Caridina cf. gracilirostris (Rødnesereke)


© Bjarne Sætrang
Vanskelighetsgrad
Ganske lett
  Andre navn
  • Palaemon scarletti
Engelsk:
  • Rudolph Red-Nosed Shrimp
  • Rudolph Shrimp
  • Rhino Shrimp
  • Red-Fronted Shrimp
  Bilder (5 stk)

Latinsk navn Caridina cf. gracilirostris
Orden/Familie Orden: Wikipedia
Svært fredelig og nesten uanseelig liten reke med sin lange røde nese. God algeeter. Bør kun holdes sammen med små fisk som ikke utgjør noen trussel. Godt med planter som gir gjemmesteder og skjul.

Caridina gracilirostris praktiserer den primitive modusen for formering. Den kan derfor ikke drettes under normale akvarieforhold.

Bør ikke holdes i ferskvann, da de naturlig sett lever i brakkvann ved elvemunninger. Anbefalt saltkonsentrasjon er 10g/liter. Kilde: https://www.practicalfishkeeping.co.uk/features/articles/how-do-i-keep-rednose-shrimp
Informasjon som gjelder alle arter i genus Caridina
Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme. Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører. C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde. Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Maks. størrelse 3.5 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Nei
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Kjønnsforskjell Hunner mindre enn hanner. Hunner også mindre fargesterke.
Fòr og fòring Herbivore (Planteeter)
Utpreget algeeter.
Oppdrett
Minimum størrelse liter på akvariet 60 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 99)
Temperatur 20° C - 27° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6 - 7
Hardhetsgrad på vann (GH) 3 - 10
Sist endret 10.01.19 kl 02:07 av Tobias O
99 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne dyret
Caridina cf. gracilirostris (Rødnesereke) er den 48. mest populære dyret i norske akvarier
Tips oss om gode filmer på Youtube av dette dyret

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om dyret)

Andre har dyret sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Erik Rune Larsen
Reklame for plussmedlemskap