Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen © Geir Kristiansen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Er vannlemping en hobby?
Sider: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 22 »
261 Jeg tror det er slik at gud er en fisk..

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
og nå har han funnet ut at han har mer sympati med fisk her i Trøndelag enn med oss mennesker. Derfor lar han det regne for at vi i større grad skal forstå hvordan våre fisker har det......

Jaja. Har nettopp hatt en liten timeout foran akvariene for å se noe som likner på et liv ved varmere breddegrader. Fiskene tilbyr stille sympati med meg - og noen diskrete hint om at de gjerne vil ha mer mat. Og de fikk de...

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 19.06.2017 kl. 19:15
[Rapportér innlegg]
262  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
sitat av thankthefishtank:


Jaja. Har nettopp hatt en liten timeout foran akvariene for å se noe som likner på et liv ved varmere breddegrader. Fiskene tilbyr stille sympati med meg - og noen diskrete hint om at de gjerne vil ha mer mat. Og de fikk de...


Hvilke fisker har du som gir diskrete hint?? ;)
Mine opptrer som sultefora fabeldyr uavhengig om de fikk mat nettopp eller i går.


Og så til noe helt annet:

Vi hadde et mikroskopisk strømbrudd som slo ut sentralen på nettet. Det perfekte påskudd for å gjøre ting i kjelleren.
Dermed fikk cory'ene nytt hjem - og det tok sin tid. Brukte vel tilsammen 3 timer på å sette opp det "nye karet" og få fanget de små j*****. Måtte plukke ut alt som ikke var grodd fast i 220-literen for å få tak i de. Og da jeg endelig var ferdig med det, kunne jeg selvsagt ikke dy meg for å gjøre litt om på tanken.
Resultatet kunne synes å være at kurvciklidene nå har dannet TO par.
Hvis denne konstellasjonen holder, kan det bli mye egglegging fremover...

Og hva svarten skal jeg gjøre med han "Tredje Hjulet på Vogna"?

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 20.06.2017 kl. 08:58
[Rapportér innlegg]
263 Viktors internasjonale senter for clairvoyance, healing og helbred as

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Velkommen, Eder villfarne og rådville!

I mitt forrige innlegg spådde jeg en snarlig egglegging i lys av de nye familiekonstellasjonene i 220-literen.
Og som den framifrå spåmann jeg er, kom det egg i går kveld.
Det er det nye paret med dorsigera som har "egget" denne gangen.

Dette er jo soleklart prov på mine mystiske evner som spåmann og den gudegitte kontakten jeg har med "Den Andre Siden", og jeg vil med dette meddele at jeg nå påtar meg oppdrag som healer, spåmann og åndemaner.

Sliter du med at din avdøde grandtante går igjen i klesskapet ditt? Blir din mann lagt an på av kvinner fra den andre siden? Mistet du strykejernet i hodet på katta og ønsker å si unnskyld? Har du diffuse smerter på et diffust sted i din diffuse kropp?


Ring dette nummeret - 810 "BAREFANTERI" (kun 499,- pr. min.) og alt vil bli vel!

Vi tilbyr også et utvalg av helbredende kraftsteiner (inneholder grunnstoff med atomnummer 92, kjemisk symbol U) som garantert vil skape endring i din tilværelse! (Forsendelsen sendes med direktefly under militær overvåkning fra Kazakhstan. Pris pr. kilo er 234.999 NOK, fritt levert.)


Er også tilgjengelig for TV-oppdrag, radiointervjuer, konferanser, teambuilding, englemassasje, aurabeføling og generelt alt annet som genererer kronasjer.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 21.06.2017 kl. 09:18
[Rapportér innlegg]
264 Har hatt ferie - det har ikke akvariene

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Huhei og da var mannen tilbake bak bukken med havreskjorta, eller noe i den duren.

En kjapp oppdatering siden sist:
Kurvciklidene har "egget" masse siden sist jeg skrev om de, men jeg har ikke lykkes med å få opp yngelen. Mest sannsynlig for lite for. Hadde en infusorie-batch gående sist gang, men denne var ikke moden nok før de små forsvant.

Ellers benyttet jeg anledningen til å besøke Terjes Tropefisk på naboøya. Han har en svær bygning dedikert til hobbyen og innehar også det som må være i Norgestoppen hva angår innendørs ferskvannsakvarium. Han visste ikke eksakt volum selv, men det er en plass mellom 18 og 20 000 liter.
I tillegg er resten av bygget fullstappet med akvarier i de fleste størrelser.
Anslår han har et sted mellom 150 og 200 akvarier oppe. Og der var det alskens snadder for fiskeinteresserte.
Alt i fra vanlige corydoras, via viltfanget Altum-scalare og til egendrettete L46. I tillegg har han drevet å importert utstyr i søkk og dunge.

Jeg var usikker på hva som ventet meg, så jeg kom ikke fullastet med tilgjengelige kronasjer, derfor ble utbyttet to koi-mønstrete kampfisk og et lass med mangroverøtter i diverse størrelser. I tillegg fikk jeg en startkultur med dafnier på kjøpet.
Neste gang blir det flere akvarium. Han kunne tilby fullt utstyrte, nye 200 litere til 500 kroner. Så nå skal far bygge reol!!!

Begynner å bli litt levendefor i kjelleren nå.
Har en god stund hatt mikroorm gående, men nå er hvitmarkkulturen såpass moden at jeg kan høste av den, og dafniene er vel høstbar innen rimelig kort tid. Når man i tillegg da kan høste av diverse edderkopper i taket, svartbiller under vaskemaskinen og en liten apokalypse av forvillet knott begynner behovet for innkjøp av mat å bli lite. ;)
(Hender det svinser en og annen katt inn i kjelleren også, men ser ikke at Felis Catus står som næringsmiddelbehov for noen av de artene jeg har.


Det merkes dog på fiskene hva de foretrekker. Tørrfor annet enn frysetørket mark av ymse slag utgår med høye kneløft. Pellets og slikt gidder de nesten ikke røre.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 24.07.2017 kl. 15:49
[Rapportér innlegg]
265 Noen kjappe bilder fra terjes tropefisk

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Klikk på bilde for større versjon
Bilde 3 viser det største akvariet hans, grunnen til at han bygde akvariehuset i det hele tatt.
Da jeg var der slet han med at mallene hadde gnagd seg gjennom epoxymalinga og han hadde en lekkasje. Han måtte derfor tappe det ned og forsøke finne hvor akvariet lakk hen. Derav det grumsete vannet og litt triste uttrykket.

De to andre gir et inntrykk av hvor mange akvarier han har. Dog viser de kun en liten del av dem.

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 28.07.2017 kl. 10:28 av Viktor )
 
Postet 28.07.2017 kl. 10:24
[Rapportér innlegg]
266 Premier league! eliteserien! europacup-kvalikk! beste tiden på året!!

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Ja, fotballen har for alvor begynt igjen, og i noen gloriøse, hektiske måneder er det intet mindre enn 3 godbiter å nyte for de som har samsvarende laster med mine.
Vår kjære Eliteserie er kommet litt over midten, men vi har fremdeles en 3-4 måneder igjen med våre hjemlige helter.
Det flotte med augustmåned er at da får vi også øvet vår internasjonale muskler, der vi kan nyte eksotiske personligheter med navn som N'golo, Gary og Gylfi.

I den anledning tenkte jeg at tiden var inne for et aldri så lite tabelltips. Og i motsetning til hva nett-blekkene serverer, så har jeg fordelen av å ta 1. runde i Premier League i betraktning. Mye kan fremdeles skje, da det ennå er drygt 3 uker igjen av det mest sinnssyke overgangsvinduet jeg kan huske.
Manchesterlagene alene har handlet for 4 milliarder. Totalt i PL så langt bikker vi 15 milliarder, og ennå svirrer ryktene om spillere både på inn- og utgang.

Selger Southampton stopperkjempen van Dijk, trass i deres avslag på "transfer requesten" hans?
Vil Barcelona lykkes i å lure Coutinho fra Liverpool?
Vil Tottenham handle spillere i det hele tatt, eller venter styreformann Levy som vanlig til siste minutt for å gjøre en "superdeal"?

Så her er den - VIKTOR SPÅR PREMIER LEAGUE 2017/18 - i omvendt rekkefølge for dramatikken sin skyld.

20. Brighton and Hove Albion.
Manager Chris Hughton har gjort underverker med førstereislaget fra sør-England, og selv om man har forsterket laget foran deres første sesong i PL noensinne, er det denne spåmannens vurdering at det er for lite erfaring og for lite kvalitet til å overleve i den høyeste divisjonen. De sloss godt i første kamp mot Manchester City, emn det er ikke i slike kamper Brighton skal ta poengene. Dessverre tror vi at det ikke blir så mange poeng i de andre heller. MEN - dette laget har sjarm så det holder, og det ville vært en stor glede å kunne melde i mai 2018 at Brighton overlevde likevel.

19. Burnley.
De har fått en flying start med den veldig overraskende seieren over Chelsea i første kamp, attpåtil på Stamford Brigde. Men man skal ikke lese for mye ut av en kamp der vertene sov i første omgang og samtidig fikk utvisninger. De har mistet Michael Keane til Everton, og vil neppe kunne erstatte ham, selv med mange hundre millioner for salget. I år bærer det dessverre tilbake til Wankership.

18. Huddersfield.
Opprykket var verdig en Hollywood-film, med negativ målforskjell, straffekonk'er og diverse annet snacks. Og manageren, David Wagner, er verdig en hovedrolle.
Denne Jurgen Klopp-kopien er lagets fremste profil, og har sågar jobbet under Klopp i Borussia Dortmund. Dermed er det kanskje ikke så rart at også Huddersfield kjører den nå velkjente stilen "Gegenpress". Her skal det løpes til de spyr, så skal de løpe mer.
Men i motsetning til sin gamle sjef i Liverpool, er stallen Wagner rår over betydelig svakere, og nysigneringene Steve Mounie, Tom Ince og Zanka Jørgensen er førstereisgutter på dette nivået. Jørgensen spilte en god kamp i første runde borte mot Crystal Palace (0-3) og Mounie leverte to mål i debuten, men det spørs om ikke Palace hadde fått mer ut av kampen om ikke Joel Ward hadde satt den første scoringen i eget mål.
Tiden vil vise, men mye bedre enn kvalikk-plass blir det ikke.

17. Watford
Enda et sjarmis-lag med en god del meget spennende unggutter på laget. Nathaniel Chalobah og Will Hughes er to britiske navn det forventes mye av, og i Watford kan det synes som de endelig får sjansen til å skinne.
Manager Marco Silva virker å være en skikket mann for jobben, og kan tilføre Watford stabilitet på managerside, noe åtte managere på seks år vitner om at det er lenge siden de har hatt.
Det skal være nok til å berge plassen.

16. Stoke.
For et par sesonger siden var det vondt å møte Stoke. Veldig vondt. Og hjemme på Britannia Stadium kunne de banke hvem som helst. Den tiden virker å være litt forbi. Forsvarsmessig ser det bedre ut i år, for de må bøte på problemene fra forrige sesong. Men offensivt har de mistet Marko Arnautovic, en spiller med et meget høyt toppnivå, og det ser heller tynt ut for Mark Hughes' gutter. Går mot en ny skuffende sesong, kanskje Hughes' siste som sjef?

15. Newcastle.
Solid lag som holder Premier League-nivå, og en manager som så absolutt gjør det i den gamle Liverpool-sjefen Rafa Benitez. Og mye hviler på Rafas skuldre i år.
Det virkelig store spørsmålstegnet ved Newcastle er den noe eksentriske eieren Mike Ashley og hvilke krumspring han finner på. Forholdet han og Benitez er heller ikke det beste og det spekuleres (ofte) i om Benitez synes nok er nok.
Ashley prøver å kvitte seg med klubben, men foreløpig ikke lykkes da prisen kanskje kan synes å være i stiveste laget.
Newcastle er en for meg årets mulige "dark horse". Hvis det klaffer kan de klatre bra på tabellen og kanskje ende over midten. Men støyen og uvissheten i klubben er en hemsko.

14. West Bromwich.
Tony Pulis-fotball for alle penga! Det betyr knallhard jobbing, mer jobbing og atter jobbing. Det blir ikke fin fotball av Pulis sin stil, men han leverer alltid prestasjoner verdi rundt 50 poeng. Det holder til midt på tabellen vanligvis. Så også i år. Rolig overgangsmarked for West Brom så langt. Jay Rodriguez eneste signering som er litt spennende, men det gjenstår å se om han endelig kan bli kvitt alle skadeplagene som har ridd karrieren som en mare så langt.

13. Bournemouth.
Fortsetter Joshua King å levere på samme nivå som vårsesongen i fjor ender dette høyere, og de har også hentet den gamle ringreven Jermaine Defoe som ennå kan kunsten å finne målet.
Personlig tror jeg ikke King vil ha stabiliteten til å skyte B'mouth lenger opp på tabellen, men jeg tar gjerne feil.
Begovic fra Chelsea er også mye bedre enn Artur Boruc, så de har helt klart forsterket seg på keeperplass. B'mouth ser solide ut, har ikke mistet noen viktige spillere, men spørsmålstegnet er om målproduksjonen blir den samme som i fjor. Det tror jeg ikke.

12. Crystal Palace
Big Sam Allardyce ga seg 10 dager etter endt sesong og inn er kommet den ikke ukjente Frank de Boer fra Ajax. de Boer har en helt annen filosofi, og det kan ta litt tid før den sitter helt. Men absolutt et spennende prosjekt og med målgarantisten Christian Benteke, den beste spissen på nedre halvdel, har de fort 15-20 garantimål denne sesongen. Det holder til en finfin 12.plass.

11. Swansea.
Dette er et meget usikkert tips på grunn av mange uløste spørsmål rundt Swansea. Paul Clement gjorde en solid jobb da han kom inn og styrte Swansea-skuta med stø hånd sist vår, men managerspørsmålet er det fremdeles knyttet en del usikkerhet til. Gylfi Sigurdsson er en klassespiller og får de beholde han, blir dette en bra sesong. Går han til Everton, som ryktene sier, får ikke Swansea erstattet han med en like god midtbanespiller, tross de rapporterte 50 millioner pundene de vil få for et slikt salg. Og ryker Sigurdsson, ryker også Swansea og dette tipset.
Men vi tror Gylfi blir enda en stund, og da blir det straks bedre for waliserne.

10. Southampton
Talentfabrikken fremfor noen de siste årene greier også kunststykket å holde seg stabile tross lekkasjen av gode fotballspillere.
Så også i år.
Sommerens store drama har dreid seg om Virgil van Dijk, den meget gode nederlandske landslagstopperen, og hans "transfer request". Flere store klubber i England følger van Dijk med argusøyne, og han linkes særlig til Liverpool ,men også Chelsea skal være interessert.
Soton har hatt et rolig overgangsvindu, men de har vært meget dyktige til å gi unge talenter sjansen til å blomstre og dette gjentar seg nok i år. Vil, som vanlig, gjennomføre en solid sesong under sin nye manager Mauricio Pellegrino.

9. West Ham
Hardtsatsende West Ham prøver nærmest febrilsk å nærme seg gigantene i engelsk fotball. Dog skal det nok enda litt mer til for å bryte helt igjennom. De var elendige på eget gress i fjor, nye London Stadium, og det skal litt til å gjenskape atmosfæren og tryggheten man hadde på gamle Upton Park.
West Hams signeringer denne sommeren er av høy kvalitet, og det knyttes store forventinger til både Javier "Chicharito" Hernandez og Marko Arnautovic. I tillegg har de hentet hjem keeperkjempen Joe Hart og også gitt evighetsmaskinen Pablo Zabaleta en ny gressmatte å boltre seg på. En solid 9.plass for the Hammers.

8. Everton.
Enda en klubb med dugelig med cash som satser steinhardt. Og det ser ikke verst ut for Everton.
Wayne Rooneys hjemkomst er den største begivenheten, og skal man dømme ut i fra pre-seasonkampene og første serierunde, er den hjemvendte sønn i praktslag og godt motivert for å spille for barndomsklubben. De har forsterket i alle ledd, og det med meget gode spillere, og som tidligere nevnt kan også Gylfi Sigurdsson ende opp i blått. Avstanden til de store er fremdeles for stor og Everton har ennå en vei å gå for å bryte opp lista med topp 6.

7. Leicester
De har lagt bak seg den horrible andresesongen etter tidenes mest overraskende seriegull. De har ikke mistet noen av stjernespillerne, selv om Riyad Marhez ønsker seg vekk, og Vardy virker å være påskrudd så det holder. 2 mål i første kamp mot Arsenal lar seg høre, selv om det ble tap til slutt. Prestasjonen var det ingenting å si på. Stallen er fremdeles i tynneste laget, selv med innkomsten av den spennende unggutten Iheanacho og det spanske udyret Iborra, men Craig Shakespeares gutter vil slå godt i fra seg denne sesongen, tror vi.

6. Liverpool.
Nok et lag som er tunge å spå, mye på grunn av Philippe Coutinho og den ryktede overgangen til Barcelona. Ryktene har gått hele sommeren, men skjøt for alvor fart da Paris St. Germain mer eller mindre "musklet" til seg Neymar for 2 milliarder kroner. Barcelona ville nødig gi slipp på mannen som med rette kan kalles en av verdens beste, men har nå blitt tvunget ut på markedet etter en erstatter. Og katalanernes fremste mål er nevnte Coutinho.
Går han,, mister Liverpool atter en gang sin beste spiller, lik de har gjort med Sterling og Suarez de siste sesongene. Ikke et bra tegn for en stolt klubb som Liverpool. Skal de gjeninnta tronen som Englands fremste fotballklubb, som jo er drømmen og ambisjonen, må slike spillere bli.
Videre har de ikke forsterket all verden i løpet av sommeren, selv om Mohammed Salah er en meget spennende ving, og har gjort sine saker meget bra i pre-season. Stallen ellers er omtrent lik den Jurgen Klopp rådde over i fjor, med unntak av at en del "squad spillere" har forlatt klubben, blant annet den lojale Lucas Leiva. En finfin type og habil spiller, men Liverpool vil neppe savne ham.

5. Tottenham.
Antall millioner Tottenham har brukt så langt i sommer: 0,-
Ja, de har ikke kjøpt en kjeft.
Men de har heller ikke solgt all verden, bortsett fra Kyle Walker. Og der har de strengt tatt knallgode erstattere, spesielt i Kieran Trippier - som mange mener er minst like god som Walker.
Ellers er troppen den samme som i fjor, manageren er den samme og stilen er den samme.
Det er ingen tvil om at Tottenham også i år vil by på feiende flott fotball og de vil stille med 11 av de beste fotballspillerne på øya, men i år faller de utenom pallen fordi:
- Danny Rose eksponerte nylig misnøye i spillergruppa med lønnsnivået.
- White Hart Lane er byttet ut med Wembley i år, i påvente av utbedringene på WHL.
Spørsmålet nå er om Daniel Levy (styreformann) vil adressere lønnsspørsmålet på adekvat vis, blir Danny Rose solgt (som han tydeligvis ønsker og vil Tottenham kunne gjøre Wembley til "sin" stadion? (De spilte fem ganger på Wembley i fjor, og vant kun en kamp).

4. Arsenal.
Som vanlig havner Arsenal på 4.plass. Det er der de tydeligvis vil være, og det er der de ender i år også. Wenger har fått flere strenger å spille på i angrep etter at Alexandre Lacazette kom til klubben, og han skåret sågar i debutkampen. Wenger viste pragmatisme og fleksibilitet i fjorårssesongen da han la om formasjonen til 3-4-3 og viser dermed at han er villig til å satse.
Bak formasjonsendringen, og den påfølgende poengfangsten, skal det tillegges at SPILLET ikke var all verden, selv om poengene kom. Ting ser bra ut for The Gunners, men det holder fremdeles ikke mot de aller største.
Videre er det store spørsmålet i Arsenal om de får beholde Alexis Sanchez. Arsenal med og uten han er to helt forskjellige ting. Min spådom er at de sier "Sorry, mac. Du får ikke gå før neste sommer."
Mesut Øzil virker å ha bestemt seg for å bli, noe som ikke svekker Arsenal og kan være et signal på at det likevel er relativt ro i rekkene på Emirates.

3. Chelsea.
Forrige sesongs suverene mester må nok belage seg på en litt mindre suveren sesong denne gangen. I motsetning til i fjor, blir det i år Champions League på Brua, og denne ekstrabelastningen kan være utslagsgivende i forhold til tittelforsvaret.
Borte er Nemanja Matic, og Diego Costa blir neppe å se i Chelseadrakt i år.
Dette var to av de aller viktigste spillerne forrige sesong, og selv om erstatterne ikke er smågutter (Tiemoue Bakayoko og Alvara Morata henholdsvis), må det belyses at Chelsea faktisk ser litt svekket ut i forhold til i fjor. Videre har tilsynelatende stemningen mellom manager og eier ikke vært den beste, og det som skulle være en kontraktsforlengelse endte med en enkel lønnsøkning for Antonio Conte.
Videre gikk de på en solid blemme mot Burnley i første runde, men dette må tilskrives en del spesielle situasjoner og røde kort. Altså mer et arbeidsuhell enn noen bekreftelse på svekkelse.
Avgjørelsen om å selge Matic til United fremstår som mildt sagt merkelig. Chelsea trenger ikke pengene, Matic var drivende god og det skal normalt sett sitte langt inne å forsterke en konkurrent såpass mye som Chelsea nå har forsterket Manchester United.
For de blå må man håpe at nyervervelsene Morata, Rudiger og Bakayoko slår til, så savnet av den råsterke serberen og den brasiliansk-spanske oksen ikke blir for stort.
Alvaro Morata er som tidligere nevnt ikke noen smågutt i fotballsammenheng, men sånn i utgangspunktet er han nok ikke fullt så god som Costa på sitt beste.
Bakayoko er mer en fullverdig erstatter for Matic, enn hva Morata er for Costa. Dog er Bakayoko ikke spilleklar ennå grunnet skade, og enn så lenge vil nok Fabregas figurere på midtbanen (etter suspensjon for rødt kort i første kamp).
Den tredje signeringen hos de blå er den tyske forsvarsmannen Antonio Rudiger. Målt mot Chelseas eksisterende midtstoppere er han omtrent på samme nivå som de andre og er dermed en klar forsterkning av Chelseastallen.

2. Manchester United.
Hektisk overgangsvindu for de røde, og jommen har de ikke gjort noen skikkelige innkjøp. Romelu Lukaku garanterer mål, og scoret to allerede i første kamp.
I Nemanja Matic har de fått Mourinhos drømmespiller, i kraft av at han nå har arbeidsjernet som frigjør Paul Pogba til å gjøre det han gjør best. Være blendende god fremover på banen.
Victor Lindeløf bør skli godt inn i midtforsvaret og styrke dette, noe som tidvis var et problemområde forrige sesong for United.
Slik det ser ut mangler Mourinho nå kun en signering, en kantspiller (ryktene går om Ivan Perisic fra Inter) av rang. Får de kloa i han, vil United se ut som et topplag igjen etter mange års fravær fra den absolutte toppen. Men vil det holde helt opp? Nei...

1. Manchester City.
... for City er enda sterkere.
Igjen har de lyseblå flagret med pengesedlene og huket tak i den ene klassespilleren etter den andre. Mest spenning knyttes det kanskje til Benjamin Mendy, den drivende gode wingbacken som herjet i Monaco i fjor. I tillegg sikret de seg hurtigtoget Kyle Walker fra Tottenham, keeperen Ederson fra Benfica og den lille midtbanemagikeren Bernardo Silva. Kombinert med det allerede fryktinngytende laget de har, ser det ut som City skal stikke av med pokalen i år.
Det er strengt tatt vanskelig å se at noen skal være sterkere, selv om den rød delen av Manchester også har fått seg en "make over".
City er i det hele tatt så godt forspent med kvalitet i angrep at selv en stjernespiller som Sergio Aguero ikke kan regne med fast plass på laget.

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 14.08.2017 kl. 14:08 av Viktor )
 
Postet 14.08.2017 kl. 13:46
[Rapportér innlegg]
267  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Viktor, er du i nær familie med "Pondus"? Han er også litt interessert i PL.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 14.08.2017 kl. 21:21
[Rapportér innlegg]
268  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
sitat av Sigmund - ex 530:
Viktor, er du i nær familie med "Pondus"? Han er også litt interessert i PL.


Nei, Sigmund. Det er jeg ikke. Men det er en smittsom lidelse og ganske mange som etter hvert må ha lært seg å leve med denne "forbannelsen". ;)

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 15.08.2017 kl. 11:53
[Rapportér innlegg]
269  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Er vannlemping en hobby?

Ja det er en egen gren av akvariehobbyen som med fører rygglidelser. Jeg startet med akvarium i 1966 og hvor mye vann jeg har lempet gjennom årene vet jeg ikke. Ryggen har kranglet i snart 20 år og i de siste årene har jeg vært borte fra hobbyen pga ryggen. Har startet forsiktig igjen også med vannskifte i 2 bøtter hver dag ca. 20 liter. Jeg har blitt mer fornuftig med slange til å fylle eller tømme av et 500 liters kar, men litt vannlemping kommer man ikke bort i fra ved slamming i karene.
Som ung hadde jeg akvarierom på loftet og måtte bære alt vannet opp til akvariene. Spillvannet gikk gjennom loftsvinduet og 3 etg. ned til bakken. Vannlemping har vært en viktig sport for meg i 50 år. Derfor er det nå snart som pensjonist godt å ha deler av akvariene i et rom med sluk og hageslange. Akvarier for vannberedning hvor vannet føres fra videre til akvarier i kjellerstua i tur til akvariene og ved retur til sluk med slanger.
På den andre side gir vannlemping med en 10 liter bøtte i hver hånd en god trening og styrke i bein, knær og armer når man er ung og man fyller eller tømmer et kar på 500 liter. Når man blir eldre kan dette gi lumbago og kompresjon i ryggsøylen som jeg har. Det er et hælvede når smertene setter inn og er premien for vannlemping gjennom et langt liv som akvarist. Vær smartere enn meg bruk slanger og ikke lemp vann da holdes rygglidelsene borte og man får et bedre liv som eldre.

Den naturlige Discus
(Sist endret 16.08.2017 kl. 14:03 av bjornik )
 
Postet 16.08.2017 kl. 13:54
[Rapportér innlegg]
270  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Ja, bjornik, jeg har begynt å ta lærdom jeg også.
Akvariene er såpass posisjonert at jeg kan tømme de med slange direkte i sluk/vask.
Men jeg må fremdeles fylle med bøtte.

Har en plastdunk på ca 100-120 liter som jeg gjerne skulle brukt til akvarieformål, men iom at jeg har kombinert vaske- og akvariekjeller er jeg langt i fra trygg på at kona tillater denne typen krumspring.
Hun er nemlig av typen som setter pris på rene klær. Gudene vet hvorfor....

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 16.08.2017 kl. 15:29
[Rapportér innlegg]
271  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
sitat av Viktor:
Ja, bjornik, jeg har begynt å ta lærdom jeg også.
Akvariene er såpass posisjonert at jeg kan tømme de med slange direkte i sluk/vask.
Men jeg må fremdeles fylle med bøtte.

Har en plastdunk på ca 100-120 liter som jeg gjerne skulle brukt til akvarieformål, men iom at jeg har kombinert vaske- og akvariekjeller er jeg langt i fra trygg på at kona tillater denne typen krumspring.
Hun er nemlig av typen som setter pris på rene klær. Gudene vet hvorfor....


Jeg har også akvarier på vaskerom og en 325 benyttes til vannberedning. I fra den pumpes (liten Eheim) vannet i fra akvariet over i akvarier i kjellerstua. Jeg pumper vann fra kjellerstua til sluk i vaskerom ved vannskifte. Det med vannberedning og tilpassing av vannverdier er noe jeg har sett hvor stor betydning har for fiskene trivsel. Jeg har i flere år drevet med VF Discus som har store krav til vannverdier. Jeg fyller aldri mer en 20 liter direkte fra springet i akvariet. Det frisker opp og kan få fiskene til å leke. Svingningene i vannverdier i en 500 liter påvirkes ikke nevneverdig. Men å la litt kald vann spre seg utover overflaten som regn med litt temperaturfall kan gi fiskene impulser til å gå i lek. Vannskifte er ikke bare vannlemping det kan være en kunst i finne rette måten å gjøre det på. Ideen med din plastdunk anbefaler jeg deg å ta i bruk og da må man finne en pumpeløsning. Lykke til!

Den naturlige Discus
 
Postet 17.08.2017 kl. 08:21
[Rapportér innlegg]
272 Det skjer forbasket lite i akvariekjellern så...

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
...vi kliner til med mer fotballprat!

Men aller først - en oppdatering på det som ikke har skjedd i akvariekjelleren.
Ingen har dødd. Ingen varierende vannverdier, eller oppblomstring av uønsket biomasse av noe slag. Ingen sykdom. Ingen tilvekst (med mindre man regner rekene, hvitmarken, mikromarken og dafniene inn i dette. Der pøses det ut nye individer på i et sabla tempo). Kort sagt - ingenting.

Og så - over til kveldens, og sannsynligvis en av årets største fotballbegivenheter i Norge:

Returkamp play-off til gruppespillet i UEFA Europa League mellom

ROSENBORG BALLKLUB og AFC AJAX

Som vi alle vet, leder RBK denne bataljen på bortemål fra forrige kamp, som endte 0-1 til Norges fotballstolthet. Lettere analytisk kan man si at dette er et helt annet Ajax-lag enn det Ajax som spilte finalen i samme turnering for 3 måneder siden.
De har mistet mange spillere, skiftet trener og er kun i startgropa på sin sesong. Samhandlingen var fraværende forrige kamp og særlig i forsvar var de sårbare da de etterlot seg store rom og mistet formasjonen lett.

Trønderne er derimot midt i sin sesong, relasjonene mellom eksisterende og nye spillere begynner å sitte og den varslede formtoppen er etter alle solemerker i anmarsj. I tillegg har "Troillan" kjøpt to meget gode forsterkninger i Adegbenro og Trondsen. Begge spillerne er av et slikt kaliber at de kan gå umiddelbart inn og forsterke et allerede sterkt Rosenborg-kollektiv.

Hva kan vi da forvente av dagens kamp? Vel, akkurat det samme som forrige torsdag, mine venner.
Utgangspunktet for kampen er nesten nøyaktig likt forrige kamp, der Ajax har press på seg for å score mål. Rosenborg kan, som i forrige kamp, ligge litt bak og satse på kontringer.
Ajax er nok under enda større press i kveld for å score, da de allerede ligger under.
Dog kan kampbildet forandre seg mye om Ajax skulle få et tidlig mål, noe som vil lette presset mye.
For de hvite og svarte gjelder mye av det som gjaldt forrige torsdag. Knallhard og skjerpet jobbing kombinert med nøyaktighet i pasningspill, samtidig som man passer på så man ikke blir for passiv i presset.

Det er ei heksegryte av de sjeldne nederlenderne i kveld vil møte. Billettene er revet vekk og de kommer ut på et høstkaldt Lerkendal til øredøvende brøl fra over 20 000 elleville fans. 20 000 gærninger som ennå husker de mange og herlige kveldene på 90-tallet, da norsk fotballs absolutte storhet til tider herjet med verdensstjernene.
Da Ståle Stensaas fyrte av en rakett som ga Rosenborg deres første seier i Champions League mot Blackburn Rovers. Eller da Harald Martin Brattbakk feiret sin 150.scoring for RBK mot Real Madrid som ble slått 2-0.

DET GLEDES!

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 24.08.2017 kl. 13:51
[Rapportér innlegg]
273 Endelig noe marginalt interessant å meddele!

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Vær hilset, o våte underarmer!

I dag skal vi snakke om synergier og synergieffekter.
Nemlig bygging av nytt bad. Denne hygienens høyborg skal på finurlig vis utkrystallisere seg til akvarium.
Hvordan går dette til, spør dere? Jo, bare hør....

I huset vi har er det ett stusslig bad, bygd med velvilje og dårlig plan under loftstrappa, med en eldre kvinne i tankene. Det er da en rimelig enkel logisk slutning at dette badet ikke er hensiktsmessig i form eller størrelse til en familie på seks (ikke inkludert fire kattjævler, blåmeisen i hagen, flatlusa på gangen og den hodeløse trostungen under syrinen).
Derfor har "Familierådet" besluttet at det skal investeres tungt i fugemasse, antikkflis og blandebatterier i nær fremtid.
Dette betyr da at det gamle badet blir stående uten særlig funksjon annet enn å ta opp plass. Så hvorfor da ikke finne på noe lurt? Som f.eks. vaskerom?

Men...det...betyr...da....at vaskemaskinen flytter opp en etasje? Og at den gamle vaskekjelleren blir "disponibel"?
Og her kommer mitt juridiske trumfkort, uttrykt av min velmenende kone, sagt i vitners nærvær, angret på i fremtiden: sitat - "Så da kan jo du få ha kjelleren som akvarierom." - sitat slutt.

Umiddelbart gled jeg da inn i en akvatisk lykkerus, best beskrevet som en slags vann-mani.

Kjelleren - en beskrivelse:
Den er tilgjengeliggjort gjennom en Pans Labyrint av kriker, trange døråpninger og merkelige planløsninger, før den til slutt åpenbarer seg i en svak rektangulær form, 20 cm under standard takhøyde. Umiddelbart legger man merke til den spenstige, fraværende dekoren på de nakne murveggene og den totale mangelen på maling. Gulvet er i beste "vi driter i vater"-stil og heller kraftig mot et sluk i sørenden av rommet.
Arkitektonisk framstår kjelleren som et ode til byggekunstens råskap, menneskets iboende trang til avgrensning og forntidens pragmatiske tilnærming til husbygging.

Dog har den noen kvaliteter som gjør den bra egnet som tilhold for iktyomorfe skapninger.
Vann er meget godt tilgjengelig i fra flere kilder, og avfallsvann kan enkelt formidles ned en av de mange kummene og slukene.
Energi i form av elektrisk strøm er det rikelige uttak for på ymse kurser.
Sollys flommer overhodet ikke inn i strie strømmer, men avgrenses betraktelig i og med at det solitære vinduet i rommet er nordvendt.

Pr. skrivende stund er det tre kar med fisk i kjelleren. 220l, 120l og en 45l. Disse står i direkte fare for å bli utfaset eller omklassifisert det øyeblikket jeg kan legge min dirrende hånd på "verket".
Jeg tenker reol(er). Og minst et større akvarium - 500 liter og opp. Men dette må planlegges nøye da jeg må være sikker på at jeg får det inn i kjelleren først.

O Jul med din glede!!!

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 28.11.2017 kl. 13:11
[Rapportér innlegg]
274  

L a r s
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
Hærlig! Det hørtes i grunn ut som huset mitt, men etter en strabasiøs skillsmisse der jeg til slutt endte opp som herre over mitt eget hus, bygde jeg nytt bad i 1.etasje der jeg designet inn et 720 liters akvarium i veggen med stort badekar forran. Så nå må badet rives hvis jeg skulle finne på å kvitte meg med akvariet, men det skjer jo ikke. Og jeg må stå i badekaret for å ordne i akvariet, men det har vist seg å være særdeles praktisk mhp vannsøl og annen faenskap som kan bli dratt ut av det karet.
Den brutale kjelleren virker for kald til å ha akvarier i (har prøvd, gikk mye strøm..), så vaskerommet der har blitt utvidet til bryggeri. Noe må man jo ta seg til i disse ungkarstider.

 
Postet 28.11.2017 kl. 16:28
[Rapportér innlegg]
275  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
L O L, Viktor :D Fantastisk lesning og lett å glede seg sammen med deg! Dette er vel alle akvarister med "noe motvillig" bedre halvdels våte drøm ;)

Gratulerer! Håper det ikke kommer noen juridiske krumspring :)

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 28.11.2017 kl. 22:57
[Rapportér innlegg]
276  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
sitat av L a r s:
Hærlig! Det hørtes i grunn ut som huset mitt, men etter en strabasiøs skillsmisse der jeg til slutt endte opp som herre over mitt eget hus, bygde jeg nytt bad i 1.etasje der jeg designet inn et 720 liters akvarium i veggen med stort badekar forran. Så nå må badet rives hvis jeg skulle finne på å kvitte meg med akvariet, men det skjer jo ikke. Og jeg må stå i badekaret for å ordne i akvariet, men det har vist seg å være særdeles praktisk mhp vannsøl og annen faenskap som kan bli dratt ut av det karet.
Den brutale kjelleren virker for kald til å ha akvarier i (har prøvd, gikk mye strøm..), så vaskerommet der har blitt utvidet til bryggeri. Noe må man jo ta seg til i disse ungkarstider.


Triste greier når forhold ikke holder, så du har min fulle sympati der.

Personlig satser jeg på å beholde både kjerring og akvarier. Ingenting som tyder på det motsatte ennå i hvert fall.

Kult opplegg med akvarie i veggen! Har du bilder?? :)

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 29.11.2017 kl. 10:14 av Viktor )
 
Postet 29.11.2017 kl. 10:10
[Rapportér innlegg]
277  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
sitat av Livsforvalteren:
L O L, Viktor :D Fantastisk lesning og lett å glede seg sammen med deg! Dette er vel alle akvarister med "noe motvillig" bedre halvdels våte drøm ;)

Gratulerer! Håper det ikke kommer noen juridiske krumspring :)


Takker så ydmykt. :)

Satser på at jeg ikke får behov for advokathjelp, og at den muntlige avtalen gjelder. Da blir far en lykkelig mann. ;)

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 29.11.2017 kl. 10:12
[Rapportér innlegg]
278 Trivelig i adventstida

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Har 5 røde kurvciklider. Flotte fisker. Elsker dem.
De begynte fort å etablere rang og par, og Sjefen og Sjefinna har "egget" jevnlig.
Sedvanlig ciklideatferd er da å kjeppjage alt som rører seg, så lenge de har små. Normalt sett betyr dette at det er tre heller bleike kurvciklider synes livet er litt kjipt i noen dager.

Ikke denne gangen.
Jeg har to hanner og tre huer. Og nå har pinadø den andre hannen og ei hue lagt egg også.
Det er egentlig ganske festlig med en fiskenes svar på en mexican stand-off sånn midt i karet der man har to foreldre som truende rister på hodet til hverandre.

Hadde scalare for noen år tilbake, og de er langt mer voldsomme i sin fremferd når de vokter unger. Spesielt en hanne jeg hadde. Han la seg sidelengs i vannet og smalt avgårde som en torpedo - ofte med det resultat at han ikke stoppet før han traff glasset.

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 05.12.2017 kl. 11:01 av Viktor )
 
Postet 05.12.2017 kl. 10:41
[Rapportér innlegg]
279 Akvariekrise og kina-varer

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Har tidligere brukt såkalte "Kina-varer", blant annet kjøpte jeg for en tid tilbake led-strips med kontroller. Fungerte helt fint, frem til jeg mistet omformeren i gulvet.

Så var det da en dag her for noen tid siden man satt på Wish.com og kom over varmekolber til 60 NOK. Det må vi prøve!
Lang historie kort - det burde vi ikke ha gjort.

Kolben kortslutta mens jeg var bortreist og tok med seg sikringen til kjelleren samtidig. Da jeg kom hjem søndag holdt karene på den kursen henholdsvis 7 og 10 grader.
Kan si det var en del innvånere som ikke var helt i vater, om enn "in water".

Pr. nå har jeg beviselig mistet en kampfiskhann. Jeg trodde også jeg mistet samtlige cory'er, men nå som temperaturen er mer mot normale høyder, så virrer de rundt tilsynelatende uten særlig men.
Ciklidene er jeg mer bange for. Temp'en er nå midt på 20-tallet, men de er bleke, sky og apatiske.
Rasboraene er borte. De er også så små at de finner jeg neppe igjen.
Krepsene har overlevd og virker å være i grei form.

Spørsmålet er nå - hva har dette kostet for de små bløte? Selv om en del av de har gjenopptatt sedvanlig aktivitet, er jeg redd dette har forkortet livene deres ganske betrakelig og jeg ser ikke bort i fra at dette vil få fatale konsekvenser en gang i nær fremtid.
Heretter skrinlegges all kinesisk eksperimentering og Webzoo har en pakke med kolber i posten med destinasjon "Huset mitt".

Frem til da tilbringer jeg tiden med ikke ubetydelig anger og selvhat.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 06.02.2018 kl. 11:24
[Rapportér innlegg]
280  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Er ikke "kaldvanns"perioder noe coryer anser som normalt? Har hørt om folk som pøser å med kaldvann en periode for å trigge lek, så det er vel for å simulere noe. Om de leker fordi "vi er på tur å daue" eller fordi de trives, er jo ikke godt å vite haha, men flott at dine lever ihvertfall!


Føler med deg og håper det går seg til. Satser på at ciklidene kommer seg! Når de har holdt seg såpass så er det vel et godt tegn.

 
Postet 06.02.2018 kl. 13:11
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 22 »