71 oppdrett i 2008

Bjarne: 160 liters akvarium. Tett beplantet. God filtrering. Temp. ca. 24. pH ca. 7. Middels bløtt vann.
Per Morten Jenssen: Har to hunner og en hann og disse yngler hver fjerde uke. 40-50 unger hver gang og overlevelsesprosenten er overaskende høy.
Flytter dem til et lite kar når terminen kommer slik at yngel ikke blir spist.
Jonas B: Eg fekk rundt 20 unger. Flytta dei over i eget yngelkar
Eva-Lill: De yngler av seg selv. Men nå plukker vi de ikke opp fra 250 literen. Har en stor flyteplante de kan gjemme seg i. De som overlever vokser opp.
gåggen: har dem i 54 liters kar. tar alltid ut yngel . over i annet akr. for oppforing. og slik at foreldre kan gå alene til neste kull
Holms: Har desse i artskarr godt beplantet litt flyteplanter som yngelen kan gjemme seg i .Ca 24-25 gr ph 7
Michael Tveter: Like enkelt som å skru på TVen.
Diskus: Det gjikk av seg selv og egentlig så merket jeg ikka at jeg fikk yngel fordi at yngelen vokste opp i sirkulasjons pumpen.
Toomas: Har en hann og en hunn i lek i en 300 liter flyttet hunnen over i 75L karet når den begynte og bli tjukk og noen dager seinere kom 17 små. to døde første døgnet men resten lever i beste vellgående sammen med en flokk på 10 neon tetraer.
Luzola: Begyndte med 3 fisker. 1 hann og to hunner. så blei d mange
Per Sigve Larsen: Det kom heilt av seg sjølv, 1 han og 1 ho. så blei det mange små
frosken: levendefødende
ariel: Har en han og to hunner gående i ett kar ,og der har naturen gått sin gang .
Ronny Hansen: Har 10 sverdyngler som overlevde.
Gikk stortsett av seg selv, når disse var født flyttet jeg de over til yngelakvariet for at de ikke skulle bli fiskemat.
Hegga: Har en gjeng som går i et tett beplantet kar yngler hele tiden .
MalinFP: Trenger bare å fange de og mate de.
AndersO: Gjekk av seg selv i selskapsakvariet
Frank Frestad: 3 sverddragere i en 110 liter. Etter en stund dukket flere små opp.
Ovis: Tett beplantning. Forøvrig en meget god algespiser.
Jørgen Lund: hadde en han og to hunner i et 60 liters kar...
Tom Anders: tokk hunen iver i eget akvarie når hun startet å føde.
Josti: Drettet to varianter. Rød og Annanas.
i levendeføderkar med "ungefelle"
Countess: Gikk av seg selv.
Leifur: Sverddragerne (av orange og svart kulturtype) føder jevnt og trutt...
Tangloppa: Dette klarer de selv.
Discusion: De klarte det selv
Ole Fredrik: Godt beplantet selskapsakvarium, ph 6,5, 26 grader.
BJH: Det går av seg selv. Men siden de går i et selskapskar så blir det ikke så mange som overlever.
juvel: Gikk av seg selv på 22 grader og 8 dH
Leni: Enkel fisk å få yngel på, må bare passe på å ta ut hoa litt før ho skal føde.Foreldra spiser alle yngel som dei får tak i.
Har hatt over 70 yngel på ein gang og alle overlevde.
Bettina: Grønn sverddrager; Har to hunner og to hanner som føder unger jevnt. Gjør ikke noe spes, disse er lette å få oppdrett på.
Oldeide: Klarer seg stort sett sjølv. Har ein del javamose, huler og tett beplantning.
moddy: fikk unger jevt og trutt
E-Dahl: som øvrige levefødere
tevjen: Dette er de jeg kaller "orginal" farget. Tror de kalles grønn sverddrage. Går i 540L, blir satt over i annet kar rett før de føder.
Discus 123: KJøpte hann og hunn på dyrebutikk. Etter noken dagar var det ett parr yngel i karet som hadde klart og gjømma seg for dei andre .
solami: Putta den gravide "frua" i en 12L og fiska ut yngel når de ble oppdaget. Var veldig lett å se at ho var gravid i starten, men syns ikke jeg så det så godt mot slutten. Gikk gravid ca 4 - 5 uker.
Vetle Ommundsen: ingen spesiel fremgangsmåte.
mioo76: Føder levende unger. Tok den store tykke hoa opp i ett lite akvarium med masse planter. Og så var det bare å vente til ungene var født også ta ut hoa igjen.
Trine WS: Hadde først 1 hann og 3 hunner. Kjøpte så et par i butikken. Har nå tilsammen 2 hanner og 4 hunner. Her blir det mange barn. Har vel nå kull nr 6 med oransje sverdragere
betta..ramirezi: en hann to hunner i samme kar når hua ble stor ble hu lagt i en guppy tank tok hua ut etter på fikk 22 stk
kristned: Har fott yngel i mange år.
Myrheksa: Som med andre levendefødere- stapp oppi en hann eller to samt noen hunnfisk, så ordner de det selv.... :)
Ultraguppy: Går av seg selv.
Døhl: La de i et fødekar og slapp dem ut til de ble store nok.
Christian80: 64 liter, godt beplantet. Middels strøm, sand og store steiner.
LOFFA: slapp yngel i fødekasse. flyttet til oppdrettskarr. resten klarer dem selv..
heidi: dette klarte de selv
Kai O Hetland: Bare hendte.
Så en liten orange yngel, som gjemte seg..
Lever fortsatt.
Plankton: Fant to yngel ("grønn sverddrager") i akvariet, fanga dem og putta dem oppi et oppforingskar. Har mata dem med klekket artemia knust voksenfor og røde mygglarver.
Lynet: En hann og en hunn = masse bebiser
KAH: Hadde en hanne og 3-4 hunner i et kar med god beplantning. Da jeg skulle til å tømme karet oppdaget jeg sverddrageunger som svømte rundt. Disse ble fanget, og plassert i et oppvekstkar.
aGal: 50 liters plastdunk med 30 liter vann.
Lokk på dunken, veldig tropisk klima med 28 grader, mye dugg på lokket i dunken. Kun èn yngel av første kull som overlevde.
En av andre huene jeg hadde fødte dagen etter at de flyttet inn i sitt nye hjem, 110 liter Juwel. Totalt 6 yngel som jeg fanget, går i eget yngelkar.
Stianmannen: Har en 54L og fant 3 sverddrage yngler. Har dem i et fødekar.
AnneC: Bare har dem i en 63L med javamose og gulrotgress, resten klarer de selv, spesielt etter vannbytte.
Håvard Olsen: Har fått to kull på disse, men det er desverre ikke mande igjenn.
Har ikke gjort noe spes.
Lindeluren: Eg prøver enno å få hoa oppi fødekaret tidsnok... Utan hell...! Men no nærmar det seg fødsel for begge hoene, so kryssar fingrane :) viss ikkje må eg nok lage til 60-literen igjen som fødestue :) det har funka før!
Då har eg hatt hoa oppi det akvariet 2-3 dagar før forventa fødelstidspunkt (når eg ser yngelen klart i buken medan hoa enno har stor apetitt). So snart ho har fødd, har eg hatt henne oppi det daglege akvariet hennar igjen.

Deetter har eg fora opp yngelen på "babyfor" som ein får kjøpt i butikken. Akvariet er innredd med mykje røtter som lagar holrom for yngelen å gøyme seg i, i tillegg til javamose, og diverse plantar i forskjellig høgde.
Bjørn Harald Lyngstad: går i 160liters selskaps kar.Har hatt flere kull som er spist opp. Men hadde dette kullet i ynglekar så de overlevde
Henrik Svendsen: jeg begynte med en hunn sverddrage.
men så tenkte jeg jeg skulle kjøpe en hann.
så begynte de og leke etter 2 uker.
også ble hunn en så feit, og jeg tenkte jeg skulle kjøpe en fødekasse og dagen etter jeg hadde tatt hunn oppi fødekassa hadde hunn fått yngel. også fortsatte de i flere månder og leke. så ble etterhvert hele akvariet fult av sverddragere.
Xplode: Hunne ble flyttet over i ett eget akvarie på 54l for å føde...ellers gikk alt av seg selv
Untitled: klarte det helt fint selv
Blåmann: 20 yngel født. Tett beplantet akv.
Gro: Kjøpte to damer som viste seg å være gravid ved kjøp. Jeg lot dene ene føde i karet, den andre tok jeg over i en fødekasse. De som overlevde er nok de som ble født i fødekasse. De ble foret opp i eget kar på 60 liter til de var store nok til å gå sammen med annen fisk uten fare for å bli spist.
Allan E. Hansen: Hunnen fødte i fødekar (1. september) hvoretter yngelen (ca. 35 stk.) ble flyttet over i et 6 liters kar. Der bodde de til de første var store nok til å komme tilbake i akvariet. Nå er 10 flyttet, noen litt for tidlig tydeligvis, siden våre scalarer tok de til lunsj. Men 6 har overlevd og blitt store i akvariet mens de siste 20 fortsatt er i 6 liters karet.
Einar: Lar mora gå i hovedakvariet. Plukker opp yngel med håv og har de over i ei "fødekasse" som flyter rundt i akvariet. Etter ca ei uka flytter jeg de over i et mindre akvarium, hvor jeg bare har yngel.
Gretesam: De bare dukket frem fra flyteplantene en dag.
magdalena: vel, hva kan man si... Det spruter ut.

Har fisken i et tett beplantet akvarium, så ynglene gjemmer seg i javamose og gress. En del overlever, og har blitt voksne nå.
Mathias Kippenbroeck: To hunner og en hanne fikk gå i en 200 liter innredet med røtter, grus, og planter. Ph 6,7 KH 4 GH 8 Temp 22-24

Etter litt tid observerte jeg lek og så at hannen var veldig opptatt av hoa og jaget henne rundt.

Etter to lange timer (og 30 minutter med mislykkede paringsforsøk) klarte hannen omsider å få parret seg med den Grønne Sverddrager-hunnen.

Jeg la også merke til at hun var lenge drektig så jeg flyttet henne til ett lite kar hvor hun fikk være i fred en uke og da kom det massevis av små yngler som plutselig svømte rundt.
aquafish: Ja dette var kjempevanskelig, haha

Går av seg selv.
Tom Fjeld: gikk av seg selv
Ottodilla: Disse blir av seg selv, viktig å skille kjønnene når en ser forskjell, da hannene ellers blir små, fordi de danner sverd for tidlig. Hadde en praktfull rød stamme og leverte til Zoo-sjappe, og hadde også svarte yngel som vokste seg til.