JAG
[QUOTE=Lisbeth]
De dør på sekundet.Meget effektivt ved sykdom og du må avlive mye fisk.Er fisken stor, 15cm og større ville nok jeg også vudert noe annet.jo varmere jo bedre. Mitt vvann holder ca 65 grader og dette fungerer godt.
Å slippe levende fisk på 15cm og mer i varmt vann for avlivning er ikke humant. Den kommer til å føle smerte og dør ikke på sekundet. Prøv selv å fylle badekaret med 65 graders vann og jump oppi. Jeg skal vedde på at du kommer deg opp igjen fortere enn svint!
Innlegg nr 2, 5, 6, 7, 8 og 9 gir akseptable svar på trådstarters spørsmål, og siden tråden er postet under nybegynner, synes jeg at "rådet" om bruk av varmt vann ikke bør stå uimotsagt bakerst i tråden. En nybegynner som finner dette "rådet" kan kanskje tro att dette er en vanlig måte å avlive fisk på, (hvilket jeg håper det ikke er).
Selv bruker jeg ikke varmt vann til avlivning av små fisk heller, her er det kniv og fjøl som gjelder.