Oppdrett av Pangio kuhlii (Kuhliiål)


Svært få akvarister har klart å lykkes med å drette kuhlii-ålen planlagt, men noen tilfeller av tilfeldig oppdrett har forekommet. Derfor er det svært vanskelig å finne informasjon om fremgangsmåte for lek.

Noen mener at simulering av regntid, fóring med levendefór og svært bløtt og surt vann kan trigge lek. I naturen foregår leken i månedene desember og januar. Eggene legges nær overflaten mens hannen kveiler seg rundt hunnen. Eggene, som er lysegrønne, flyter så i vannflaten og fester seg til røttene på flyteplanter o.l. Eggene klekkes etter ca 24 timer og yngelen kan fóres med levende, nyklekket artemia og annet smått levendefór.

10 oppdrett av denne arten registrert mellom 2006 og 2016

Vis oppdrett pr år:

1 oppdrett i 2016

Marita Ekdahl: Har en gruppe som går i 160 liter. 8 voksne, 3 hunner og 5 hanner. Lar de gå lenge uten vannbytter for så å bytte ut 50% av vannet med kaldt vann.
Hunnen farer frem og tilbake oppe i vannflaten helt til en hann bestemmer seg for å bli med, han snurrer seg rundt hunnen og sammen hopper de litt over vannflaten mens han klemmer eggene ut av hunnen. Mange små egg kommer ut på en gang, det ser omtrent ut som en teskje sukker har blitt helt ut i vannet :)
De små vokser opp i akvariet med foreldrene, forer ikke med noe spesielt. Les mer