Linkas akvarieverden

Har endelig fått meg et stort (375 L) kar som jeg har siklet etter sååå lenge. Gleden var stor da det kom i hus.
Karet er satt opp med malawi og jeg må si at disse flotte fiskene har mer personlighet enn f.eks guppyer ( uten å tråkke noen på tærne for jeg elsker guppyer også)

Jeg gikk inn med stor iver å dekorerte karet som nå er romdeler mellom stua og kjøkkenet. Syntes karet ble flott og fiskene trives. Har en liten "vannmåle" problem for jeg må måle verdiene i vannet dems annenhver dag. (De er jo mine barn og jeg vil ikke at de skal dø)

Ellers driver jeg å innreder et 125 l juwelkar, men er litt usikker på hva jeg vil ha der. Tror jeg satser på en form for cory, men tiden vil vise.

I en verden av pumper,filtermatriale, bunnsustrat og vannverdier så er jeg veldig glad for at flere er i min båt og setter stor pris på personer som Frank. Godt å ha en å støtte seg til selv om ikke alle råd blir fulgt.

Ny 325 L ??
Sambo, som ikke lider av litersyken( men pene fisker syken ), kom hjem igår og snakket om et 325 l hjørneakvarium som vi kanskje kunne kjøpe. Ble skikkelig overrasket.
Nå går jeg bare å tenker på dette karet. Har alltid ønsket meg et hjørnekar i stua.

Krysser fingrene for at vi kjøper det. Han ville ha scalare så da må han få vilja si. Kan ikke bestemme hele tiden jeg heller da...hihihi....

540 literen
Da skal jeg kjøpe en 540 l som hentes om ca 3 uker. Gleder meg. 325 l hjørneakvariet ble for dyrt da det nesten var nytt.

Sitter å lurer på hva jeg skal ha i 540 l. Har malawi i 375 l så jeg har litt lyst på victoria eller tanganyika. Fikk også en ide inn i hodet om å bygge karet rundt cory og apistogrammaer. Så nå sliter jeg med valget mitt.


Ynglene etter golden, acei og hongiene vokser seg store. Det er så utrolig morsomt å se hvordan de vokser. Har en som ikke er like ivrig i matfatet, men prøver å fore litt cyclops på kvelden for da får han ihvertfall mat.

Golden yngelen har begynt å briske seg litt. Ser ikke så stor forskjell på de, men har en som skjelver så da er vel det en hanne.

Det er så stor glede i malawifiskene. Bare jeg går bort til akvariet så kommer de mot meg og stirrer ut av glasset. De håper på mat, men syntes nå det er koselig jeg. Spiser fra hånda gjør de også. Ene aceien spiste på fingeren min her om dagen.

Kosligste hobbyen jeg noen gang har hatt.
Åååh som jeg misunner deg plassen du har til disse store karene!
Jeg har fullstendig litersyken, går bare og tripper mens jeg venter på å bli ferdig med studietida slik at jeg får nok penger og plass til å kjøpe et STOOOORT akvarium til fisker med litt størrelse på

Skikkelig stilig det karet du har som romdeler, moro at det er tilnærmet identisk på begge sider!
Thanks
Takk for det. Har litt plass, men sambo nekter å ta inn flere kar i stua etter 540 l. Og det er greit. Eneste måtte vært et hjørnekar.

Personlig så syntes jeg det er enklere med større kar, men må sef ha plassen til det. Skjønner deg godt når du gleder deg til å få et stort et.

Lykke til videre.

Mvh Linka
Hvit golden
Da er de flotte hvite golden i hus. For en pryd i karet. De driver med tilvenning, men de er faktisk ikke så små som jeg trodde. Er større enn de fleste ynglene jeg har.

Tror karet mitt er komplett nå. Alle de flotte mbunaene.

Skal legge ut bilder etterhvert.

Mbuna karet
Da har jeg fått tatt noen flere bilder.
Mine flotte golden !!

Nr 1: Golden hann
Nr 2: Golden hunn
Nr 3: Golden hann og hunn
Endelig.
endelig er som sagt 540 l i hus. Trodde det var en 520 l, men etter målene å bedømme er det 540 L. (150*60*60)

Nå begynner gleden med å innrede karet. Kommer til å bruke lang tid slik at jeg får det akkurat som jeg vil.

Måtte medisinere karet idag da flere av fiskene gnir seg mot sanden og steinene. Snakket litt med dyrehagen da hun var innom og etter å ha studet fiskene så er det flere som gnir seg mot ting.

Får se hvordan det går.Det er en flott dag i askim i dag. Solen skinner og jeg sitter her omgitt av silikon lukt. Phy !!!

Driver å silikonerer på isoporplata i 540 l og det lukter ikke videre godt.

Ellers så er min voksne golden hann driver nå og jager dama si noe veldig. Han patrulerer vannet som en soldat og hvis dama kommer ut ifra røttene så jager han henne tilbake igjen. Er dette normalt hos Golden ??

Ganske fasinerende å se på uansett.

Da har malawikaret mitt fått besøk av noen nye leieboere. 4 sjokolademaller flyttet inn idag. Ville ha en form for malle og falt for sjokolademallen da jeg så den i butikken.

Har tatt vannbytte og nå er det endelig ro i karet igjen.
Jeg antar at du kjøpte dem på Torget? De har hatt dem en god stund. Søte, ikke sant? Sjokolademaller blir noen glupske boller etterhvert som de blir store. Det er utrolig hva de greier å stappe inn i den lille munnen (som forøvrig er større enn man tror). Mine sluker malletablettene HELE! De forsvinner bare rett inn i munnen, og borte er de! Så du kan riskikere at småfisk forsvinner. Og de har en fantastisk knirkelyd når man fanger dem inn, slik at ihvertfall jeg synes det er ekkelt å ta i dem. Men det er sjarmerende skapninger likevel. I motsetning til Spøkelseskladden, vil jeg gjerne beholde de to digre bollene mine Vær forberedt på at de vokser fort!
Hehe.. jepp, jeg kjøpte de på torget. Har de sammen med malawiene og der er det ingen små fisker. Disse er bare babyer enda, men hvor fort vokste dine ?? Syntes bare de var helskjønne. Og for ikke å snakke om at det er noe annet en pleco og gibbiceps.

Er forøvrig ganske sky nå, men kommer vel mer frem etterhvert.
Jeg tror de er nattaktive. Mine har nesten aldri vært framme mens lyset har vært på - med unntak av når det er mat på gang, da er de meget aktive.
Oki. Da skal jeg følge med nå som lyset er skrudd av.

Foreløpig har de ikke tittet frem så mye.

Linka
Esha 2000
Da har jeg begynt med medisinering av karet igjen. Fiskene klør seg som gale og jeg kan ikke begripe at det skal være slik. De hopper opp og ned mens de klør seg på sanden. Ser ut som steinen hopper på vannet når man kaster fiskesprett.

Håper at dette funker. Har prøvd med vannbytte men det funket ikke.

Kan vi ha fått det samme? Jeg har samme problem i pestkaret mitt. Jeg begynner å lure på om det har kommet med ny fisk. Bortsett fra sjokolademallene, har du kjøpt noen ny fisk fra en av dyrebutikkene i Askim i det siste?
Nope, har ikke kjøpt noen andre fisker, men jeg tror det kommer fra de fiskene jeg fikk med karet jeg kjøpte. (hvis du skjønner hva jeg mener)
De var jo oppi karet mitt et døgn, men vet ikke om dette har mye å si.

Tok rådet ditt dyrehagen og skrudde av lyset etter at jeg hadde foret og vips spratt det frem en sjokolademalle. Den cruset gjennom vannet. Stilig.

Har hatt mistanke om at Pseudotroheus sp. Acei Ngara`ene mine driver å leker, men har ikke sett det så godt. Idag derimot, når vi spiste middag, så studerte jeg de (givende underholdning til maten) og den største hannen var skikkelig på sjekker`n. Han seilte gjennom vannet med finnene ståendes rett opp og prøvde å imponere damene. Lurte med seg et par bort til en grop han har gravet og la nedi der og ristet. Resultatet ble at dama svømte sin vei. Skikkelig nedtur for han, men han ga seg ikke. Prøvde gang på gang med flere damer og hvis en av de andre hannene kom i nærheten så fikk de svar på tilltale. Til og med i skrivende stund så kan jeg se at han fremdeles prøver å imponere damene.
Kanskje det kommer noen flotte Acei yngel snart ??

Ellers prøver fremdeles Labidochromis caeruleus hannen å imponere dama si, men hu bryr seg så lite at jeg begynner å lure.

De "små" ynglene mine, som nå begynner å bli rundt 5 cm de fleste av de, har også begynt å prøve seg, men de voksne er foreløpig de mest dominante

Vi får se hva som skjer. Håper damene blir litt mindre prippene snart.

Linka
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap