Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Knut Kjesbu © Mona O © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Alex sitt lille store reke/snegle-prosjekt!
Sider: 1 2 3 4 »
1  

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Klikk på bilde for større versjon
Etter lang tids planlegging og grundig research både her og på nettet ellers gikk jeg i dag til innkjøp av et lite 28L kar. Jeg kjøpte det på Oslo City til den nette sum av 258 kr. Skal sies at det kun er akvarie med topp- og bunnramme og dekkglass. Karen bak kassa var av typen kort og brutal kundebehandler, og da jeg spurte om de hadde pose som var stor nok var svaret "nei, men vi har svarte søplesekker!"

Så da blei det jaggu til at jeg vandra rundt i sentrum med en svær søplesekk med noe firkanta i, og folk stirra... Haha.. Skulle tro de har sett det meste der, men... Var tilogmed en tur på McDonalds med noen venner før det bar hjem med stappfullt tog og et godt stykke å gå fra stasjonen og hjem... Nok om det... :p

Har ei gammal skrivebordslampe med lysstoffpære som gir bra med lys! Den ser dere på bildet... Måtte bare modde'n litt sånn at grunnflata gikk andre veien sånn at den ble balansert.

Har planer om å anskaffe meg kirsebærreker, malaysiske sandsnegler og kanskje eplesnegler (IKKE gule!), men det blir først om en måned eller noe sånt når filteret er innkjørt... :( Filter, rot og pumpe skal jeg nok kjøpe om to dager! Går for lette planter som Javabregne, Javamose, Anubias og kanskje Sverdplante i begynnelsen så ser vi hva som skjer seinere... Har kjøpt inn svart sand/grus og en skive med Utah Ice, men jeg har en sterk mistanke om at 4 kg sand/grus ikke er nok! Vi får sjå! De fleste plantene jeg tenker meg skal jo ikke plantes ned i bunnsubtratet uansett... ;)

Jeg har faktisk noen steiner som jeg plukka fra stranda på Grenen i Danmark! Får se om jeg bruker noen av dem!

Detta blir et spennende prosjekt, og jeg gleder meg til å sette i gang ordentlig! Håper bare jeg ikke blir ramma av litersjuken! Det har jeg verken penger, plass eller foreldres velsignelse til! ;)

(Sist endret 09.02.2009 kl. 18:49 av Alex S )
 
Postet 09.02.2009 kl. 18:47
[Rapportér innlegg]
2 Dagen da alt er i gang!

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Klikk på bilde for større versjon
Da har dagen kommet for at jeg skal kjøpe inn det som trengs for å starte opp akvariet!
Jeg var en tur i kjelleren i stad for å hente ved da jeg kom på at jeg ikke hadde sjekket en av pappeskene som det kanskje kunne være noe akvarieutstyr i fra da jeg var mindre.

Og jeg fant en pose med røtter, steiner, pumpe og varmekolbe! Pumpa skal få bli penjonert... Siste jeg husker av den var at den bråkte noe infernalsk! Men varmekolben kan bli god å ha hvis den skulle trenges! Håper jeg slipper da, for den er ganske stor og stygg... :p Jeg har planlagt hvilke planter jeg vil ha, og i stad lagde jeg en skisse i Photoshop av hvordan jeg ca vil at akvariet skal se ut! Resultatet ser du her:Det blir spennende å se hvor mye resultatet kommer til å avvike fra skissa! Jeg har en Utah Ice-stein som jeg må få plassert et sted og... Mulig den blir delt opp gitt! ;)

Jeg skal handle en del hos Aquamanias på Kløfta! Tar turen dit i kveld. De er uslåelige på pris. Pumpa jeg skal ha (Fluval 1+) koster 170 kr der, og det billigste jeg har sett i andre butikker er 309 kr, så ingen tvil om hvor jeg som er fattig student skal! ;)

Skal sette opp akvariet i dag så enten legger jeg inn bilder av resultetet her seinere i dag eller i morgen! :)

(Sist endret 11.02.2009 kl. 15:24 av Alex S )
 
Postet 11.02.2009 kl. 15:07
[Rapportér innlegg]
3  

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Har ikke hatt mulighet til å legge inn oppdatering før nå! Nå er akvariet i gang, og planter, røtter og steiner er på plass!

På onsdag 11. feb var jeg på Aquamanias på Kløfta, og der fikk jeg kjøpt pumpe (fluval 1+), blåsvamp (fin type 50x25x10cm), Anubias (nana), Javabregne, tablettfôr og NO2-tester. Alt til en pris på 450 kr!!!
Da jeg kom hjem satte jeg igang arbeidet med å sette opp akvariet. Jeg skylte grusen (Akvastabil Merkur), modda pumpa (jfr. artikkel her på AF) og festet Anubiasen til rota jeg hadde fra før som var grundig vaska og kokt... ;)

Var på fire dyrebutikker og fant endelig den perfekte rota til Javabregne! Fant til slutt en på Oslo City av alle ting! :p

 
Postet 15.02.2009 kl. 14:38
[Rapportér innlegg]
4  

Tenyrafar
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
som med-fattigstudent så kan jeg bare tilføye at på ebay så selger de varmekolber for mindre enn 50kroner, blandt annet. :)

edit: morsom måte å planlegge karet på :P

(Sist endret 15.02.2009 kl. 14:43 av Tenyrafar )
 
Postet 15.02.2009 kl. 14:42
[Rapportér innlegg]
5 Tha result!

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Klikk på bilde for større versjon
Har ikke hatt mulighet til å legge inn oppdatering før nå! Nå er akvariet i gang, og planter, røtter og steiner er på plass!

På onsdag 11. feb var jeg på Aquamanias på Kløfta, og der fikk jeg kjøpt pumpe (fluval 1+), blåsvamp (fin type 50x25x10cm), Anubias (nana), Javabregne, tablettfôr og NO2-tester. Alt til en pris på 450 kr!!!

Da jeg kom hjem satte jeg igang arbeidet med å sette opp akvariet. Jeg skylte grusen (Akvastabil Merkur), modda pumpa (jfr. artikkel her på AF) og festet Anubiasen til rota jeg hadde fra før som var grundig vaska og kokt... ;) Sånn så Anubiasen ut etter festing og pumpa etter modding:På torsdag var jeg innom fire dyrebutikker i Oslo og Lørenskog. På den første butikken kosta ei lita rot 49 kr! Syntes det var urimelig dyrt så jeg dro på Oslo City. Der fant jeg endelig den perfekte rota til Javabregna! Og på Oslo City av alle ting... :p

Etterpå dro jeg til Triaden Storsenter i Lørenskog. Der så jeg etter Algekule. Jeg har sett det der før, men jeg visste ikke prisen så jeg var litt spent på den! Heldigvis tilhørte dem den laveste prisklassen så jeg fikk en mellomstor kule for 59 kr.

Deretter gikk jeg til Metro-senteret i Lørenskog "sentrum". ;) De har en liten, trivelig dyrebutikk med hjelpsomt personale. Skulle egentlig se etter Javamose der (hadde sett etter det på de andre stedene også, uten hell). De hadde heller ikke Javamose, men de hadde noen veldig fine algekuler! Angra at jeg nettopp hadde kjøpt en på Triaden, men jeg kjøpte like greit en til, og den var mye større og kosta det samme! :p Sånn så Algekulene ut mye seinere på dagen:Da jeg kom hjem, etter en lang dag med skole, butikksightseeing og kino, satte jeg igang med Javabregna. Den hadde vokst rundt og rundt i potta så jeg måtte dele den opp i mindre deler for å kunne plassere den langsetter rota. Det tok evigheter å feste den OG få det til å se bra ut! Men resultatet ble ok! Håper bare den fester seg fort og ikke har tatt skade av den brutale behandlinga! ;)

Algekulene skviste jeg et par ganger i reint vann. Utrolig hvor mye dritt de samler på!! :p Noe dumt jeg gjorde akkurat da var at jeg lot de vide seg ut igjen i luft og ikke under vann... Dette skjønte jeg da jeg skulle legge dem i akvariet og de rullet og fløyt rundt! Haha... Løste det ved å grave dem ned ca 1/3!

Til slutt spredde jeg litt småstein fra stranda ved Grenen i Danmark! Mange fine, fargerike steiner derfra! Tilogmed lavkvalitets-rav! :)
Sånn ble resultatet helt til slutt!Forrige innlegg var ikke fullført! Plutselig la det seg inn da jeg trykket enter for å bytte linje! :p

(Sist endret 15.02.2009 kl. 15:27 av Alex S )
 
Postet 15.02.2009 kl. 15:15
[Rapportér innlegg]
6  

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
sitat av Tenyrafar:
som med-fattigstudent så kan jeg bare tilføye at på ebay så selger de varmekolber for mindre enn 50kroner, blandt annet. :)

edit: morsom måte å planlegge karet på :P


Takk for tipset! Heldigvis fant jeg den gamle varmekolben jeg brukte i akvariet jeg hadde for rundt 5 år sida! :) Funker perfekt den! :) Ganske stor da, men... ;) Syns det er morsomt å planlegge på denne måten sjøl jeg! :) Får litt mer ut av det da, og da har man noe å se tilbake til seinere! F. eks. utvikling, plantevekst osv! ;)

 
Postet 15.02.2009 kl. 15:31
[Rapportér innlegg]
7  

Tenyrafar
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
ja, viktig å tenke litt langsiktig også når man driver med aquascaping, og se an hvor mye plass planter trenger over tid. Selv har jeg spredt utover en gressplen og venter nå tålmodig på at den skal vokse, noe som vil ta noen måneder :P

Akvariet ditt ser bra ut forrestn, personlig ville jeg droppet de fargerike steinene og heller latt dyrene være det fargerike innslaget, øynene vil automatisk hvile på ting som skiller seg litt ut, MEN det er helt smak og behag :)

Kunne sikkert anbefalt å lage deg et lite hjemmelaget co2 anlegg men det kan fort bli mye styr samt ekstra flasker og tuber, og irritasjon.. har i flere dager herjet med å prøve å få mitt til å funke da co2'n heller vil tvinge seg ut i alle kriker og kroker enn å oppføre seg og gå ned i karet (utstyr til sånt selges også billig på ebay, heh). Men jeg kan anbefale å kjøpe jerndråper til plantene så holder de seg fine å grønne. Jeg kjøpte en veldig liten flaske til en veldig høy pris (120kr for 30mliliter tror jeg det var..) men hey, jeg ser at det faktisk funker, plantene som vokser frem nå er mye finere, dessuten så er det 1 dråpe per 50 liter per 24 timer, så det ville holdt en god stund i tanken din.

 
Postet 15.02.2009 kl. 15:50
[Rapportér innlegg]
8  

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
sitat av Tenyrafar:
ja, viktig å tenke litt langsiktig også når man driver med aquascaping, og se an hvor mye plass planter trenger over tid. Selv har jeg spredt utover en gressplen og venter nå tålmodig på at den skal vokse, noe som vil ta noen måneder :P

Akvariet ditt ser bra ut forrestn, personlig ville jeg droppet de fargerike steinene og heller latt dyrene være det fargerike innslaget, øynene vil automatisk hvile på ting som skiller seg litt ut, MEN det er helt smak og behag :)

Kunne sikkert anbefalt å lage deg et lite hjemmelaget co2 anlegg men det kan fort bli mye styr samt ekstra flasker og tuber, og irritasjon.. har i flere dager herjet med å prøve å få mitt til å funke da co2'n heller vil tvinge seg ut i alle kriker og kroker enn å oppføre seg og gå ned i karet (utstyr til sånt selges også billig på ebay, heh). Men jeg kan anbefale å kjøpe jerndråper til plantene så holder de seg fine å grønne. Jeg kjøpte en veldig liten flaske til en veldig høy pris (120kr for 30mliliter tror jeg det var..) men hey, jeg ser at det faktisk funker, plantene som vokser frem nå er mye finere, dessuten så er det 1 dråpe per 50 liter per 24 timer, så det ville holdt en god stund i tanken din.


Takk! :) Vurderte litt fram og tilbake med de steinene ja, men det ble veldig nakent uten dem! Får se hva jeg gjør når dyra ankommer! ;) Skjønner hva du mener! Kan jo alltids fjerne noen av dem... Jeg skal ha reker, og jeg har fått beskjed om at reker stryker med hvis man gjødsler plantene! :/ De er visst intolerante overfor jern... Jeg har ikke peiling jeg, men ofrer heller plantene enn å risikere rekedød! ;) CO2 skal jeg nok ikke starte med med det første nei! Hehe...

 
Postet 15.02.2009 kl. 16:09
[Rapportér innlegg]
9  

Symbiosemannen
Medlem male.gif
Fra: Ulsteinvik
Plantene dine får sikkert nok næring fra rekeavføring ;)
Så lenge lyset ditt er sterkt nok vosker de sikkert fint.

 
Postet 15.02.2009 kl. 16:15
[Rapportér innlegg]
10  

Tenyrafar
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
det med jern hadde jeg faktisk ikke peiling på, men har egentlig fint lite peiling på reker, hadde en ferskvannsreke med 10cm lang kropp og noen lange tynne klør engang for lenge siden eneste.

-bra DU har mer peiling som skal ha de! :)

Om det blir noe problem med plantene så kan du vel hellerså da investere litt tid i å se om det finnes noe, øh, rekevennlig gjødsling, vitaminer?

 
Postet 15.02.2009 kl. 16:16
[Rapportér innlegg]
11  

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Haha... Har jo ikke peiling jeg heller! Det var en på forumet som skreiv det da jeg stilte spm ang plantenæring! ;) Mye å passe på gitt! Folk sier mye forskjellig og da! Noen sier at man må tilsette Gh-salt, kalk, AquaSafe, bakteriekultur osv osv, mens andre sier "less is more". Har inntrykk av at de mest erfarne akvaristene her inne tilhører den sistnevnte gruppa, men de fleste er enige om at plantenæring bør tilsettes, unntatt de som har rekeerfaring da... ;) Jeg satser også på det Symbiosemannen sier om at avføring fra rekene duger som gjødsel! ;)

 
Postet 15.02.2009 kl. 19:38
[Rapportér innlegg]
12  

Tenyrafar
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
hehe det er nok også et faktum at jo mer kunnskap og jo mer proff man er i noe, så gjør man nok heller ofte overflødige ting, så jeg tror den gruppefordelingen er litt 50/50.

 
Postet 15.02.2009 kl. 19:54
[Rapportér innlegg]
13 Javamose og dæljing av ice

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Siste nytt er at jeg har fått på plass Javamose i karet! Er så heldig å ha en jobb med et stort akvarie der Javamosen vokser eksplosivt! ;) Har festet den med steiner foreløpig! Håper det holder og at Javamosen fester seg raskt! Da Javamosen var på plass oppførte jeg også akvariet under Mine akvarier. Bilder kan ses der! :)

I stad gikk jeg også løs med hammer på en Utah Ice-kloss jeg hadde, så nå har jeg mange, kule bruddstykker som kan plasseres i akvariet. Tror kanskje jeg ikke skal ta helt av med Ice-dekorering da siden disse løser seg opp og øker Gh-verdien...

 
Postet 16.02.2009 kl. 01:21
[Rapportér innlegg]
14  

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Klikk på bilde for større versjon
I dag har jeg fått mitt første tegn til alger. Det er en type hår-/trådalge som har festet seg på et blad på Javabregna. Dette bladet er dessverre i ferd med å bli brunt, så tror nok det får smake saksa... :p(Sist endret 16.02.2009 kl. 22:01 av Alex S )
 
Postet 16.02.2009 kl. 22:00
[Rapportér innlegg]
15 Timer, re-modding og plantevekst

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Klikk på bilde for større versjon
Her om dagen gikk jeg en tur på Clas Ohlson for å finne en sånn timer som skrur lyser av og på automatisk. Sist gang jeg hadde akvarium hadde jeg en gigantisk timer-sak med et stort hjul som måtte stilles etter klokka, og det var små knapper langs hele hjulet som bestemte når lyset skulle av.. Hvertfall, det var noe liknende jeg så etter på Clas Ohlson denne gangen også, men der fant jeg noe ENDA bedre! Digital timer til 59 kr. Oh yes! Gravde fram tre tjuinger fra lomma, og gikk fornøyd hjem... Haha.. :p Små gleder...
Dypt interessert i elektr(on)iske duppeditter som jeg er, var det null problem å stille den riktig inn. Har lest her på forumet at det er passende med 10-12 timers belysning, og siden jeg vil ha litt alger i karet gikk jeg for 12 timer. Fra 11 til 23. Timer'n funker perfekt! Løp og kjøp! Sånn ser den ut:Dag og natt til i dag skreiv jeg en skoleoppgave som skulle leveres i dag, og jeg fikk lettere fnatt så jeg måtte bruke litt avlastningstid på akvariet, og jeg skal si det var terapi! :)

Egentlig var det ikke noe spesielt som måtte gjøres med akvariet siden det tross alt fortsatt er i innkjøringstida, men jeg fant da på noe... ;) Jeg har helt siden moddinga av pumpa syntes at filtersvampen stakk litt veeel langt ut, så jeg bestremte meg for å finne fram kniven og trimme den. Resultatet så mye bedre ut, og en bonus var at gjennomstrømminga i pumpa ble bedre. Her er et før- og etter-bilde:Da jeg kjøpte plantene forrige uke fulgte det med ett andemat-blad. Det har nå plutselig blitt to, og de vokser med rasende tempo, så snart har jeg nok en koloni! ;)

Det har vært litt fram og tilbake om jeg skal ha snegler eller ikke, og om jeg skal ha sandsnegler og/eller eplesnegler. Nå har jeg blitt veldig usikker på om jeg skal ha sandsnegler i det hele tatt.. Det sies at de til slutt omtrent tar over hele karet, så vi får sjå... Nå vil jeg ha eplesnegler igjen, men ikke gule... Blå hadde vært kult! :) Det er noe instinktivt i meg som ikke vil ha lilla eller rosa snegler... :p Ingen forandringer i planene om reker! Har sett litt på gule reker i tillegg, men de kan visst krysses med de røde så den ideen ble fort lagt på is.

Sånn ellers ser jeg at plantene vokser hver dag, og det ser ut som Javabregna trives. Nye blader brettes hvertfall ut. Anubiasen har begynt å feste seg til rota si og et nytt blad har foldet seg ut! Algekulene har det (selvfølgelig) ikke skjedd noe med.

(Sist endret 20.02.2009 kl. 22:57 av Alex S )
 
Postet 20.02.2009 kl. 22:54
[Rapportér innlegg]
16  

Pleco man
Inaktiv bruker
I et rekekar høres det vel egentlig flott ut med en koloni andemat. Blir jo litt dumt for resten av plantene da :O Good Luck '¨'¨':P

 
Postet 20.02.2009 kl. 23:35
[Rapportér innlegg]
17  

Alex S
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Takk! :)
Har lest at eplesnegler er glad i andemat så de hjelper nok til med å tynne ut! ;) Dessuten tåler jo de andre plantene litt mindre lys, men jeg skal ikke la andematen ta helt over! ;) Kjekt med gratis planter! Fasinerende plante og, egentlig, så fort som den vokser! Formeringa minner om celledeling! :p

 
Postet 20.02.2009 kl. 23:46
[Rapportér innlegg]
18  

Pleco man
Inaktiv bruker
Husker jeg fant noen nede i vannet her i fjor. Tok med meg fire blader og etter en måned dekket de hele overflaten (!) :O

:P

 
Postet 20.02.2009 kl. 23:52
[Rapportér innlegg]
19  

Tenyrafar
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
de formerte seg fort ja... jeg fikk en rikelig porsjon som dekte 1/4 av overflaten i 160litern min når jeg kjøpte litt av en her på forumet... høres ut som jeg må skaffe meg eplesnegler også, har uansett veldig lyst på dem. :P Jeg kan forøvrig anbefale pista, personlig synes jeg den er den peneste flyteplanten ,vokser ikke LIKE raskt og får lange fine røtter, fult mulig jeg luker ut alle flyteplanter bortsett ifra den i mitt akvarium, så mye penere synes jeg den er. :)

Takk for tipset om timer, var faktisk på chlas O og så etter men fant ikke den gang da (fant en dimmer som er litt hendig når jeg har lyspære på det minste akvariet, kan jeg simulere alt fra morgengry til midt på dagen. :P)

Tror nok jeg skal ta meg en tur og se etter en timer til 160litern min i nærmeste fremtid

 
Postet 21.02.2009 kl. 03:41
[Rapportér innlegg]
20  

Falney
Medlem female.gif
Fra: Namsos
sitat av GoofySnail:
Takk! :)
Har lest at eplesnegler er glad i andemat så de hjelper nok til med å tynne ut! ;) Dessuten tåler jo de andre plantene litt mindre lys, men jeg skal ikke la andematen ta helt over! ;) Kjekt med gratis planter! Fasinerende plante og, egentlig, så fort som den vokser! Formeringa minner om celledeling! :p


akvarieplanter er spennende greier ja ;) Blir utrolig fasinert over hvor fort de vokser jeg,. selv om det står i plantebasen at de vokser sakte synes jeg det er fort!

 
Postet 21.02.2009 kl. 11:28
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 »