Min første blogg !

Hurra, min egen akvarieblogg. Som om jeg ikke bruker mye tid på dette fra før av..hehe

17. august og jeg har pt. 4 kar gående.
Palettene min har yngel i ei urne i det overbefolkede 200l. karet, og jeg er ganske spent på hvordan dette vil gå når de snart skal ut av urna...aldri hatt palettyngel tidligere.
På kjøkkenet begynner mollybarna mine å vokse seg store og fine. Masse flotte fargerariasjoner på dem nå, hunnene begynner å bli skikkelig feite !
På tide å legge dem ut for salg om ei uke eller to.
Greit å få dem ut av kjøleskapsskuffen innen palettbarna skal over dit.
Mitt andre palettpar seg også ut til å ha planer om lek, de graver og herjer villt..kan bli en fruktbar høst dette her.
Steinakvariet begynner å bli skikkelig innkjørt. Sommerfuglene ser ut til å ha det bra med scalarene, men det begynner å bli MYE alger ! Har satt inn hornblad forrige uke og masse eplesnegler. Må virkelig forsøke å få tak i en stim med Otto !! Jakten på den perfekte tetrasitmen til dette karet fortsetter også.Der kom palettyngelen ut av urna si. Ca 10-15 stk som passes godt på av mamma og pappa.
Gratulerer med blogg og palettbarn!
I dag er ungene skikkelig i farta rundt i karet. Utrolig nok ser ikke noen av de andre fiskene ut til å bry seg om dem heller, selv om foreldrene farter litt til og fra. Fasinerende å se mamma eller pappa fyker til for å hente litt for ivrige småtroll som prøver å stikke av fra flokken. Tror de er 14 eller 15 stk og helt ufattelig små.
Den var den yngelen..
En god uke tok det før alle var spist gitt.
De to som levde lengst gadd ikke foreldrene passe særlig på etterhvert og da tok det jo ikke lange tiden før de ble mat.

Dermed fikk jeg i går mulighet til å tømme karet nesten helt, ta opp alt av planter, bytte ut gammel sand og grus med rådasand. Fikk de store, (og de er SVÆRE) sverdplantene ut på hver side, tok ut endel stein, tok ut en av røttene og fikset litt på mose og andre planter. Nå er det mye mer fri bunn for coryene å leke seg på, og mer svømmeplass til tetraene.
Plecoen er litt misfornøyd, har ikke helt funnet tilbake til sin vante plass ennå og styrer mye rundt.

Mollybarna mine er nå klare for å flytte ut, men ingen respons på annonse dessverre. Håper virkelig noen vil ha dem,kan ikke ha 30 seilfinnemolly noe sted gitt.


Yngel på gang igjen, de ligger jammen ikke på latsiden ! Hunnen er nå i hulen store deler av dagen.
Også i 50 literen er det heftig lek og voldsom graving. Utenfor hulen er haugen enorm, utrolig at så små fisker kan lage så mye styr.

Mollybarna sliter jeg med å bli kvitt. Har tatt de tre fineste over i 200literen, og jammen meg ser jeg nå at den jeg tok over som nr.2 er en skikkelig morsom platymix ??? Hvitorange med sort stripe over magen. Har tatt over en helsort mollyhun og en skikkelig fin hvit/sort dalmatiner. Nå håper jeg bare indelig noen vil ha resten av gjengen. Jeg har ikke plass til 20 til, de er jo halvt seilfinne også og kan bli svære !

Steinakvariet er godt innkjørt nå, kjempevallisneriaen der må knipes flere ganger i uka for å holde overflaten såpass fri at det kommer nok lys ned. Lotusen sender også opp masse flyteblader, de vokser i utrolig tempo. Venter nå på at scalarene skal danne seg par, skal ikke ha mer en to på sikt når de blir voksne. Ble nødt til å sette mitt gule seilfinnemollypar over her i helgen, da den dominante dalmatinerhannen i 200l nær ved tok livet av den gule hannen. Heldigvis har både herr og fru kommet svært godt til hektene og går fint med sommerfulglene og scalarene.
Synes det er mer en nok fisk til 112 liter nå, så får vente med otto og tetrastim til scalarene har flyttet.


Sunniva
Synes det er mer en nok fisk til 112 liter nå, så får vente med otto og tetrastim til scalarene har flyttet.


Trodde jeg, var på Maxizoo til Tønsberg i dag og de hadde de flotteste sprekeste otto jeg noengang har sett, og når glødebåndstetraene så like bra ut, OG det var 30% på all fisk...ja, da er det vel logisk at det ble fisk i dag !

Alle virker som de har funnet seg tilrette kjapt, og jaggu tok otto igjen med en nyskjerrig scalare ! Tøffe småtroll, og sååå søte.
Masse, masse yngel !

Plutselig så jeg palettmor ute å styre, med sikkert 30 små luringer på slep !! Helt utrolig morro, og så kort tid etter forrige kull. Med så mange små håper jeg virkelig noen nå overlever de andre glupske innbyggerne. Tror synderne er Apistogramma hunnene mine som er noen bittesmå råskinn.
Morro er det i allefall !

Ottogjengen stimer fint i dag for første gangen, de har funnet hverandre i to grupper på 6 og 4 og flytter rundt fra plante til plante.
Flyttedag
Satt opp den gamle 60 literen min igjen i kjelleren. De stakkar mollyene hadde det nå helt pyton i den bittelille kjøleskapsskuffen stakkar.
Så nå skal de få kose seg med masse boltreplass. 9 stk er holdt av nå, og de vil sikkert vokse mye kjappere og bedre nå som de har fått plass.
Håper alle er solgt før jeg får palettbarn so trenger plassen.
60 literen i kjelleren fungerere utmerket, fiskene vokser og trives. Har også satt mamman over dit. Hun trenger en pause fra " far sjøl" for å si det mildt.
Håper så indelig noen vil ha dem...sålangt fått unna 5 stk, 20 igjen.
Palettene i lillekaret har ennå ikke fått yngel, lurer mer og mer på om de er to hunner. "hannen" der er langt fra så maskulin som hannen i storekaret. De har dessuten flyttet inn i hver sin hule. Mon tro jeg må prøve å få tak på en mann igjen.
Hurra !
Det var visst ingen grunn til å kjøpe noen palettmann nei..hehe. Et par timer etter at jeg skrev forrige melding kom jeg hjem fra jobb og ser lilltanken full av yngel ! Utrolig mange ! Kan de ha hatt egg og yngel i begge hulene ?
Mor og far farter rundt og jager tetra og flytter på yngel i ett sett. Har jo hatt palettyngel endel ganger nå, men alle har blitt spist. Spent på om det nå blir noen som klarer seg. Langt bedre odds i allefall enn i 200literen full av farer.
Morro !
Gratulerer
Her skjer det jammen saker og ting, håper det fortsetter sånn.
Yngel er jammen farlige greier, for plutselig må man sette opp ett kar og enda ett osv, så er det plutselig gjort og det er vann på alle kanter og bauer.

Men gøy er det for det, bare litt vanskelig å få tid til alt sammen noen ganger.

Var på maxizoo selv en gang, men kom hjem med masse syke fisker fant jeg så ut. Mistet en del fisker etter det, derfor man har karantene kar skjønte jeg da.
Måtte avlive en del av fisken og har ikke kjøpt noe der senere.

Men regner med at de har blitt bedre, jeg var der tross alt ganske tidlig etter at de startet opp.
Og en ting skal de ha, utvalget der er bredt.

Sverger egentlig til krizoo på sem jeg da, føler at de kan det de prater om og vet de ikke er de ærlige og sier det. Bare det føler jeg er ganske betryggende.

Lykke til videre med ynglelykke
Galemor : takk

Jeg har heldigvis bare positive erfaringer med maxizoo, men har jo opplevd at jeg kunne mye mer enn de som jobbet der...så om er helt fersk kan jo sånt være litt skummelt. Glad i Krizoo jeg også, seriøse folk der. Dårlige planter der, det er det eneste kjipe.

Enda mer yngel i dag !!

Jaggu har palettene i 200literen unger igjen, de er jo sinnsykt produktive. Kanskje likegreit at de blir spist i løpet av en ukes tid.
Yngelen i lillekaret vokser fort, morsomt å se på dem der foreldrene gjeter dem rundt i javamosen og finner mat.
De stakkar neontetraene der får mye juling, en mangler en halefinne nå, særlig paletthannen er utrolig agressiv.

Mollybarna i kjelleren er nå bare ca. 10 stk igjen, men mor er så tykk at hun nok snart popper ut 30 til...
Karet er jo bare kastet sammen i løpet av en times tid, og nå etter to uker begynner jeg å lure på om jeg skal gjøre det litt skikkelig der. Det blir vel palettyngel der etterhvert og da blir det stående.
Får se hva jeg gjør. Et eller annet vesen som spiser alger ser jeg i allefall må til snart.

Det med palettyngelen skjer hos meg også. Det kommer nye unger og så blir de spist. Men til bursdagen min (desember) skal jeg starte opp det gamle karet, så palettene får være i fred *lenge å vente*
palettene mine har egg
nå har jeg jammen fått egg hos palettene, skulle sette inn hule til dem og flytte på noe andre greier men så var det egg inni der. satte det forsiktig tilbake på plass og lot som ingenting. Tror det virket de er fortsatt inn og ut av tårnet. Ser ut som ancistriusen har flyttet inn i hula jeg kjøpte til palettene.

Har fått rotet meg til å sette opp oppforingskar nå, den største kampfisk yngelen spiser nemli de minste.
Hjem fra ferie
Og jammen hadde det skjedd saker !
Enda ett kjempekull mollyyngel ja, denne gangen svært mange hvite og dalmatiner. Jeg tok mollymor over i yngelkaret i kjelleren for noen uker siden så hun skulle få litt pause fra sin overkåte mann, og jammen har hun sluppet en ufattelig mengde yngel der nede mens vi var på tur. Nå er ferien hennes over, har nok yngel for lange tider. Hun er tilbake hos far i 200 literen og blir kurtisert noe voldsomt.
Palettene i 200literen har fått unger igjen atter en gang, men det går bare noen dager før det er spist.
Palettene i lillekaret har stor yngel nå, de begynner å bli fine og store nå. Stilig mønster og farger. De begynner å bli mer selvstendige nå og farter litt rundt på egenhånd.
Ricciamosen min har levd sitt eget liv i 200 literen noen måndter nå, frittflytende i småbiter etter mislykket forsøk på å binde til en rot. Nå har det dannet seg masse nye smådotter flytende i vannflaten. Skal samle dem sammen og prøve å feste dem med nett.
mollyyngel
Jeg har to hanner og to hunner seilfinnemolly. De flørter hele tiden, men ingen yngler. Har nok noen fisker som spiser de, men jeg syns jeg burde se det om en yngelmiddag var i gang. Hva kan jeg gjøre? ser du godt at en molly dalmatiner er gravid?
Hei Plask

Jeg ser godt at mollymor er gravid ja, hun er nesten firkantet før hun slipper yngelen. Det går et par måndter mellom hver gang. Jeg tar henne ut av hovedkaret når hun begynner å bli skikkelig tykk.
Hun har sluppet yngel mange ganger i hovedkaret før også, og da har jeg sett en yngel eller to bland flyteplantene, men de har blitt spist i løpet av få dager. Når hun får dem i eget kar slipper hun 20-30 stk ! og mollybarn er ikke så innmari små heller. Så det sier seg selv at hun er diger rett før fødsel.
Rart du ikke har fått yngel på dine, er de veldig unge ? Det er jo ikke så mye du kan gjøre annet enn å ta ut en av hunnene om hun begynner å bli tykk for å se om hun slipper yngelen etter en stund.
Regner med du har ph og Gh som mollyene har det bra i også.
Oktober tusler og går.
Alt bare velstand i alle karene. Mollybarna i kjelleren vokser fint ,ingen døde og de er vanvittig mange ! Veldig mange sandsnegler der nå, håper noen vil ha en neve snart. Får vel legge ut en annonse igjen.
112 literen har hatt spretthaler, men de er borte etter forrige vannbytte dessverre, scalarene moret seg stort med å jakte på dem. Scalarene ja, de vokser fort nå og jeg må nok snart prøve å finne ut hvem jeg skal beholde, 3 av dem må ut.
Mosene mine vokser voldsomt de også, må få tak i hårnett så jeg kan få festet ricciaen på en rot i 200 literen, den har nå dannet mange små baller som flyter i overflaten.
De små palettene er så fine ! Talte 17 stk her om dagen. De får nå lov til å svømme endel alene uten foreldrene. Ser de aktivt jakter etter flakforet. Foreldrene har roet ned jakten på de stakkar neontetraene nå, heldigvis.

I 200 literen tusler og går, lotusen er virkelig stor her. Har måttet luke bort flytebladene nå, de er så store at de tar mye av lyset som mosene må ha.
Palettyngel her atter en gang, men bare noen få og de er nok spist innen helgen er over. En god bunke eikeblader lagt inn her for å få ned ph litt, har slitt med prikksyke hver høst og håper en litt lavere ph kan bidra til å forebygge dette i år.
Scalareegg
Mange hundre er det nok, dekker et helt langt vallisneriablad.
Mor og far farter rundt og passer godt på. Dette er kjempespennende å se på fremover.
Vi tripper rundt her hjemme nesten som vordrende besteforeldre og gleder oss. Nytt kamera har vi også fått til jul så nå skal alle bildene her oppdateres !
Sommerfulglene mine fikk bukvattsott og tok kvelden rett før jul dessverre, men det er mer en nok fisk i steinkaret nå som glødebåndstetraene er utvokst så det blir ikke nye.
Jeg har levert fra meg en stor ladning mollyyngel til dyrebutikken også og fått lov til å levere så mye jeg vil dit fremover.
I yngelakvariet har jeg nå ca 15 palettungdommer, og ett nytt kull er på vei ned dit om noen uker.
Hovedakvariet er stabilt og bra, et par skikkelig gamle mollyer og et par enda eldre skjørtetetra har tatt kvelden, men det var nok på tide. Det er jo alt for mye fisk der, men pumpa er diger og vannkvaliteten prima.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap