Guppy-huset

Bilde av akvarium

  • Et 28 liters Artsakvarium som er eid av Branna
  • Dette akvariet er med på 0 favorittlister!
User imageVårt første akvarium, hvor vi hadde på et tidspunkt 15 flotte hannguppyer. Vi har også hatt 6 endlers guppyer og 1 ancistrus.

Startet opp i januar 2010.

Nå skal vi prøve noe annet enn guppyer i dette akvariumet, siden de er så skjøre og ikke tåler så mye. Men lar det være registrert som et gammelt oppsett, så folk kan se hvordan det var.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Grus
Lys: Sparepære
Filtrering: Innvendig pumpe
Bakgrunn: Svart papp festet bak. Får frem fiskenes farger.
Vannverdier: pH: 7.5   GH: -   KH: -
Temperatur: 27°C
Registrert: 27.01.2010 Sist endret: 03.05.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Branna
Branna 0 Oppdatering
Vi hadde opprinnelig 10 guppyer, men så skjedde det en liten tragedie og to døde. Vi måler nitritt hver uke, men plutselig en dag da vi målte var testen blodrød! Vi fikk verdiene ned igjen på noen få dager, men skaden var skjedd og to av guppyene døde. Vi håper og tror at faren er over nå, for de som er igjen virker sunne og friske. Men nå sjekker vi nitritten oftere, bare for å være sikre. Og forer litt mindre.
Branna
Branna 0 Nye ankomster i akvariet i dag!
I dag har vi kjøpt nye fisker! Så nå er vi oppe i en total på 13 guppyer, 1 ancistrus malle som heter Mo og en praktbotia som heter Wally. De nye guppyene har ennå ikke fått navn, men det virker som de allerede trives fint i sitt nye hjem.
Vanilla Ninja
Vanilla Ninja Heisann.

Ventet dere med å sette ut fisk i akvariet, eller var de der fra dag én?
Under innkjøring tar det ca. to uker før nitrittkonsentrasjonen er på topp, og dette kan skje fra en dag til den neste. Målinger hver uke er dermed ikke ofte nok til å unngå at fisker blir lidende.

Gjengs oppfatning er at man skal vente en måneds tid fra akvariet startes opp før man setter ut fisk i det. Spesielt i små akvarier er det stor risiko for stor konsentrasjon av uønskede stoffer, siden vannmengden er såpass liten.

Praktbotiaen må nok forresten flytte ut ganske snart. De fiskene blir opptil 40 cm lange og krever et akvarium på minimum 120 cm lengde.

Nå vet du i hvert fall det til neste gang. :)

Lykke til med fortsatt akvarieliv.

LJ
Branna
Branna Hei
Vi ventet i en måned før vi satte fisker i akvariet, og hadde i hvert fall veldig gode verdier da vi endelig kjøpte fisker.
Vi tror at nitrittforgiftningen kom som følge av overforing, noe som selvsagt er vår egen skyld. Men det er ikke så lett å vite hvor mye man skal gi når man er helt uerfaren :) Nå gir vi tydeligvis rett mengde mat, for det har ikke vært antydning til høye nitrittverdier siden da.
Vi har snakket med en veldig erfaren dame i dyrebutikken der vi kjøpte praktbotiaen og flere andre som også er erfarne på området, og de sier at så lenge praktbotiaen er i et så lite kar, vil den heller ikke bli så stor. Det ser forøvrig ikke ut til at den mistrives, så jeg stoler på dyrebutikkdamens ekspertise.
Tusen takk for gode råd, uansett :)

Hilsen Renate
Vanilla Ninja
Vanilla Ninja Hei igjen.

Jeg fikk også samme beskjed angående sølvhaiene jeg har i det store karet nå. Da jeg kjøpte dem hadde jeg et akvarium på 80 liter, og det er altfor lite til de fiskene.
Nå har det i ettertid vist seg at sølvhaiene har vokst mer enn de skulle ifølge folka i dyrebutikken, så jeg er litt skeptisk til slike råd.

Du får se hvordan det går med den, da vet du, og finne et nytt hjem til den hvis den blir for stor.

Fint kar, forresten. Jeg likte den rota.

LJ
Branna
Branna Hei
Ja, det var det jeg tenkte også. Eventuelt så skal jeg og min kjære kjøpe et stort akvarium (300 l eller noe), så kan vi putte den oppi der hvis den kan gå med de fiskene vi skal ha der. Vet ikke helt hva det blir enda.

Renate
Branna
Branna Takk for komplimentet om akvariet, forresten :) Det er lite, men vi har nå klart å gjøre det koselig oppi der likevel.
Stolen
Stolen praktbotiaen trenger sand som bunnsubtrat ellers kan den iverstefall miste bartene. Tenk deg hvordan det hadde vært å stikke nesa i en pose med barberhøvler.

Pent akvarium foresten. Du har klart å få mye ut av et kar av så liten størrelse:)
Branna
Branna Takk for rosen. Skal tenke på å kjøpe sand. Nå har vi grus, som fulgte med akvariet, men synes ikke den er så pen. Men hvordan bytter man fra grus til sand mens det er fisker i karet, altså uten å tømme det helt? Går det bra med sand for guppyene?
Vanilla Ninja
Vanilla Ninja Guppyene er i vannet, så de bryr seg nok mindre.

Om grusen du har nå er skarp eller ikke er like viktig som at det er store korn. Er det runde korn sliter de ikke sånn på bartene til botiaen.

Bytt av sand.

LJ
Branna
Branna Hei
Noen av kornene er runde, og noen litt skarpe... Skal tenke på det med bytting av sand, ja. Det virket jo ikke som et så stort prosjekt.
Branna
Branna 0 Oppdatering: Nye ankomster
Vi var i dyrebutikken i dag for å spørre om noen røde flekker på den ene guppyen vår (som viste seg heldigvis å bare være pigmentflekker), og da så vi at de hadde fått inn masse flotte endlers guppyer, som vi lenge har hatt lyst på! Og siden vi er så gode kunder der, så fikk vi dem kjempebillig :)
Så nå har vi 6 endlers guppyer svømmende oppi der også, samt 3 yngel som tilfeldigvis ble med i håven. Jeg håper de overlever, vi har i hvert fall masse planter de kan gjemme seg i.
Win
Win Bare et lite råd - skill guppyene og endlersene. De krysser seg med hverandre, og får uønsket blandingsavkom... Endlers er utryddet i naturen og finnes kun i akvarier, så det er best hvis akvarieeiere ikke krysser dem.

Karet ditt er veldig pent! Skulle ønske jeg var flinkere til å arrangere ting i akvariet mitt med planter og sånn. :)
Branna
Branna Hei
Tusen takk :)
Heldigvis har jeg bare hanner både av vanlige og endlers guppyer, nettopp for at jeg ikke vil avle på dem på dette tidspunktet da jeg bare har det ene akvariet. Så da er det ikke noen fare for at de blander seg. Yngelen som tilfeldigvis ble med vet jeg ikke kjønnet på enda, da. Men det er jo ikke sikkert de vokser opp med de glupske guppyene rundt.
Branna
Branna 0 Dødsfall :(
I dag hadde vi sørgelig nok et mystisk dødsfall. Den ene guppyen vår ble plutselig syk (var helt fin i morges), og nå fant vi han opp-ned og død i plantene. Vi målte vannverdiene i dag og alt var helt fint, så jeg skjønner ikke hva som skjer. Jeg ser ingen tegn på sykdom blant de andre fiskene, selv om den ene virker litt slapp. Men det kan hende den bare hviler.
Uff, det er ikke gøy når fisker dør :( Og tilsynelatende uten grunn.
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap