Tipsys/linns våte hjørne ;)

Selv den lengste reise starter med et skritt

Så er jeg offisielt bitt av basillen. Hvilken av dem er jeg jeggu ikke sikker på, men det vrimeler av fisk, pumper og vann. I de fleste størrelser og fasonger.

Det begynte med at Gubbelur mistet motivasjonen for sine kar etter tid med Malawisyke. Når i tillegg bordakvariet måtte (og frmedeles gjør) ønske seg ny bunnplate var intr så å si borte vekk...
For Plecoen Alfren, de to Oscarene og den siste Malawien var det jeg som gjorde rent. (Og jeg var livredd Oscarene i førsten :p)
Kar etter kar ble pakket vekk og til slutt var det kun 200 literen med Oscarene og Alfred, og et 60 liter i stua igjen. Planen var å rydde vekk 60 literen også.

Jeg klarte å finne en som ville ha Oscarene. 200 l var jo alt for liten... Malawien ble gitt til Svogeren min, der den levde med andre Malawi en begrenset periode :/

Det var vel sånn ca her jeg gikk på en "smell". Det ble litt stusselig i karene nemlig...
Jeg kjøpte 4 ballongmolly (idiotiske, blåøyde meg) og overtok noen fisker fra naboen. Kun en av dem greide seg....
Etter det har det gått slag i slag.
200l har blitt satt opp som selskapskar og jeg prøver meg fremdeles frem i denne verdenen.

Oppdrett av Guppy har jeg på kjøkkenet. (svært stolt, selv om de ikke akkurat er krevende :p)
Oppdrett av Kampfisk er noe jeg lurer litt på å prøve.
I 200L vil jeg etterhvert ha Gurami, Guppy, Platy, Flotte ancistruser, noen Cory.
Flere Coryvarianter i andre kar på sikt

Pr akkurat nå står det 5 Kar i heimen. Henter nr 6 i helga.....

Foreløpig synes jeg det er nok med kar, synes faktisk 200 literen er stort nok foreløpig også. Til jeg ser hvor min facinasjon ligger Selv om jeg i grunnen tror jeg vet.

Karene pr 13 Januar 2012
I heimen står det nå
60 L i stua
1 Corydoras Julii (VF)
2 Corydoras Albino av en eller annen sort
1 Kampfisk
1 Gullfisk

30 L
Guppykar (oppdrett) kjøkkenet
1 Corydoras
1 L-144 yngel
Og et utall sandsnegler

120 LGubbelur tørket støv av intr. og hev oppi noe Malawi-ungfisk, mens han planlegger større kar..

5 LKampfisk-bur..kjøpte noen kampfisk og tenkte at det burde gå bra å ha ene sammen med "hoa" som jeg fikk med når jeg kjøpte noe annen fisk...Hadde "henne" i 200 literen. Karet er ganske godt beplantet etterhvert. Men det ble en lærdom i Plakathann i stedet... Så i påvente av noe bedre står den nye i et sånt "bur" jeg fikk. Plassert ved siden av Guppykaret, så der ser han litt annen fisk innimellom i det minste.

200 L
Alfred Malle. Han er en Gibbiceps har jeg funnet ut...
2 praktbotia
4 ballongmolly
2 Guppy hanner
1 Kampfisk- plakathann
5 platy
4 Gull Gurami

Mine største favoritter i dag er Ancistruser, Guppy, Cory, Platy, Gurami og Kampfisk Skikkelig selskapelig med andre ord

Skal bli spennende å se hvor denne veien vil ta meg.
Har hentet noe mer fisk i dag.
Ramirezi, neontetra, et par maller (ancistrus), Rød Zebra, Cory, Guppy, Black Ghost. (må visst få meg større kar etterhvert likevel :o)

Så var en salig blanding av arter her, som nå er fordelt i karene.
Nå skal jeg bare ha noen flere L-144, så skal jeg bremse helt ned og se hvordan dette utvilker seg. Er dog intr i div flyteplanter... Og forsåvidt de jeg har annonse ute på:
-Gurami
-Platy
-Guppy hoer
-Kampfisk hoer
-Ancistruser av spennende varianter etterhvert.


Note to my self: Hold deg til den planen!
Inaktiv bruker
Hei. Jeg skal si du står på.
Lite spørsmål bare. Du klatter vell ikke ALT i samme karr?
BG (Black Ghost) og Gullfisk trenger større plass en dette. BG mer en gullfisk og gullfisk 200L+ Og mange av de forskjellige fiskene skal ha forskjellig vannverdier, som du sikkert vet. Har du oppe flere karr en dette?
Håper og at du har flere enn en cory av de forskjellige arter.Disse bør være minst 5-6 av vært slag .Hvis du blander forskjellige coryer .så kan du risikere blanding ved evt. egg /oppdrett. Dette er ikke ønskelig og coryene trives best med flere av samme type .
Det er flere av de fleste fiskene...
Skal hente et kar til etterpå, og sette opp det. Da får de tre Coryslagene jeg har hvert sitt kar.

Når fiskene får noen dagers ro på seg skal jeg gjøre om i karene, flytte litt fisk. Men nå vil jeg gi dem noen dager ro.

Planlegger på sikt å kjøpe en reol med 3 kar av litt str. (Reol-verden er helt ny for meg, men håper det finnes på rundt 100 l) Da vil jeg innrede de for de Cory slagene jeg har.

BG var en "liten" smell, for jeg mente å ha lest at den trenger 500 l, men de lærte jeg noe nytt igjen gitt.... Håpet å oppgradere med en 500 l fremover også. Men pga BG får jeg vurdere å enten kvitte meg med den, eller satse enda større. Pga at huset ligger til salg blir det ikke satt opp noe større pr nå. Men forhåpentlig blir huset solgt utover.

Eneste som får større kar i løpet av kort tid er Malawiene.
Vel. Kjøpt noen flere tester i dag og hentet et kar til som jeg setter opp.

Lest øyet tørt og vått på fisk og vannkvaliteter. Og funnet ut at jeg kan putte Ramizeri sammen med cory i et kar Ellers skal de som er i 200 l karet gå ganske bra overens med de vannkvaliteter som er.

Det er mye ungfisk her nå, skal bli spennende å se fargeutviklingen til bla Ramizeriene etterhvert.

*begyne å sette opp nytt kar*
Fikk en veldig oppblomstring av NO2 i Guppykaret, samtidig med at en av Guppyene "mistet" finnen. Kjøpt medisin og byttet vann. Målt NO2 to ganger om dagen. Vært stabilt bra nå, så går ned til en gang om dagen.
Mistet den syke Guppyen Men håper at det går bra med resterende.

Sommerfugl-Cickildene har flyttet til eget kar får å få bedre vannkvaliteter. Gubben har "arvet" dem, så han holder kontrollen på Ciklidebestanden.

Ellers går en del av Coryene og L-144 yngel sammen i eget kar. Virker som de trives. Vannverdiene er fine og fisken virker fornøyd.

Så jeg krysser fingrene for Guppyene mine foreløpig....

Så har jeg vært min første tur på Dahls dyrerike. Jeg skulle kun være med å se, siden formen er ræva og jeg har sykdom i karene. Gubben skulle ha noe filter-materiler, så tanken var å henge med for å titte.
Og jeg kom ut med en hvit Crowntail kampfisk hann, et kar på 12 liter, en liten plante og en haug levende mygglarver.
Jeg elsker den hvite crowntailen! Og jeg har for første gang fått seriøs informasjon når jeg har handlet fisk. Så jeg er dødsimponert Foreløpig er jeg ganske glad det er noen mil kjørevei :p Men kommer definitivt til å legge igjen mer penger der. Dessuten synes jeg de 12 liters karene var kjempekjekke til Kampfisk, så jeg tror nok et par til av den varianten må skaffes.

Også fant jeg ut at mitt andre kampfisk-kar er 8-10 liter, ikke 5 som jeg først skrev i tråden. Synes det var så innmari lite i forhold til de andre karene her....

Guppykaret mitt virker som å ha stabelisert seg, og karet med hvitprikk virker å bedre seg. Så jeg fortsetter å krysse fingrene og medisinere.

Mallene og Coryene har fått litt agurk å spise på, så de koser seg i hjørnet sitt
Inaktiv bruker
12liter? Stakkars kampfisk! 12liter er ikke nok til reker engang...
Det strides flere om, lærde og ulærde.... Har sett 100 forskjellig meninger om det, minst. Jeg lurer også på hvordan noen kan drive oppdrett av kampfisk om de skal ha minimum 60 liters kar alle sammen? De sidene jeg har lest om det på har hatt de i mindre kar enn dette.

Når det er sagt står det lenger opp i tråden at flere og større kar er under annmarsj til dem.
Hei og velkommen. Du har fått skikkelig literssyke ja

Høres ut som du er interessert i å lære det meste om fisk, så dette går nok bra

Kos deg i vannverden!
Takketakk Julnil Jeg håper å skulle få meg en reol etterhvert også, nå har jeg føelesen at det er "kar overalt".

Og et større kar til å sette opp som selskapskar når vi får flyttet på oss. Men pr nå er Ghosten (Som er den enetse som krever mer plass, bortsett fra Alfred-Gipbbicepsen vår, men han flytter inn i 540 literen til Gubben når den kommer) liten, så da håper jeg det går greit å vente.

Fisker klarer seg fint i mindre kar i perioder, mens de venter på større hjem. Selv om noen fanatikere mener annet
Er jo som det meste annet det.... finnes meninger om alt.. takket være andre forum tør jeg legge ut her likevel :p Men skjønner at andre ikke tør....
Jeg har jo utvidet hybelen til Sverre (CTen min) med 5 ganger i forhold til hva han hadde når jeg kjøpte han.Litt planter og greier som han kan ha i karet så lenge, så håper jeg han trives intil videre Og en varmekolbe også funderer jeg på om han kansje vil ha en luftpumpe? Noen erfaringer med det i små kar?
Jeg er fremdeles helt fortapt i den fisken og sitter og glor på han støtt. *ønske seg stort rom med plass til masse 40 litere og kampfisker i*
Blir mer og mer facinert over de fiskene jo mer jeg ser de

Den andre hannen (Conrad) som står i liten hybel gjør det fordi jeg trodde jeg hadde en hunn. Den "hunnen" fikk jeg med noen annen fisk. Men når Conrad kom oppi sloss de som fy... og jeg lærte hva en plakathann var. Og måtte Conrad få et nytt hjem.

*gleder seg til flere kar, men prøver å gjøre det greit for dem så lenge*

Ser ut til at Guppykaret er friskmeldt. Mistet de fineste Guppyene da selvfølgelig. Og har kun en hann og en hunn igjen der. + ca 10 yngel. Siden jeg kun har ett av hver står hannen pr nå i en yngelkasse det meste av tiden for å ikke mase for mye på hunnen.

Men at det er kommet finnråte i tillegg til hvitprikk i 200 l. Ser kun hvitprikk på Praktbotiaene nå, og fått tips om å holde opp medisineringa noen dager og se. Medisinerer nå mot finneråte der. *sukk* Hva man lærer. Note to myself:
Ikke kjøpe "forundringspakker" privat og heller kjøpe av oppdrettere/seriøse selgere.
Ghosten tålte ikke dobbeltmedisineringen, og gikk tapt for meg.. sukk. Tror aldri jeg venner meg til å miste fisk jeg

Gubben har nå kjøpt et 540 liter kar til sine Malawi, så de flytter inn der når det er klart. De er jo bare ungfisk ennå, så de tåler vel noen dager til i gamlekaret. Alfred malle (Gibbicepsen på 25 cm) flytter også dit så fort 200 literen er erklært sykdomsfri. Og Guppyene flytter til Guppykaret. Skal kun ha hanner igjen. Om jeg orker. Litt redd for en ny venning finneråte....*sukk*

Fikk med noen Eplesnegler med det 540 literen og de går nå oppi 60 literen (er det nok tro?) sammen med Cory, L-144, kampfisk og Gullfisken "Lille Gullfisk". "Lille Gullfisk" Skal oppi 200 literen etterhvert. Blir skikkelig omrokkering bare karet blir sykdomsfritt her. Gleder meg skikkelig til å gi Alfred større plass.

*fortsetter å krysse fingrene for sykdomsfrie kar snart*

Har kjøpt varmekolber til begge kampfisk-karene, så nå står de på 26 grader. Måtter dermed flytte karene fra der de stod, men fikk pressa de inn i stua.
Fikk også kjøpt litt nye Guppy til "Kjøkkenkaret", så nå er det full fres oppi der. Kan snart ta litt avleggere av flyteplanta i stua igjen, så de får litt mer dekke også.

Gleder meg fremdeles til å bli kvitt sykdom. har flere røtter ect som jeg mer enn gjerne vil ha på plass, men pga medisinene tør jeg ikke, da det er planter på disse røttene. De får ligge i 540 literen så lenge.

Alfred får spesialmedisinering mot finneråten sin, så håper jeg at han blir bra! Nå som det står nytt og større kar og venter på han.
Fikk gjort en del med karene i går. Byttet vann i 4 av karene, satt inn røtter og flytta litt på plantene i 200 literen. Praktbotiaen har fått tilbake fargen sin. Den andre mistet jeg i hvitprikk-perioden....
Skjønner ikke hvorfor de orange Platyene mine blir så hengete innimellom... de andre platyene har det helt bra. *hm* Bestilt flere prøver (NO3 og Ammoniakk) så får vi se på det. Var i alle fall full fart i karet etter nytt vann og ommøblering Fremover i 200 literen blir det nok Gurami og platy for det meste. Håper å få en full gruppe mec Cory Julii til å gå oppi der også, men må dobbeltsjekke litt vannkvaliteter... og noen kamerater til Botian hadde vært kjekt.

La ut agurk til alle kar med maller i, og til praktbotiaen, men den enset ikke agurken. L-144 derimot, har full fest når agurken kommer i karet deres.

Har fått en del ny Guppyyngel også. Og snart blir det eget kar ledig til dem. Blir fint å kunne skille dem.

Malla Alfred har flyttet opp i 540 literen og det ser ut som Gubben fikk kurert finneråten hans. Hurra

Så skal jeg bare se at alt er bra i Guppykaret noen dager til, før den Coryen som bor der får flytte til de andre. Det blir bra
Gubbeluren har kjøpt JBL tester i dag, så fik jeg lekt meg med dem i 200 literen. Der tok vel medisinen knekken på bat\kteriene. Så er "litt" på vakt om dagen. Men 0 i NO2,
Siden Aldfred-Malle har flyttet opp i 540 literen til gubben, ble min 200 liter ganske malle-tom. Etter 14 dager uten malle var det på tide å finne noen som unne trives oppi der. Så da flyttet mine to eldste L-144 (fra 30 literen) opp i 200 literen, og to nye yngel fra 60 literen opp i 30 literen. De ser kjempesmå ut der, selv om de som flyttet opp i 200 literen ikke var større enn..tja...2 cm :p

Så da ere det "Bare" 3 L-144 igjen i 60 literen. Nå er de jo bitte-små. Har en pleco oppi der også, men han flytter nok opp i 200 literen når yngelen vokser seg litt mer til. Plecoen er "bare barnet" ennå, så den har foreløpig god plass.

Så skal jeg få gjort rent for Conrad i løpet av kvelden. Lurer på å kutte ut Guppykaret og ta en av Kampfiskene oppi der. Så får den litt bedre plass.

Så lurer jeg på om det finnes en Cory eller en fisk som gjør samme nytten som kan gå i en 30 liter? Får forske litt på det der.... For da kunne jeg hatt Kampfisk, "cory eller noe" og en malle oppi der. Vi får se hva vi kan finne ut.
Pygmè-coryene kan du ha i en 30-liter, så lenge alt annet er lagt tilrette. Disse bruker hele karet mer enn store coryer, også er de kjempesøte
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen