Corydoras imitator


© Mette F
Vanskelighetsgrad
Middels
  Andre navn
Engelsk:
  • Imitator Cory
Latinsk navn Corydoras imitator (Nijssen & Isbrücker, 1983)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
Dette er enda en art i en stor gruppe Corydoras-arter som ligner mye på hverandre mht farger og mønster, og som alle stammer fra bielvene i områdene rundt Rio Negro. Felles for alle disse er at de tåler høyere temperaturer i sommerhalvåret, da denne perioden i deres naturlige leveområder i Amazonas gjerne medfører vanntemperaturer på oppimot 30°C.

Denne Corydoras-arten befinner seg ofte i store stimer blandet sammen med sin mindre slektning [FISHLINK=5258]Corydoras adolfoi[/FISHLINK]. De har gjennom evolusjonen tilpasset seg og har like farger, det er hovedsaklig størrelsen som skiller. C.imitator blir mye større.

Corydoras-artene som har lignende farger og til forveksling kan ligne er [FISHLINK=5258]Corydoras adolfoi[/FISHLINK], [FISHLINK=5300]Corydoras duplicareus[/FISHLINK], [FISHLINK=15882]Corydoras C140[/FISHLINK], Corydoras [FISHLINK=15880]C121[/FISHLINK] og Corydoras burgessi. Ved første øyekast kan også [FISHLINK=5348]Corydoras nijsseni [/FISHLINK]ligne noe, da den også har en gyldenoransje flekk på hodet og mørkere ryggstripe.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 7 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hunner er bredere om buken og generelt ca en cm større enn hannene.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Altetende. Frossen- og levendefôr. Tablettfôr.
Oppdrett
NAF Oppdrettsvalør SØLV
Minimum størrelse liter på akvariet 85 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 240)
Temperatur 22° C - 26° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 5.3 - 7
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 8
Sist endret 14.10.08 kl 03:09 av mona o
240 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Tilfeldig bekjentskap
© HaakonH
Reklame for plussmedlemskap