Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Andre har dyret sammen med
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Bjarne Sætrang © Sonja Cygnel
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina cf. gracilirostris

Rødnesereke

Bjarne Sætrang
© Bjarne Sætrang (5 bilder)
Bjarne Sætrang Bjarne Sætrang Bjarne Sætrang Bjarne Sætrang
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Rudolph Red-Nosed Shrimp, Rudolph Shrimp, Rhino Shrimp, Red-Fronted Shrimp
Tidligere/andre navn: Palaemon scarletti
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Brakkvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 3.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunner mindre enn hanner. Hunner også mindre fargesterke.
Fór og fóring: Herbivore help

Utpreget algeeter. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Svært fredelig og nesten uanseelig liten reke med sin lange røde nese. God algeeter. Bør kun holdes sammen med små fisk som ikke utgjør noen trussel. Godt med planter som gir gjemmesteder og skjul.

Caridina gracilirostris praktiserer den primitive modusen for formering. Den kan derfor ikke drettes under normale akvarieforhold.

Bør ikke holdes i ferskvann, da de naturlig sett lever i brakkvann ved elvemunninger. Anbefalt saltkonsentrasjon er 10g/liter. Kilde: https://www.practicalfishkeeping.co.uk/features/articles/how-do-i-keep-rednose-shrimp
Lokasjon
Oseania » Australia
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 60 cm
Min. størrelse i liter: 60 Liter
Temperatur: 20-27o C
PH i vannet: help 6.0 - 7.0
GH (Hardhet): help 3.0 - 10.0o dH
Endre info Endret sist: 10.01.19-02:07 av Tobias O