Corydoras isbrueckeri


© Ian Fuller
Vanskelighetsgrad
Ganske lett
  Andre navn
  • Corydoras sp. C050
  Bilder (1 stk)

Latinsk navn Corydoras isbrueckeri (Knaack, 2004)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
En art ved første øyekast kan ligne den velkjente [FISHLINK=5389]Corydoras sterbai[/FISHLINK].
Corydoras isbrueckeri har imidlertid spissere og lengre nese, og en sort flekk i ryggfinnen. Mønsteret på kroppen kan ligne C. sterbai.
Merkelig nok kalles denne arten for "Brazil sharp nose" i handelen, til tross for at den ikke kommer fra Brasil i det hele tatt.

På funnsteder i deres naturlige habitat i naturen, Rio Itenez, er det målt pH mellom 7.0 og helt opptil 7.9, noe som er uvanlig for Corydoras, og vannet har hatt en temperatur mellom 25°C og 30°C. Dette kan imidlertid være årstids-avhengig, og kilder på internett opplyser ikke hvilken tid på året disse målingene er tatt. Man bør muligens ikke holde dem i så varmt vann som 30°C året rundt i akvarium.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 7 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hunnene blir rundt 7.0 cm og hannene en halv cm mindre.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Oppdrett
NAF Oppdrettsvalør Ikke satt
Minimum størrelse liter på akvariet 85 liter
Temperatur 24° C - 30° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6.5 - 7.9
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 10
Sist endret 17.03.15 kl 16:51 av Admin

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Tilfeldig bekjentskap
© Thorleif Hovland
Reklame for plussmedlemskap