akvator

Bosted:
Karmsund
Status:
Medlem
Medlem siden:
22.03.2007
Sist pålogget:
03.07.15 kl 18:45
Antall innlegg i forum:
59
Hjemmeside:
Jeg har hatt glede av miniatyrverdenen akvarium siden 1995,
bollen kom først,... ja ganske enkelt, jeg så en dag en guppy yngel forsvare en stein på størrelse med ett kronestykk, mot andre yngel og voksne, og jeg er veldig sikker  på at jeg holdt rede på akkurat den yngelen til den ble voksen og stamfar til guppystammen min ;o)  ..denne ble etterhvert avlet selektivt og  ...om jeg får si det selv, avkommet ble ganske vakkert med tiden.
Senere kom 80 literen, med peckoltia, sommerfuglsiclider og pseudogastromysom og sewellia sp.små halvnebber, øks,  kardinalneon,  m.fl... og en del planter selvfølgelig.Eksperimenterte en del med bunnlag, da jeg synes torvsubstrater er relativt interessante både for plantene og gunstige stoffer til vannet ellers.
Så kom 150-literen som jeg plasserte under ett sørvendt kjellervindu, med sollys ned i akvariet. Dette blir normalt ikke annbefalt, men pga.det lekende sollys i akvariet ble det det  vakreste jeg noen gang har hatt, syntes jeg da, det gjelder innklusivt de jeg har i dag., fordi plantene trivdes og jeg kunne ha planter av svært varierende vanskelighetsgrader. Til dette akvariet kjøpte jeg 4 scalare fra forskjellige butikker, og de 2 første som dannet par er stamforeldrene til de jeg har hatt oppdrett på i ca.10-12 år.
 Det var en svært velsignet hobby, og mere harmonisk velfugerende ynglepar tror jeg ikke ikke jeg har opplevd før eller siden :0).
Er ingen typisk akvarist i den forstand at jeg går rundt og husker latinske navnet på alt og enhver liten ting i akvariet eller fiskebestanden min, er bare velsignet. Min himmelske Far sier i sitt ord at det er Herrens velsignelse som gjør rik, og eget strev legger vikke noe til. Dette har jeg fått sannne med dyp takknemlighet . 
Så jeg forsøker bare å tilrettelegge for dyrene , det å få se dyrenes display under så optimale  forhold som mulig, er vel hva hva akvaristikken handler om. Utover det, er den største fasinasjonen for meg, å oppleve hvor vakkert, så rikt og fullt av innhold skaperverket er. Denne hobbyen har bidratt til enorm beundring og kjærlighet til Han som har skapt alt ved sitt Ord. Selvsagt må det være en umåtelig Stor og omsorgsfull Designer bak alt dette!  :0) Siden jeg fikk Scalarene, ble "biotopen" overveiende Amason, endog Discus har vert innom i perioder, av 7 har 3 med tiden dødd i akvariene, 2 solgte jeg som store flotte voksne, nå har jeg 2 gjennlevende, de ser ut til å trives vel tross mye planter og litt smuss, men savner nok en make. Jeg tror det er 2 hanner jeg har. Gastromyson,Sewellia og guramiene har tidvis utgjort avvikene fra "amasonbiotopen".....men jeg har skjønt at det kansje er litt feil å bruke ordet biotop på de akvariene jeg har hatt, det er nok selskap det handler om :o),  (Kirsebærrekene glemte jeg å nevne) 
Akvariene har vert en mangeårig svært gledelig og lærerik hobby, men den nermer seg slutten. Jeg ser etter noen som er interesserte i å kjøpe nå. Akvariene, utstyret og fiskene om det er av interesse. Pr. i dag er alt velholdt og problemfritt, jeg tenker, kansje er jeg så heldig å få solgt alt for en ca.4000.- om du er interessert, så send meg en mail til; [url=mailto:aina_hellen.lanton@getmail.no]aina_hellen.lanton@getmail.no[/url] Jeg bor i Haugesundsområdet.  :o)
Mine akvarier (4)
Min akvarieblogg

Bruker har ingen personlig akvarieblogg

Mine interessefelt
Ingen
Mine lister
Ingen offentlige lister
Tilfeldig bekjentskap
© Jørn Henning Flåten( F1 yngel)
Reklame for plussmedlemskap