Endlers Hule

Bilde av akvarium

User imageStartet februar 2015.

Status 05.11.15 - Har ca 6 voksne endlers med hele ungeskokken, i tillegg en liten koloni kirsebærreker og 2 mikrokrabber. Akvariet er preget av mye javamose og oppdelt med en "steinhule" i midten så det blir mange små revirer. Passer også på å ha noe svømmeplass, og endlerne liker å utforske og ta seg en liten treningsøkt i filterstrømmen.

Tre anubias holder det meste av matnedfall unna grusen, og sammen med steinen og en liten rot gir den fin jaktmark for mikrokrabbene.

Ariel er det storesøster på 4 som har fått lov å sette inn :)

12.11.15 - Satte inn "nyplantet" mosevegg på bakvegg... Spennende. To av Endlerhunnene hadde "fektekamp", antar det var fordi så mye mose forsvant at de måtte ha en liten runde om revir..

19.12.15 - Prosjekt Mosevegg, med ingrediensene svart myggnetting+medfølgende LEDlys blir solid plantet i skuffen! Det svarte nettet, selv om det så greit ut som bakgrunn og hadde forsvunnet i mosen om det funket, tok nok for mye av lyset til mosen. Så når det var lite av det i utgangspunktet... Har ikke gitt opp, da. Skal prøve med en annen metode i fremtiden, da gjerne kickstartet av noen uker med lys direkte inn i nettingen.

28.12.15 - Første endlers drar til Eventyret!

31.12.15 - Alle som skulle avgårde er reist til Eventyret.

10.01.16 - Stusselige tilstander her nå.. Hunnene og en del eldre yngel har reist på Eventyret. Hannene som er igjen har falmet en del i fargen når de ikke leker med hunnene, men heldigvis trives de så godt de kan uten det annet kjønn. Javamosen ser ut til å ha hatt sine beste dager, spesielt etter moseveggen og at nærere brorparten tok turen ut på Eventyret. Noen reker er også igjen. Satt en grønn neocardinia med egg inn for en liten uke siden, har bare sett henne en gang siden så håper det er en del reker jeg ikke ser. Snart på tide med en oppussing!

31.01.16 - Fanefar, første avlsmann i tanken får seg en tur i Eventyret. Med blir en snart kjønnsmoden hunn, og i retur kommer fire unge menn tilbake fra eventyr. Det er også nylig flyttet inn fem neocardinia-miks av ymse størrelse. Alt vel etter en alt for stor nitratkonsentrasjon på grunn av overmating og for lite vannbytte. Mulig jeg mistet en dario dario, Daria, på grunn av dette :( Har glemt å nevne henne utenfor min personlige tråd.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Grus, ca 3-5 mm
Lys: 3x LEDdioder :/
Filtrering: Innvendig
Bakgrunn: Algevekst, ren front
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 12   KH: 10
Temperatur: 24°C
Registrert: 09.11.2015 Sist endret: 01.02.2016
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.