ST128: Apistogramma cf. agassizii "Netz" VF (Alenquer)

Bilde av akvarium

User imageInnkjøring
Akvariet ble innkjørt med Salmi-metoden i slutten av 2010. Underveis i innkjøringen ble det også kjørt en kur med Happy Life Algin Regular og Extra pga. angrep av alle mulige typer alger.

Historikk
Sto med foliebakgrunn, Moorkien-rot og en mangroverot, masse fine planter, Apistogramma alacrina, Nannostomus, Otto og øksefisk fram til sommeren 2011, men da måtte jeg gi opp etter en lang periode med BGA problemer. Tok da en full renovering, flyttet ut fisk og planter til andre kar, fikk inn Papillon bakgrunnen og mørkla karet i 5 uker med Happy Life Algin Extra kur samtidig. Kjørte også daglig dose Salmi (1ml). Lyset kom på og planter kom oppi i september og fisk fulgte i oktober 2011.

Utstyr
Bruker en Tetratec HT 100 varmekolbe for oppvarming, plassert bak bakgrunnen ,og et JBL ProFlora u401 CO2-anlegg med magnetventil. Akvariet står på et Ikea Effektiv skap som er lettere modifisert med støttestolper på midten foran og bak.

Vann
Vannverdiene i krana her i Asker er på ca 7 pH og ca 0-1 GH og 0-1 KH og ikke noe nitrat. Som følge av lav KH var pH noe ustabil under innkjøring, og under BGA kur i sommer. Ligger ellers til vanlig rundt 7.0.

Innredning
Innredningen består av en mopani-rot, en del stein som jeg har plukket i fjæra (både i salt- og ferskvann), en halv kokosnøtt og noen visne nedfalne eikeblader jeg har plukket.

Fisk
Akvariet var mitt første og det startet med et par Apistogramma alacrina (kjøpte dem som macmasteri, men det viste seg at det var feil). Som selskap hadde de Nannostomus beckfordi, marmorert øksefisk og Otto. Nå er alacrinaene flyttet til et annet kar og inn har et par A. cf. agassizii "Netz" VF (Alenquer) flyttet, sammen med Nannostomus eques og Otto. I tillegg har jeg en Hypoptopoma gulare her.

Planter
Akvariet er ikke helt arts-/biotopstypisk da jeg har en del bunnfestede planter i tillegg til litt gaffelmose som flyteplante. Gjødsler med Happy Life Plant og Ferro ukentlig ved 1/3 vannbytte.

Andre dyr
Noe sandsnegler.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Grov Biltema-sand
Lys: 3x24W T5 Akvastabil Effectline, 3 stk Life-Glo II
Filtrering: Eheim Professional 3 2071 utvendig
Bakgrunn: Papillon Amazonas
Vannverdier: pH: 7   GH: 1   KH: 1
Temperatur: 26°C
Registrert: 17.10.2010 Sist endret: 05.10.2013
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Lachris
Lachris 0 Lav pH
Målte pH på ca 6.0 i dag så det har sunket en del. For ekstra kontroll prøvde jeg med en pH stick som kona bruker til helt andre ting og den viste nærmere 5 enn 6, så det ligger nok litt under 6. Antar dette er pga 2 nye røtter og en del eikeblader. Burde jeg kanskje kutte ned litt på bladene tro? Bytter 40% vann nå og ser hvordan det utvikler seg. Har stått en uke uten vannbytte nå. Målte også nitritt og denne vare neglisjerbar. (Ikke uventet da det ikke er noe fisk her og det pågår dermed ingen foring.
Lachris
Lachris 0 Min tråd
Se min tråd for oppdatert info om dette akvariet.
Lachris
Lachris 0 Målinger 2012-02-11
PH 7.2
GH 3
KH 3
NO2 mindre enn 0,1
NO3 mindre enn 0,5
PO4 mindre enn 0,02
Temperatur 24

CO2 flaska er tom og har stoppet. Dette har fått PH til å øke. Temperaturen avar også noe høy i går (27-28) så jeg slo av varmekolben. Sammen med det faktum at det er lite av både nitrat og sulfat antar jeg dette er grunnen til at det har kommet blågrønnalger igjen.

Starter en kur med Happy-Life Algin Extra ved vannbytte i dag. Bestiller også ny CO2 flaske (og en del refill til målesettene mine. NH4 og PO4 er nå tomt).
Lachris
Lachris 0 Flere målinger 2012-02-11
Glemte denne:

FE 0.05