Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Morten Kirkevåg © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Ciklide tenker stort!
Sider: 1 2 3 4
61  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Vestnes
Livsforvalteren; jeg har opplevd varmekolbekræsj to ganger og har nå kuttet ut varmekolber helt. Det er 0 kolber på Akvariekottet og temperaturen reguleres av en liten panelovn. Det har fungert veldig bra. Skrev litt om det tidligere i tråden.

Alle rekekarene min er rikt beplantet:) det var dog bare noen få mnd jeg droppa vannbytte, men dette var noe flere rekekjennere rådet meg til.

Kardinalene er feite og fine ja!:D jeg elsker livet de skaper i akvariet! Jeg forer dem mye med frossentfôr, + at jeg har en fòrautomat med tørrfor og frysetørket mat som går fire ganger om dagen.

 
Postet 12.10.2016 kl. 12:28
[Rapportér innlegg]
62  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Vestnes
Kuledrøm: Det er ikke noen hemmelighet egentlig. :)
Men vi er to personer med hver vår 100% faste jobb og har ikke unger feks, så da har vi muligheten til å bruke litt penger på hobbyene våre og boligen. Jeg har i utgangspunktet en fast sum jeg bruker til hobby hver mnd. Må jeg over den summen, så holder jeg igjen litt neste mnd feks. Måtte feks kjøpe ett lysarmatur nylig.

Når det er sagt gjør jeg gjerne ting på billigmåten også. Av alle akvariene min er bare fire stk kjøpt nye. 400L og Fluval Edge'et kjøpte jeg selv, de to andre fikk jeg i julegaver når jeg var lita. Ellers er alle akvariene kjøpt brukt. Reolene også. Jeg finner det på finn.no, akvaforum, facebook, eller bare kontaktnettet mitt. På internett finner jeg også gode dealer på utstyr, fisk og planter. På Ebay kjøper jeg masse akvarieutstyr for slikk og ingenting.
I og med at jeg har droppa alle de individuelle filtrene og varmekolbene spares litt på strømutgiftene. For all del - hadde jeg stengt ned akvariekottet hadde jeg sikkert merket det på strømregninga. Men det er ikke så krise mye slik det er i dag.
Det er fullt mulig å ha denne hobbyen som student feks!:)

 
Postet 12.10.2016 kl. 19:06
[Rapportér innlegg]
63  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Ja, penger er nå egentlig ikke den største begrensningen, forsåvidt. Men tid og krefter? Jeg ser ikke for meg hvordan jeg skulle orket å bytte vann og drive med målinger osv. i ørtenvis av akvarier! Jeg måtte nok drevet akvarier på en litt annen måte enn jeg gjør i dag, og kun hatt fisk/dyr som jeg ikke trenger å trikse til vannverdiene for. Njai, det får bli når barna har forlatt redet! Og det er lenge til :-P

 
Postet 12.10.2016 kl. 21:01
[Rapportér innlegg]
64  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Vestnes
Nå er jo jeg kanskje litt over igjennomsnittet interessert også da. :) Jeg har holdt på med dette siden jeg var ett lite barn, så det er blitt en del av livet mitt kan du vel si.
Men jeg vet jo ikke om jeg alltid kan holde på sånn. Derfor ønsker jeg at det store akvariet vi setter inn i kjellerstua skal ha mulighet for automatisk vannbytte feks. Har tenkt å bestille det borret og ordne automatisk vannbytte med drypp. Har man i tilegg timer på lyset, en stor sump under akvariet som "aldri" trenger rens og en fòrautomat med en fin tørrforblanding så er jo mye av systemet selvgående.
Fórautomat er en genial oppfinnelse. Kardinalene får flakfor/frysetørkede insekter 4 ganger daglig takket være den. Pluss at jeg slenger oppi noe frossentfór ett par ganger i uka, eller noe nyklekket artemia. Jeg vurderer seriøst å kjøpe noen kina-automater på ebay og sette i de andre akvariene også!!

Men når det gjelder vannbytter; slik situasjonen er nå så ble det mye lettere for meg når jeg fikk samlet alt på ett rom.
Jeg kjøpte en hageslange til 100,- på biltema, og legger en ende i akvariet og den andre i dusjen. Så tømmer jeg så mye som jeg føler for. Når jeg fyller igjen kobler jeg opp endeni vasken på badet, via en overgang som jeg også fant på biltema for 40,- ellerno. Det største orket her er å surre sammen slangen fint når man er ferdig !!

Jeg vurder er dog å insvistere i denne JBL In & Out. Da jeg tror det blir enda lettere!
Jeg er egentlig litt lat av meg. Ting må gjerne være så enkelt som mulig.

Jeg har ett par akvarier hvor jeg bruker "modnet" vann. Jeg har en dunk på 80L med en luftdrevet svampefilter og noen Cattappablader. Vannet tempereres i romtemperaturen på akvarierommet. Dette vannet bruker jeg til Kardinaltetraene i 400L og i ett par andre kar med skjøre fisk. Der bruker jeg vel og merke bøtter når jeg fyller etter. Den gode gamle måten!
Jeg prøver å bytte vann to ganger i uka, spesielt i 400L med Kardinalene. (bytter 40-80L i gangen) Dersom jeg tar vannskifte i alle akvariene, så bruker jeg ca en time.
Dèt har jeg per i dag tid til. :)

 
Postet 15.10.2016 kl. 08:58
[Rapportér innlegg]
65  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Tror ikke du vil spare særlig på å bytte til in-out. Slik du beskriver din eksisterende løsning høres det i bunn og grunn likt ut, bare at du bruker heverteffekt istedet for vanntrykk for å dra ut vannet? Har Marina aquavac (om jeg husker navnet riktig) selv, og har angret litt på at jeg ikke sparte nærere tusenlappen på løsningen du beskriver. Har lest at om man ikke er forsiktig blir krandelen på en slik slange lett ødelagt, så da får man nye utgifter. Har enda ikke skjedd med meg, da, etter ca ett år. Bare sånn til opplysning :)

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 15.10.2016 kl. 22:59
[Rapportér innlegg]
66  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Vestnes
Klikk på bilde for større versjon
Her har det jaggu ligget brakk.
Årsakene er flere. Som mange andre har jeg beveget meg til andre plattformer ift hobbyen, selv om jeg ønsker å holde liv i AF.
En annen årsak er at fjoråret i stor grad ble viet til en ny hobby jeg har fått etter at jeg flytta hit, nemlig hagen.
Som nevnt tidligere planlegger vi hagedam med koi. Denne planen er fortsatt aktuell, og i fjor varmet vi opp litt med å anlegge en liten dam. Bilder av den finner du i denne tråden.
Denne dammen er for liten for fisk men den gav oss litt innsyn i hvordan vi må tenke når vi graver XL versjonen.

Akvariekottet skjedde det særdeles lite i 2017. Målet for 2018 er å ta meg litt inn igjen, møte opp på flere klubbtreff og prøve meg på nye arter.

Jeg har så smått startet opp over nyttår, og har blant annet skaffet Indianergoby som jeg håper vil trivest i reolen.

Jeg har også gjort alvor av planene jeg snakket om tidligere om å gå over på LED-lys.
lysene som fulgte med reolen med 85 litere har aldri vært gode (Det har vært noe arbeidslys fra Biltema) og jeg synes ikke jeg gjør annet enn å skifte pærene.
I og med at jeg skulle ha til ett titalls kar måtte jeg vende snuten mot det store utland.
Jeg og mange andre har tidligere hatt svært positive erfaringer med Chihiros LED-lys som man finner på Ebay.
Jeg har flere av disse i rekekarene og som plantelys for planter jeg sår til hagen. De gir bra lys, kommer med dimmer og ser veldig elegante ut for de som har akvarier hvor armaturet blir veldig synlig feks i stua. De blir litt varme hvis de står på full pupp (Noe jeg sjelden finner nødvendig) men jeg føler meg veldig trygg på disse. Disse kommer også med EU-kontakt og man slipper de ekle overgangene som mange sender med.
Jeg konverterer nå alt som ikke er T5-lysrør til LED.

Jeg skal prøve være flinkere til å oppdatere her inne.
Ha en fin påske de få som fortsatt henger med her på Akvaforum!

 
Postet 29.03.2018 kl. 14:18
[Rapportér innlegg]
67  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Oj! for eit drømmerom og så kjekt at du stikk hit igjen for oss nye AF-akvarister. Interessant å lese gjennom tråden din (ikkje grønn av missunnelse i det heeeile tatt):) Gledar meg til å følgje prosjekt hagedam med koi! Det er draumen her og...
Har du fremdeles det elveakvariumet foressten? Det var virkelig lekkert!
God påske!

 
Postet 29.03.2018 kl. 20:51
[Rapportér innlegg]
68  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Vestnes
Elveakvariumet er her vettu!:)
Veldig gøy at det fortsatt er litt aktivitet her inne og at folk fortsatt får kunskap herifra.

 
Postet 31.03.2018 kl. 14:40
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4