Marisa-kar!

Bilde av akvarium

User image-----
Her har jeg Marisa snegler.. De legger stadig nye egg, og jeg startet med 5 store. Hvor av 4 fortsatt lever. :) Har ikke sett den på lenge, men mulig det er minst en skivesnegle som er nesten 1 cm i diameter, også har jeg sett 1 damsnegle der. Har også noen planter oppi der, men de blir sakte men sikkert borte. Eneste som ser ut til å få være i fred, er 'egeria densa'n..
-----


-- 30 April 2014 --
Har nå flyttet til nytt hus. Flyttet det med, nesten helt uten vann i. Men det lakk når jeg fylte det igjen.

Jeg har kjøpt nytt akvariet på 102 liter ...

Så dette blir nok pensjonert. Men jeg kommer nok til rense det helt, og skjære vekk gammel silikon, og legge på ny. Og ha det stående ubrukt ett sted som ett lite reserve kar om noe skulle skje med ett av de andre.
--


................ OBS! ................
-- 4 November 2011 --
Dette karet er nå gjort om til ett reint "marisa snegle" kar.. Fylt opp helt med vann, og flyttet opp pumpen, laget ny kant på akvariet, og slikt.
---
................ OBS! ................


-- 24 Januar 2013 --
Blitt ett reint "marisa" kar.. Men følger ofte med noen andre typer også når jeg kutter planter i andre karet. Så er litt ymse nedi der. Ikke helt oversikten. Men i all hovedsak så er det bare marisa snegler.
---

-- 7 mai 2011 --
Fikk 5 eplesnegler som var feilsendt. Noe skadet i skjella. Sikkert blitt behandlet stygt i posten.
Men jeg hadde jo ikke bestilt de, så var usikker på hva jeg skulle gjøre med de.
Så puttet de bare oppi dette karet.

Veit de kan krysse seg med de gule som var der fra før. Men det får bare stå si prøve.

Er 3 blå eple, og 2 hvite, jeg fikk..
---


-- 26 april 2011 --
Begynner å bli litt mere orden på ting nå. :D
Har også lagt ut nytt bilde! (ENDELIG!)
---


-- 8 februar 2011 --
Fikk med Pistia stratiotes når jeg kjøpte nye snegler nå. Putta de plantene nedi dette karet. Håper eplesneglene eter de. ;)
---


-- 1 februar 2011 --
Kjøpte ny pumpe, da fluval 1 + rett og slett ble for liten.

Kjøpte fluval U2 .. Startet opp i dag. Vrei opp filteret til fluval 1.. Så håper at det går å 'tyvstarte' litt...

Har også puttet nedi en stor rot!
---


-- 18 oktober 2010 --
Begynt å komme igang nå! Har 3 store eple, og 1 liten som lurte seg med.. 1 damsnegle, og en skivesnegle..

Skulle bare ha 3 store eple der og veksle med de i de andre karene, men siden de små sneik seg med, kan de få bli der. :p

Er også HELT tett med andemat i dette nå. Og jeg ser stadig eplene er oppe og momser det i seg. Men det vokser litt for fort. Så skygger litt for de 2 plantene jeg har i karet. (Har de i potter med ull.)

Har ikke noe substrat i karet. Bare planter og snegler. Så når jeg skal skylle karet, så spyler jeg først karet, og tømmer pumpa for drit på den måten. Så suger jeg ut vann og møkka.

Skulle ønske det var like lett å rense pumpe/kar ellers også. :p

Men men! ;)
---


-- 4 pktober 2010 --
Startet opp med pumpe fra det gamle, og vann fra 90 literen. 1 eplesnegle, 1 egerie densa, og en masse andemat. [Sistnevnte er en flyteplante eplesneglene liker å spise..)
---

................ OBS! ................
-- 27 september 2010 --
Etter mye om å menn endte det med at jeg kjøpte ny pumpe, nytt armatur, og ny kolbe.
Jeg har lagt på 'ny' silikon i hjørnene.. (Var knapt noe der fra før, så ikke rart det sprakk opp.)
Så nå har jeg 3 kar. Skal få alt flyttet over i det nye 45 liter. Så levere tilbake 60 literen jeg lånte. (Der sneglene er nå.)
Og så sette opp dette akvariet på nytt. Uten noe i; annet enn planter som står i potter og snegler. Også bare ha det halv fullt med vann, så eplene kan legge egg der om de ønsker. Så det blir ett reint føde/yngel kar..

OPPDATERTE BILDER KOMMER SÅ FORT DET ER SATT OPP IGJEN SKIKKELIG DER DET SKAL STÅ PERMANENT! De bildene som er her er av det, FØR det sprakk i skjøten..
---
................ OBS! ................


-- 11 september 2010 --
Dette akvariet sprakk når de sprengte nye E6 her.. Så har kjøpt nytt 45 liter med nesten samme målene. Kjøpt fluval U2, og varmekolbe til 45 liter, men bruker det gamle armaturen..

Flyttet alt over i en halvfull 60 liter jeg fikk låne på dyrebutikken. Driver å starter opp nytt nå. Men i 60 literen la eplesneglene 100 vis av egg.
Så må ha 2 kar i drift for å flytte over.

Skal flytte alt over i det nye så fort det er kjørt inn..
---


-- 13 mai 2010 --
Kjøpt ny plante.. Nye bilder er lagt ut, omsider! ;)
---


-- 27 april 2010 --
Fikk en haug damsnegler, og en haug skivesnegler i dag! Skal forsøke på oppdrett på de skive sneglene, også skal noen små av de damsneglene få blande seg med de jeg alt har i dette karet. Resten blir mat til sultne jegere! :)

Håper jeg får til skivesnegler. De var artige!
--


-- 29 mars 2010 --
Flyttet alle eplene untatt 4 små over i det innebygde nå. Pumpa ble bare tett med en gang etter at jeg rensker den.
Skal flytte over 1 til, så det bare er 3 gule eple, 3 voksne sandsnegler og utallige unger, og 2-3 store damsnegler også med utallige unger, i karet.. (De har begynt å legge en hel haug med eggeklaser nå!) :)

Tok ut en plante jeg ikke veit navnet på og satte den over i det innebygde.
Og fant ut hva gresset jeg forsøkte å annlegge heter. (Lilaeopsis brasiliensis.) Er 3-4 strå igjen av det. Så kan jo altids håpe at det kommer seg igjen, men jeg hadde jo den starten da, så er litt skeptisk.. ;)

Ellers har jeg fått kjøpt termometer i dag. Så nå kan jeg følge bedre med på tmperaturen der nede. Men ser ut til å stemme bra med det som står på varmekolben.

PS: Kommer snart nye bilder av akvariet. Men sliter litt med PC, så har ikke helt styr på filene mine. :|
--


-- 26 februar 2010 --
De roter fælt i karet disse eplene..

Jeg forer dem med agurk og fiskemat, og det er alger der, men de insistere på å spise opp plantene mine, så planene mine om å anlegge gress på bunne må nok kanskje bare utsettes.

De spiste også Hygrophila polysperma'n min, men de spiste ikke stammen, og det ser ut til å komme nye blader fra den, så det er vel håp om at den klarer seg.

Eplesneglene har også tatt noen små jafs av en annen plante jeg har som jeg tok med når jeg fikk gratis damsnegler på dyrebutikken, men det er bare en bitteliten avlegger, og jeg 'stjal' den jo med så er vel ikke så farlig med den. ;p

Sandsneglene ser ut til å yngle noe brutalt. Dukker stadig opp nye i forskjellige størrelser. Så har vel offisielt oppdrett på de også nå. Synes det er veldig gøy. :)
--


-- 6 februar 2012 --
Kjøpt/Fikk eple snegler. 9 stykker. 5 store og 4 små. Så nå blir det å følge nøye med fremover!
--


-- 23 januar 2010 --
Fant alle damsneglene døde.. Aner ikke hva som har skjedd.. :(
--


-- 28 desember 2009 --
Plantet de plantene som fløyt opp hele tiden, de har fått god rot nå, og ble sittende fast der jeg ville ha dem. Håper de slår god rot der, og sprer seg godt. :) Lukter fortsatt rart av vannet, men jeg bytter vann oftere nå, så får håpe det hjelper. Har ikke funnet noen døde snegler i det siste.
--


-- 12-21 desember 2009 --
Fått gjort en del nå. Kjøpt en bakgrunn som passer helt fortreffelig med roten. Kjøpt noe gress som ligner det på bakgrunnen, som jeg håper vil dekke hele bunnen etterhvert. Må plantes litt av det litt bedre, da noe av det flyter opp.
Jeg har også en liten avlegger fra Hygrophila polysperma "Rosanervig" som datt av de jeg har i det innebygde; som må festes bedre, da den flyter opp hele tiden. Men den har hengt seg fast i en rot, så jeg tenkte jeg skulle la den henge der til den får litt røtter så den kanskje vil forbli plantet.

Lurer på hva det gresset heter for noe. Men det får jeg finne ut av senere.
Matet med de fleste sandsneglene, da så mange døde når pumpa røyk. Men ser stadig noen nedi der, så kanskje de tar seg opp. Ikke funnet mye dødt etter pumpa ble fikset, så håper alt går greit fra nå av.

Har det på soverommet mitt, så akter å ha noen pryd snegler der, og om de yngler mye så går overskuddet til jegersneglene sammen med pest sneglene jeg primært har oppdrett på i dette karet. (For å kunne ha seriøst oppdrett på jegersnegler.)

Er ganske sikker på at jeg ikke kommer til å kjøpe mere til dette akvariet nå, annet enn prydsnegler i mange farger, men er bare 35 liter, så må velge spesifikk ut i fra det. Men blir vanskelig å velge når en ser på utvalget som f.eks. på denne siden:

..så jeg er offisielt; "bitt av litersyken".. :)
--


-- 7 desember 2009 --
Kjøpt lysrør til armaturen som omsider kom i posten. Fått reserve del til pumpa, og fikset den. (Den bråker/skraper ikke sånn jævlig mere.)
Byttet 90% av vannet i dag, og pumpe filteret mitt har stått i det innebygde minst en uke nå. Så håper vann kvaliteten blir lettere å holde styr på nå.
Kjøpte 1 kilo rot fra nettet også, delt den opp og sage og ordnet. Er ikke helt fornøyd med åssen det er, men laget eller oppdaget en stygg ripe på utsiden bak på bak glasset, så måtte sette rota så ripa ble skjult..

(Brukte en flis fra den rota i det innebygde også, for å skjule varmekolben litt. Ble bra!)

"Work in progress", men begynner å ligne ett akvariet nå! :D
--


-- 24 november 2009 --
Huff, fant 1 død sandsnegle under kolben igjen nå. Og en død pest snegle.. Håper de reservedelene til pumpa kommer snart as, ... Håper det bare er det som er problemet.
Var nede i Eidsvoll i dag, så gikk innom og fikk rundt 25 snegler av dem. Skal bruke noen til oppdrett å meste til mat. Usikker på hva som skjer i dette karet as.. :(
--


-- 22 november2009 --
Puttet filteret til dette i det innebygde. Sånn at vannet ut fra pumpa der strømmer igjennom det. Veit ikke om det fungerer, men kan jo forsøke.
Venter fortsatt på reservedeler..
--


--16 november2009 --
Fant 4 døde sand snegler.. De lå ved varmekolben, så regner med at det er pumpe/sirkulasjon svikten som er skylden. Men er redd for de resterende as.. :(
--


-- 9 november 2009 --
Fant over 10 egg i en klynge i dag.
Veit ikke om det er pestsneglene, eller sandsneglene.. Men pestsneglene ser mest aktive ut, så tipper det er dem. Og pumpa streiket for lenge siden.. Holdt vel en uke før den begynte å lage den fæle skrape lyden..
--


-- 28 Oktober 2009 --
Kjøpt pumpe, og varmekolbe.
Startet opp karet i dag.
Skulle vente med å putte sneglene oppi, men skjedde en ulykke, .. (Skulle sette den koppen nedi, så kolben kunne styre temperaturen bare.. Men den veltet..) ..så de kom oppi i dag. Håper de klarer seg. De har jo klart seg i posten, og i den "koppen" frem til nå.

Kjøpte også svart grus, og 3 røtter. Har halve med svart grus fra akvastabil (AT 205 MERKUR) og andre halvdelen med rådasand (0,8-1,2 mm) ...
--


-- 26 Oktober 2009 --
Fikk sandsnegler i posten. (Malaysiske sandsnegler.)

PS: Jeg fikk pest snegler på en dyrebutikk her til å fôre med. Også ble det med noen flyteplanter.. De fleste pest sneglene ble spist opp med en gang, og det har kommet masse jegersnegle egg. :) Men jeg tok vare på de flyteplantene, også viste det så nå at det var egg blant dem, så har fått unger av dem også i den "koppen". Fylte i litt sand og sandsneglene som kom i posten i dag. Så får håpe de klarer seg der til jeg får fikset lys, pumpe, og kolbe.
-----
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Ingen
Lys: CBS armatur med 1xT8 15W 45cm lifeGlo ..
Filtrering: Innvendig Fluval U2
Bakgrunn: Folie. (Røtter og planter.)
Vannverdier: pH: 7   GH: -   KH: -
Temperatur: 28°C
Registrert: 26.10.2009 Sist endret: 30.04.2014
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Heidi Ingdal
Heidi Ingdal hvilken farge er det på Marisaen din? Det er den ensfargede gule jeg er på jakt etter. Ikke den med striper.:-))