Som sild i tønne (side 9)

De fleste artene i Neocaridina genusen kan pare seg med hverandre og få masse forskjellige farger. Synes din ligner litt på disse Har selv blå og gule reker som er alt fra brune, sorte, med og uten striper. hehe

Espen
Black_Flys: Ja, jeg har tenkt at det sikkert er en hybrid. Man bør kanskje ikke prøve å "renavle" hybrider, men det kunne vært artig å se om jeg kunne få frem en svart kirsebær-stamme.

Det så forresten ut som at de blå rekene hadde gule egg - som de røde kirsebærrekene mine har, men min lille sorte har grå egg ...
Syns du skal prøve å lage en svart stamme jeg. Det er avlet fram så mange varianter av reker fra før, at det kan umulig skade ;D
Nå har jeg satt opp et 25 liters 6-kantet rekeakvarium, som de svarte kirsebærrekene skal få lov til å flytte inn i om noen uker. Filteret må få modnes først, og flere planter skal inn - cryptocoryne og javamose skal etter hvert bli hovedplantene i dette akvariet, men jeg må finne noen passende røtter å feste mosen til først. Legger ved et bilde av det nyoppsatte karet.

[External Image]
Gratulerer med 1.premien i fotokonkurransen for oktober !
Takk for gratulasjonen, Tove.

Har hatt lyst til å legge ut disse mygglarvebildene her i tråden min, men tenkte jeg skulle spare de til fotokonkurransen. Nå som bildet er brukt kan jeg legge det ut her også - pluss et par bilder til av samme motiv.

Den skapningen som henger i vannoverflaten på venstre side av første bilde er en mygglarve som har forpuppet seg. Den forvandler seg til voksen stikkemygg etter noen dager. Snodige vesener disse mygglarvene!

[External Image]

[External Image]

[External Image]
tøffe bilder.
Ble det mange stikk på deg?
Ingen fisk som slurpet de i seg?

Espen
Det lønte seg jo stort å vente med å legge ut bildet i tråden. Det fortjente virkelig førstepremien. Jeg falt for bildet med en gang jeg så det. Utrolig å se hvor flotte insekter er når de forstørres opp på et fotografi. Litt artig var det jo også at var et bilde av noe som står på fiskenes meny som gikk til topps.
Black_flys: De ble fiskemat etter fotograferingen. Men når jeg tok bildene svømte mygglarvene i et eget lite "fotoakvarium".

Tove H: Takk igjen. Insekter er artige å fotografere med makro, det åpner seg på et vis en helt ny verden som man ikke kan se med det blotte øye. Legger ved et bilde av en voksen mygg - den klekket ut i vanninsektakvariet og ble sittende på vannoverflaten lenge nok til at jeg fikk knipset et bilde av den. Tror den må ha kommet fra en av de svarte mygglarvene som svømte oppi der.

[External Image]
Fantastiske bilder! Så moro at et bilde litt på siden vant, vel fortjent! Og veldig inspirerende :o)
Nå har 25 literen stått og modnet i to uker, vannet har blitt farget gyllent av eikeløv, orekongler og catappablader. Fiskefôr har blitt dosert hver dag for at filteret skal ha noe å jobbe med. Det gjelder å smøre seg med tålmodighet når man venter på at et akvarium skal bli klart, det er ennå lenge igjen til rekene kan flytte inn.

[External Image]
Så fint at jeg ikke hadde gått glipp av så mye siden i vår! Raskt å oppdatere seg, det likte jeg.

Gratulerer med 1.premie i fotokonkurransen, morro!

Ellers må jeg si at det var gøy å se bilde av insektene. I min barndom, som nå, var jeg veldig interessert i alt levende. Vi bodde i nærheten av en dam og der yret det av insektliv. Kjente igjen alle insektene du hadde tatt bilde av, som de jeg pleide å fange og studere som barn. Spesielt vannkalven synes jeg er facinerende, og litt skummel

Forresten, veldig stilig det nest siste bildet, av buksvømmer, på profilen til karet.
Anna U: Takk for koselige kommentarer. Siden du synes det er spennende med vanninsekter kan du jo sette opp et insektakvarium du også! Kanskje litt sent på året til å rusle ut med håv og bøtte for å fange beboere til et slikt kar, men... I insektakvariet mitt er det bare igjen vannkalver nå, en stor og noen små. Vannkalvene kan faktisk fôres med 'Tetra discus bits', så det bør være mulig å få dem til å overleve i fangenskap. Legger inn et bilde av en vannkalv som mumser på en 'discus bit'.

[External Image]
Har gjort om innredningen i det nylig oppsatte 25-liters akvariet. Hadde en vrihassel-grein liggende, og en skiferplate som jeg brukte for å lage en slags terrasse mot bakveggen. Det tar nok ikke så lang tid før all sanden har jevnet seg ut, men. Byttet 10 liter vann for å fjerne misfargingen forårsaket av bladene og konglene, men filteret ble ikke renset (akvariet er jo fortsatt i innkjøringsfasen). Vrihasselen ble ganske dekorativ oppi der, og når plantene får vokst seg til litt tror jeg akvariet blir ok. Legger ved et bilde av karet, tatt rett etter nyinnredningen.

[External Image]
I går flyttet det inn 2 stk. svarte kirsebærreker, 2 stk. jegersnegler og 4 stk. sandsnegler i 25-literen. For en ukes tid siden satte jeg inn 1 jegersnegle, så nå er det totalt 3 stk. i karet. Det er minst en svart kirsebærreke til i 110-literen, men smatt unna når jeg jaktet med håven, så den får flytte inn en annen dag.

Ellers har jeg den siste uka dosert EasyCarbo i 240-literen hver dag, leste et sted her på forumet at det skulle hjelpe mot penselalger - og det tror jeg kanskje det gjør. Litt tidlig å si ennå, men det virker som om det minker litt. Anubiasene i dette karet er dessverre blitt ganske overgrodd av penselalger, ikke noe pent. De andre plantene har heldigvis ikke blitt like sterkt angrepet, selv om det er litt alger her og der på enkelte av de også. Men det er tydelig at plantene liker EasyCarbo! De strekker seg mot overflaten i rekordfart - til og med Anubiasene har fått det travelt med å skyte ut nye blader. Har ikke sett på maken.

Det eneste som bekymrer meg er at glutaraldehyd (som er virkestoffet i EasyCarbo) er giftig for bakterier, og kan derfor - ved overdosering - ta knekken på filterbakteriene. Jeg holder et øye med nitrittnivået, og finner jeg nitritt avsluttes kuren øyeblikkelig. Heldigvis er pH i akvariet 6.5, og glutaraldehyd skal visstnok ikke være like giftig da som når pH er over 7. Krysser fingrene for at det går fint, for som sagt trives plantene veldig, veldig godt!

Kjempefint det karet ble med trollhassel. Litt flere blader, kongler og noen flyteplanter så hadde det jo blitt perfekt for noen lakrisguramier hehe
Ja, jeg har vært innom tanken selv, Lisbeth. Hehe. :P Men jeg kom fram til at akvariet er for lite. Det er tross alt bare på 25 liter. Tenkte også på Betta coccina, men slo det fra meg av samme grunn. 25 liter passer nok best til reker og snegler. Det får bli lakriser en annen gang ...
HvemErJeg?
Men jeg kom fram til at akvariet er for lite. Det er tross alt bare på 25 liter. :)


Neida, et lekspar med lakris ville vært ypperlig. Men det ville kanskje ikke gitt nok liv oppi der, hvis du skal ha det som prydkar. Spesielt Parosphromenus ornaticauda ville passet der, de krever visstnok høyere kar enn de andre lakrisene, men greier seg fint på ca 20L (et par)

(PS: dette er selvfølgelig ikke noe jeg anbefaler der ute i forumet til nybegynnere som setter opp disse små karene da)
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap