3 kløver akvariet

Bilde av akvarium
  • Et 55 liters som er eid av Avelon69
  • Dette akvariet er med på 2 favorittlister!
User imageJeg er færsk i ha en så stort akvarium, har kun hatt bolle og et lite et fra før.
Jeg tenkte egentlig kun ha gullfisk men endte opp med guppy, pansermaller og
Ancistrus.

Jeg har nå 5 gravide ho guppy, en hanne og 4 små.
7 maskepansermaller og to sugemaller (Ancistrus)

Og slike blir det :)

Alle nye guppyer har allerede hjem å komme til, så akvariet er i harmoni og jeg startet i ca uke 15 i 2015.
Jeg har fått god hjelp og råd og har, utenom 3 døde yngel, en fiske død. Og det var en ny pansermalle som kom i et forgiftet akvarium.
Tiltak ble gjort og nå ser det bra ut, alle spiser og ser ut til å trives.

Da har det blitt uke 24, og har hatt akvariet i ca 9 uker og mye har skjedd.
Jeg fikk nitrit forgifting som varte i nesten 3 uker med daglig skifte av 20l vann, gjennomført råd som å ta ut pynte gjenstander og rot som ble skrubbet ned og tørket. Mørklegge akvariet da det ble sagt at grunne var solalger, fordi solen kom på akvariet en kveld sola viste seg frem.
Fikk flere råd som å, skaffe nytt, skifte sand og alt annet, bytte planter, skaffe nytt alt sammen osv.

Problemet var jo at det kom for mye fisk for fort i akvariet, noe jeg som nybegynner på akvarium på str 55l ikke hadde peiling på. Spurte jo på dyre butikkene men fikk forskjellig svar og ble ikke klokere. Fant etter hvert ut at de kunne jeg ikke stole på :(

Så etter et godt råd fra en arbeids kollega ble et utvendig filter skaffet, Tetra EX 600 som er beregnet for 60-120l akvarium.
Og så fikk vi en god dæsj med gode bakterie gugge fra en bekjent som har et eldre 500l akvarium. Så nå kjøres det med begge filtrene og nitritten er borte, juhu :)

Men det har kreve 3 guppyer (2 hunner og den flotte røde hannen) og en ancistrus som døde når nitriten ble borte, senskader fikk jeg høre og stress med vannskifte og litt trøbbel med ny filteret. koble det feil.. Har i dag vert nitritt fri i en uke :)

Men allikevel har i dag kommet kull nr 4 med guppyer.

Så nå den 13 juni 2013 er det i akvariet;
1 ancistrus
7 maskepannsemaller
3 voksne hunn guppyer, 2 unge hanner fra førstekull, et fotball lag til sammen med kull nr 2 og 3 og så 1 ny yngel i dag men flere kan det kanskje være.

Når begge filtrene nå har fått godt seg til, blir det et nytt 180l buet akvarium til fiskene. Og en rovfisk som holder guppy bestanden nede.


25 juli 2013

Da har alle yngel utenom 2 stk, flyttet til et stort 180l akvariet.
ancistrusen døde.
Alt fungere fint, vannet er godt og klart.
Jeg har skaffet 2 små nye ancistrus og to amonreker. Jeg ser bare den ene reken men de er gode til å gjemme seg, håpe jeg da.

1 av yngelen overlevde munnen til mor men fikk seg en liten knekk men har overlevd og ser sunn ut, utenom at den er litt skjev. Kunne ikke flytte den.
Den andre så jeg etter den har voks er en hybrid han fra mor som er endlers guppy. siden jeg helt klar vet at den rødehannen jeg hadde er faren og den ene endlers guppy hoa jeg fikk fra privat hjem, er dens foreldre, måtte den også få bli.
Får jo mye følelser for de små, når det har jobbes og passes på så mye :)

Vente og klør på at de 7 pansermallenene skal få flytte, det er en tåldmodighets prøve å vente på at et nytt akvariet skal bli klart for fisk.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: sand
Lys: lysrør
Filtrering: Tetra XE 600
Bakgrunn: ingen
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 19.05.2013 Sist endret: 25.07.2013
Mine andre akvarier
  Kommentarer