190l trigon

Hei, jeg har nettopp sattopp et trigon 190l, å lurer dermed på:
Hvor mange fisk burde jeg ha oppi?
Hvilke fisk går fint sammen?
Osv....
Først må du kjøre det skikkelig inn, og det tar en mnd i alle fall hvis du ikke kan "jumpstarte" med brukt akvarivann og filter gugge....
Det vil gi deg og tid til å kikke på og lese om akvariene her inne.. Masse gode tips som vil hjelpe deg til å finne din egen stil
Regelen på antall er vel 1cm fisk pr liter vann, men det må du nesten se ann
Les godt om hva slags ph de skal ha, så de passer sammen og om det er brakkvanns fisk osv....
Velkommen til galskapen
1cm fisk pr liter vann er vel en gammel myte som absolutt ikke stemmer.

Ta deg en søk i fiskebasen på vannverdiene du har og 200l. Finn en fisk som passer og som du liker. Bygg opp akvariumet og beboerne utifra denne ene arten (pass på at alle fiskene passer sammen). Da vil du få ett harmonisk og fint akvarium.

Selv valgte jeg malawier i min 190l.
Hvorfor den ene arten???? I et selskapskar kan man ha en go blanding av fisk fra hele verden, så lenge de passer i temp og verdier. Les og titt du og se hva andre har gjort.. Mye spennende, variert og morsomt
Ikke noe galt å ha selskaps akvarium, men trigon har ikke så mye bunnplass som ett avlangt akvarium på 190l og det kan fort bli litt rotete med en del forskjellige arter sammen i ett såpass lite akvarium. Selv om fiskene har samme vannverdier vil det ikke si at dem passer sammen, derfor anbefaler jeg en hovedart og beboerne utifra den ene arten.
Plussmedlem
Må vel si meg enig med Cathy i det meste her..
Og hva angår "regelen" om 1 cm fisk pr liter vann, se bort i fra den. Følger du den slavisk skal du altså kunne ha 2 stk fisker på 90cm i karet ditt, og da skjønner du det selv...
Takk for svar er scalare noe som ville passet?
Dinnaz
Først må du kjøre det skikkelig inn, og det tar en mnd i alle fall hvis du ikke kan "jumpstarte" med brukt akvarivann og filter gugge.... Det vil gi deg og tid til å kikke på og lese om akvariene her inne.. Masse gode tips som vil hjelpe deg til å finne din egen stil:) Regelen på antall er vel 1cm fisk pr liter vann, men det må du nesten se ann:) Les godt om hva slags ph de skal ha, så de passer sammen og om det er brakkvanns fisk osv.... Velkommen til galskapen:)
jeg har et akvarium som er 320 liter men der går det mest stim fisk så jeg lurte på er det noen andre fisk som er rolige/snille som ikke er så alt for store som jeg kunne hat i mitt akvarium
Scalare
Er det fin fisk i et trigon 190l selvskaps akvarium??
Jada. Hvis du blander noen kardinaltetra og Neontetra (10+10) og en 5-6 otocinclus så har du bevegelse i midt og topp sjikt med tetraer og på glasset med Otto.. Hvis du da fyller på med f.eks en 8-12 Corydoras så har du noen på bunn også (må ha sand).... Har faktisk en blanding av disse selv og de passer sammen temp og verdimessig... Ingen krangler eller dominerer..
Scalarer blir ganske store og trenger høyere ph enn de andre.. Trenger egentlig mer liter og lengre plass en Trigon. De kan også bli territorielle i midtsjiktet og spesielt ved lek.. Sjansen er stor for at neontetraer blir spist..
Scalare blir fort bøller i et selskapskar..
Men jeg lurer også på en ting, jeg har hørt at hvis du har plate og sverddragere sammen så kan det bli innavl ?
Plussmedlem
Sturla Hartvig
Men jeg lurer også på en ting, jeg har hørt at hvis du har plate og sverddragere sammen så kan det bli innavl ?


Ikke akkurat innavl, men du tenker nok riktig; de krysser seg, og lager hybrider. Det blir altså en blanding av to arter, noe vi ikke vil ha. Dette skjer fordi platy og sverddrager er så like og nære i slekt.

Har kjøpt en gurami , å ser ut som at den har blitt bestevenn med de to sverddragere å en molly ( har nettopp puttet oppi de første fiskene)
Fikk noe som heter akvariesalt, hva brukes dette til??
For å holde et moderat saltnivå for brakkvannsfisk.. Noen for å holde alger/bakterier borte, men vet ikke om det stemmer...
Fiskene du har er fersk/brakkvanns fisk som gjerne tar et lite saltnivå. Leste et sted at det forlenger levetiden på disse..
Akvariesalt er akkurat det samme som saltet du bruker i matlaging, bare mange ganger så dyrt :-P

Ferskvannsfisk behøver ikke salt i vannet, faktisk er det enkelte arter som ikke tåler det i det hele tatt, og har man snegler så liker heller ikke de salt. Brakkvannsfisk må ha saltblanding beregnet på saltvannsakvarier, ikke akvariesalt altså, målt ut i riktig dose selvfølgelig. Da må det selvfølgelig bare holdes brakkvannsfisk der.

Så hvorfor anbefaler enkelte akvariesalt? Vel, antagelig henger det igjen fra den gangen man ikke brukte filter og/eller ikke kjennte til viktigheten av innkjøring av akvariet. Salt letter nemlig osmosen og gjør at fisk som sliter med giftstoffer i vannet ikke bruker ekstra krefter på det. Om du skroller ned i sykdomsartikkelen så står det litt mer om det.

Har man derimot et innkjørt filter og gode vannbytterutiner så er det ingen grunn til å bruke salt i et ferskvannsakvarie, men mange grunner til å la være.
Hvordan gjør man seg til et pluss medlem?
Klikk på fanen for Medlem, der er det et eget felt for å bli plussmedlem.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap