magdalena

Bosted:
nøtterøy
Status:
Medlem
Medlem siden:
05.04.2008
Sist pålogget:
02.12.13 kl 00:11
Antall innlegg i forum:
16
Hjemmeside:
Fikk mitt første akvarium rett etter konfirmasjonen. Min bror og jeg spleiset. Det gikk ikke veldig bra. Fiskene døde, en etter en, men plantene var flotte. Dekorative de også. Akvariet sto tomt i mange år, før jeg tok det med meg når jeg begynte å jobbe som lærer. Prøvde å ha karet i klasserommet, men noen flinke elever fant ut at når læreren hadde gjemt fiskematen, kunne man alltids fore med brødskiva. Fikk deretter med meg akvariet hjem i stua mi. Dette var en akvastabil 63-liter.

Etter at jeg flyttet et stykke, ble karet stående igjen hos venner, og det tok 5 år før jeg skaffet meg akvarium igjen. Denne gangen et kar på 104 liter. Oppi der prøvde jeg meg med platy, men de likte seg dårlig. Det samme gjorde molly og tetraen jeg hadde valgt hadde alt for liten plass. Så fiskene døde, sakte men sikkert. Til slutt hadde jeg bare ancistrusene mine igjen. Disse stortrivdes til gjengjeld. My Randy Fish har blitt et begrep mellom meg og en kollega her på jobb. Disse ancistrusene har fått mange kull med yngel, men først nå i det siste har jeg fått mange av ynglene til å vokse opp. Etter sommeren (utgangen av august) har jeg fått fire flotte kull med ancistrusyngel på et lekspar. Er litt stolt av dem, selv om jeg vet at disse er enkle å få til å formere seg.

Jeg har også en 54-liter hjemme, en 20-liter som utelukkende har yngel en kort periode, og en 112-liter. Disse tre karene har yngler i størrelsen 1 cm til ca 3 cm nå. tilsammen har jeg vel rundt 120 yngel for øyeblikket.

Jeg har hatt litt levendefødende fisk, men måtte kutte ut guppy. Jeg har ikke råd til å kjøpe nok akvarier til alle ynglene... og jeg tror nok at jeg etterhvert kutter ut sverddrager også.

Drømmen er kanskje saltvann, men jeg er også utrolig begeistret for prinsessen av burundi. Det er noe av det mest elegante jeg vet i fiskeverdenen, og det kan godt hende at et slikt par skal finne veien i 112-literen min. Vi får se. Nå bruker jeg nok mest energi på å få ancistrusene til å trives, og få fram flest mulig av ynglene. Mulig jeg skal prøve å få solgt dem etterhvert som de er litt større.
Mine akvarier (0)
Min akvarieblogg

Bruker har ingen personlig akvarieblogg

Mine lister
Ingen offentlige lister
Tilfeldig bekjentskap
© Karen Hansen
Reklame for plussmedlemskap