Akvariet vårt

Bilde av akvarium
User imageDette er vårt første akvarium – et 63 liters Juwel Rekord 600, som vi kjøpte brukt for tre uker siden. Vi klarte selvfølgelig ikke å vente en måned før vi puttet fisk i det, men har i stedet samlet sammen et fargerikt tutti frutti di mare-potpurri! Etter bare tre dager med innkjøring kjøpte vi 10 guppyer og 7 kirsebærreker gjennom en annonse her på Akvaforum, og dagen etter det én ancistrus og 5 platyer. Dessuten har vi fått neontetraer og Endlers levendefødende gjennom Akvaforum, og kjøpt kuhlii-ål, flere neontetra og enda en liten flokk med platyer. Veldig artig å se hvordan fargene på alle guppyene blusset opp når Endlers hannene kom oppi tanken og begynte "å leke" med guppydamene!

Vi satset på at det ville gå bra å ha fisk i akvariet så rakst fordi vi brukte den gamle sanden og de gamle filtrene, og dessuten fikk vi en kraftigere pumpe med på kjøpet, som vi bruker (beregnet på et 125 liters akvarium). Vi har målt pH og NO2 så å si hver dag, og har ikke hatt noen endring i verdiene så langt. Men selv om vannverdiene har holdt seg bra, har vi begått et par andre katastrofale nybegynnerfeil! Flere reker, minst én yngel, og to av kuhlii-ålene kom seg inn i pumpeboksen gjennom et hull på undersiden, og omkom fordi de ikke klarte å komme seg ut av filteret. Vi oppdaget det først etter et par dager, da NO2-målingen plutselig viste ca 0,7 mg/l. For å unngå at reker, yngel og åler omkommer i filteret i framtiden, har vi nå trukket hele pumpeboksen med en nylonstrømpe, slik at alle hull og gliper er sperret igjen.

De siste dagene har dessuten fiskene vært veldig ivrige på å svømme rundt i overflaten mens de nipper luft. Vi har prøvd å skifte ut en del av vannet, og det har hjulpet for en stund. Men da vi våknet i dag fant vi den ene av neontetraene – den litt svakelige – klistret katatonisk opp mot filterinntaket. Vannbytte hjalp ikke – den sank kort tid etter til bunnen og var død. Løsningen ble å vende pumpeslangen opp mot vannoverflaten slik at det blir mer bevegelse i vannet, slik at mer oksygen løser seg. Det er virkelig påfallende hvordan fiskene livner til med mer oksygen i vannet, og hvordan fargene blir sterkere når sirkulasjonen i vannet er bra!

Planen videre: Å bygge en liten hule/steinrøys som kuhlii-ål og småreker/yngel kan bo i!

Epilog: I dag døde enda en fisk (en av platyene). Folkene i dyrebutikken mente at det kan ha vært stress. Med andre ord kan det sikkert være lurt å vente litt før vi roter mer oppi karet, eller kjøper inn flere fisker...
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Diverse typer akvariegrus
Lys: 1x15W
Filtrering: Juwel Bioflow Internal Filter
Bakgrunn: Ingen
Vannverdier: pH: 7.2   GH: -   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 15.09.2011 Sist endret: 16.09.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.