvarister noe innblikk i artens liv og levnede i akvarium.

Rød - turkis på bilde er en av variantene som er krysset frem opprinnelig fra S . haraldi varianter Royal blue og sterk rød ensfarget Discus. De som selges nå har en annen mix bakgrunn. Jeg har 7 til salgs om noen har interesse.
Jeg har en Hann av Apistogramma viejita som har farget ut godt. Den trives god sammen med et harem av hunner. Han har ennå ikke plukket ut en for lek så vi får seg hvordan dette går.

Paret med Geophagus braselliensis lekt i går og det er en del hundre egg på bakruta. Jeg ser at noen av eggene er hvite, men fortsetter det slik blir det mange unger. Det finnes ikke marked for salg av yngel så det blir ikke oppdrett.
bjornik
Jeg har en Hann av Apistogramma viejita som har farget ut godt...
Denne fisken din har dessverre lite å gjøre med Apistogramma viejita. Den har nok flest gener fra A. macmasteri "Red shoulder", men er en utpreget oppdrettsvariant som er selektert og mikset med nærliggende former for å øke mengden rødfarge (som ofte selger bedre).
Denne oppdrettsvarianten har dessverre feilaktig blitt solgt som Apistogramma viejita i årevis. Men med dette navnet kan den selges litt dyrere...

Dette er viltfanget Apistogramma viejita som jeg fanget på typus lokasjonen (stedet der fisken som ble vitenskapelig beskrevet var fanget) i Colombia:

[External Image]

[External Image]
De jeg har ble kjøpt som Apistogramma viejita fra en jeg trodde var seriøs leverandør. Juks og villedende informasjon ser ut til å være ifra den leverandøren som er størst i Norden. Jeg vil ikke ha akvarievarianter og det ser ut til at jeg må holde meg til VF Discus som er mitt område.
Takk for Info fra en ekspert som deg TomC.
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap