selskapsakvarium

Bilde av akvarium

Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: elve grus
Lys: armatur
Filtrering:
Bakgrunn: speil
Vannverdier: pH: 7.5   GH: -   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 02.12.2009 Sist endret: 12.08.2013
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Joanna & Pål
Joanna & Pål Du bør ikke ha hverken sølvhai eller scalare i ett så lite kar. Plantene råtner fordi du ikke gir dem næring (flytende og/eller gjødselkuler i sanden avhengig av hva slags plante det er) eller så er det fordi butikken har solgt deg planter som ikke er akvarieplanter (dette er dessverre svært vanlig).
shinee
shinee jeg vet at scalare og sølvhai liker stor plass. men på dyrebutikken sa de at fisken vil trives, bare at de ikke vil vokse seg så store som de ville ha gjort i et stort kar. burde jeg droppe planene om sølvhai da eller?
Joanna & Pål
Joanna & Pål Det er ikke snakk om hva fisken liker, men hva den trenger . Her ser du at scalarer trenger min 250 liter, og at sølvhaier kan bli opp mot 35cm store og trenger min 720 liter. Sølvhaier er egentlig ikke en akvariefisk da de blir svære (og de vokser fort). Anbefaler deg å enten anskaffe ett større akvarium, eller kvitte deg med scalarene og heller kjøpe fisk som ikke blir så store.
Joanna & Pål
Joanna & Pål Og forresten; på dyrebutikker sier de dessverre mye rart for å få solgt fisk (eller fordi de rett og seltt ikke kan noe som helst om akvariehold). Se heller i fiskebasen og finn fisker som du liker som ikke blir store, og som kan gå i harmoni med hverandre.Hvis det er noe du lurer på kan f.eks du spørre på forumet. For å finne liter på karet ditt kan du måle det og bruke denne kalkulatoren på akvaforum.
shinee
shinee takker så mye for at du forteller dette. det er jo forklaringen på hvorfor så mye fisk dør unna i akvariet mitt, for jeg kjøper fisk som er litt store siden jeg syns det ser finest ut med store fisker som vises. har lenge hatt i tankene å kjøpe større akvarie, å nå må jeg vel bare gjøre det så jeg kan ha de fiskene jeg liker.
vil jo ikke at scalaren skal takke for seg den også, har hatt den i noen år nå siden den var veldig liten.
Joanna & Pål
Joanna & Pål Bare hyggelig. Er ikke så lett å vite alt, derfor man har så fine forum som akvaforum hvor man kan spørre om ting man skulle lure på. Hvis det skulle være andre ting du lurer på finnes det et forum (øverst lengst til høyre, heter "Forum") hvor du kan spørre om alt som du måtte lure på. Lykke til videre i akvariehobbyen :-)
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Janne Ekström
Reklame for plussmedlemskap