Algekule død ?

har en slik en - dvs flere den ene er blitt flat som en padde, den andre ble helt grå/brun, den kasta jeg- rekner med den er død ? men hva med den som er blitt flat ? når jeg klammer på den er den liksom helt * pudding * den andre er stinn og hard....Skjønner ? fin i fargen, grønn og fast

er den død ?
Prøv å ta den i et annet kar eller en bøtte med salt på, hvis den ikke blir bedre etter none uker er det bare å kaste den, såne baller er vanskelig å ha en det folk tror.
Ang. algebollene
Disse algebollene har jeg lurt på å skaffe meg. De ser veldig interessante ut, men selvsagt... navnet inneholder ordet "alge" og det i seg selv har virket litt avskrekkende (av gammel vane)

Kan noen fortelle litt om algebollen? Marimobolle høres forresten bedre ut
Den vil ikke spre seg med mindre man deler den selv?

Og har noen prøvd å bre den utover og binde den fast, slik Tropica beskriver, slik at den danner et teppe? Hvordan ser dette teppet ut, i så fall? Dekorativt?
Og er de vanskelige å få tak i?
har aldri
hatt NOEN prblemer med den =) bare dekorativ har de vært =) veldig pene å se på ...Cherhan her på forumet selger dem....=)
Har selv ett par av disse algekulene, de har ikke fått spesielt godt stell, men lever nå ennå ett års tid etter at de kom i hus Så at de er vanskelige, er vel en kraftig overdrivelse.
Alle som kjenner til meg, vet at vanskelige planter og Frank er lite komplitebelt ;p

Jeg har ikke fått mine til å dele seg selv, og antar derfor at en må dele de selv. Jeg har bare ikke turt ennå, etter å ha sett ett par slike kuler disekert av malawier

Det med å bre den utover, tror jeg nesten at jeg kommer til å prøve meg på, etterhvert Kan ikke tenke meg at algen trenger å vokse rundt

Virtuoso: Hva i alle dager skal saltet gjøre godt for planten\ algen? Det er jo allmenn kjent, at både alger og planter skyr salt som pesten.... Men lærer du meg noe nytt, er jeg mer enn takknemmelig!!
Jeg kjøpte mine på qxl. Det holder seg pent i ballen her ihvertfall
Stell? Hva slags stell skal de ha?
Silje M
Stell? Hva slags stell skal de ha?

Ta dem ut å gre dem av og til Kunne ikke dy meg

Med stell menes vel at man snur kula jevnlig, slik at alle sider belyses, at kula får tilstrekkelig med lys, og plantenæring.
Ah Snu dem har jeg ikke tenkt på... Takk for tipset Men om en lager et slikt teppe, må en snu det også?
Algeboller
Silje M
Men om en lager et slikt teppe, må en snu det også?

Nei, for da er ikke det nødvendig lenger. Hele planten vender da samme veien, flatt utover som et teppe. En kule vil alltid ha deler i skyggen, så derfor bør man snu den.

PS!
Dere som har slike marimoboller; hva ga dere for dem pr stk?
Er de dyre i pris?
Mine kostet 20 kr pr stk, kjøpt privat som sagt.
Fikk mine fra den lokale dyrebutikken, som en bonus når jeg handla fisk for x antall hundrelapper (eller var det tusenlapper??).
Mener de tok 59(!!!) pr stykk ellers.
Jeg tror det koster en 60-70 kr. Jeg fikk min til 20. Men jeg får alltid så kjekke tilbud hos eieren i denne dyrebutikken, fordi jeg handler så ekstremt mye der. Bikkje + 10 fugler + mange, mange liter akvarium = veldig mange penger lagt igjen i dyrebutikker.
mona o
[QUOTE=Silje M]Men om en lager et slikt teppe, må en snu det også?

Nei, for da er ikke det nødvendig lenger. Hele planten vender da samme veien, flatt utover som et teppe. En kule vil alltid ha deler i skyggen, så derfor bør man snu den.

PS!
Dere som har slike marimoboller; hva ga dere for dem pr stk?
Er de dyre i pris?

Kjøpte 2 stk. slike baller i dag på Majorstuen Aquarium i Oslo og betalte 60,- pr. stk.
moseballer
vi kjøpte noen her for en tid tilbake på ak jeg tror vi ga 30,- for stykke.
jeg har hatt noen som blir rare og lukter vondt de har jeg kastet. jeg har nå noen som blir langraggede. jeg har også spred en ut over en rot og der vokser den så fint.
Til Frank. Jeg har fått informasjonen på Wikipedia, Der lærer du alt om den.
Kan ikke gi deg et svar på hvorfor den ikke reagerer mot salt. Men mine har det bra siden jeg byter vann ganske ofte, dem trenger det, og jeg har ikke akvariet der den kan få tilgang til sol, siden balene skal ikke ha sollys.
Det er riktig det virtuoso sier om saltvann. Iallefall så tåler den brakkvann, men om den ha det, er noe annet.
Hvis man går til Tropica sine sider, så har de en veldig kjekk funksjon.... Man kan nemlig søke etter planter ved å velge "accepts brackish water". Da får man opp planter som tåler brakkvann. På et slikt søk, dukket denne mosekulen opp
Da blir det mosekuler når jeg etterhvert får satt opp karet til slamkryperne jeg har håpløst lyst på igjen
Hmm
Er det noen i verden som har peiling på hvordan disse ballene kommer til livet? Vokser de? Hvor store kan de bli?

Føder mamma-ballen en ny baby-ball etter pappa--ballen og mamma-ballen har hatt lek liksom?? Og hvor lang tid er da mamma-ballen gravid?
hmm... de ballene er ett stort mysterium for meg...
det baller vel bare på seg med alger tenker jeg
Tilfeldig bekjentskap
© Anders Solem