18 oppdrett i 2007

Pettern: 56 liters kar satt opp med rådasand 3-5 mm grus, noen få mindre planter, og huler i forskjellig størrelse. Foreldreparet ca 5 cm store. La egg i hule av indisk skifer med huleåpning 2,5x4 cm. Hannen vokter hulen på tvers da han ikke klarer å dekke åpningen ellers.
Catfish: Modent L-144 par på 1,5-2 år. Han m/reale barter. Hun m synlig hvitaktig rognsekker u. huden, i hvert fall i perioder. Lekstegn i desember. Vifting? Men ingen egg. Lekshuletilbud: Kokosnøtthuler + skiferhuler (hjemmelaget). Paret gikk i 85L sammen m/en ung L-144-hann, SA-biotop. Etter tips valgte jeg å flytte paret fra stort SA-kar til mindre (60L) + 50% vannskifte. Egglegging umiddelbart. Hannfisken bare forsvant! :) Hunnfisken ble synlig slankere. Hannen flyttet litt rundt på kokosnøtthula. Jeg smatt inn en malletablett i ny og ne. 7. februar kom første yngel ut (ca. 14 dg. e. klekking). Dagen etter valgte jeg å ta all yngelen over i flytende yngelbokser, for tetraen mobbet den frittsvømmende småtassen. Fór har vært alger fra planter, agurk og 2 typer malletabletter + litt flakfór i ny og ne. Daglig slamsuging av yngelkar og ukentlig skylling. Flyttes nå over i to yngelkar på +20L. God tilvekst. Ingen sykdom, alle overlevde: Det er 28 yngel fra kull nr. 1.
Kjetil Gudmestad: Går i en 222l sammen med 066, lekte i en kokosnøtt.
Mayemor: Fikk låne meg et veldig produktift avlspar,la de iet lite kar,å de la egg med en gang.Da eggene var lagt flyttet jeg de over i et 30L kar,der fikk de være til eggene var klekt.Ca. en uke etterpå "reiste" foreldrene hjem igjen,å nå koser ungene seg allene i karet.Skal ha de til de blir så gammle at jeg kan se kjønnet på dem.Å etterpå skal jeg bytte med ei annen "dame" som har unge maller slik at vi får nytt blod.Å jeg kansje får meg lekspar igjen.Da jeg desverre mistet mine i vinter.
Arne Olsen: Som vanlig Ancistrus.
Cherhan: Lek i 80 l kar.
Ken Myrseth: Har et malle karr(220L) som de går L144 og L134 i.
Så tempen er hevet litt i forhold til L134(28 grader).
Der har jeg fått L144 yngel-ph7, temp 28 grader og masse strømninger i vannet, power head som blåser ca.1200 L itimen, mallene elsker det.
Thomas A Eriksen: Lek i skifferhule.
Frank Strandli: Har egentlig ikke gjort noe spes bortsett fra å mate godt og har kun L-144 alene i karet...Har lagt kull nr 2 nå.....
frosken: dette klarte de helt selv.
Vidar Alfei: Hunnen la eggene i en hjemmlaget skifer hule, der hannen passet på til ungene var frittsvømmende... 38 unger i dette kullet...
tim81: 2 hanner og 3 damer i ett akvarie og de ordner seg selv uten at jeg gjør noe spessielt.
Coryen: Gjorde ikke noe spesielt for å få lek på de. Oppdaget bare helt tilfeldig yngel i karet da jeg skulle rense pumpen for 8 uker siden. Nå er kull nr 2 på vei ut av hulen. Har 1 han og 3 hunn i min leksgruppe. Utenom L-144 har jeg noen panda corydoras i et kar på 96 liter og det fungerer bra.
tropeoppdrett: la egg i hule
Stian Wego: drettes i en 260liter
Hegga: Samme som for ancistrus masse gjemmesteder og godt stell.
gull: masse vann bytte og riktig mating,
Jørn Henning Flåten: går av seg selv