Oppdrett av Hyphessobrycon columbianus (Colombiatetra)


Ingen kjent framgangsmåte for oppdrett av denne arten. Kommenter gjerne om du har erfaring.

7 oppdrett av denne arten registrert mellom 2007 og 2013

Vis oppdrett pr år:

1 oppdrett i 2013

Andreas Tjernshaugen: Oppdaget yngel i 128-literen hvor seks voksne fisk går sammen med en haug unge ancistrus. Nær 0 hardhet, pH ca 6. God vannbevegelse.
Tetraene hadde virket i lekshumør en stund så jeg speidet etter yngel i en rolig krok med javamose. Colombiatetraene er såpass like keisertetra i adferd at jeg nesten regnet med at det ville fungere på samme måten, og det gjør det visst. Har ikke sett selve leken til noen av artene, men det er mye småkamper og oppvisninger og de vokter på de beste plassene.
Det var yngel av to størrelser så de største har nok gått der en stund før jeg fikk øye på dem. Klarte å fange opp rundt ti stykker som fikk gå i en yngelboks som flyter i akvariet (en slik med vannutskifting drevet av luftpumpe). Fôret med JBL Nobilfluid yngelfôr i starten og og etter hvert avskallede artemia-egg.
De som ble igjen utenfor breeding-boxen har det akkurat like fint som de jeg greide å fange. De voksne bryr seg ikke noe om dem så vidt jeg kan se, og de vokser fint.
Etter vel fire uker er de største rundt en cm og har begynt å få rødskjær på finnene og høy, voksen kroppsform. Har minst 15 stk. Les mer