Småtteri og spekulasjoner (side 43)

Oppdaget at det faktisk er minst to L. pumilus i karet.
Mistenkte den største for å ha spist opp de to andre som er mye mindre, men nå ser jeg at ihvertfall en av dem er der enda. Kanskje den tredje også befinner seg ett eller annet sted i karet.
Hyphessobrycon amandae
Hei!
Jeg lurer på om du fortsatt har Hyphessobrycon amandae, om du ev har fått noe oppdrett på de? Husker jo at jeg hadde noen sytråder i karet for et par år siden som ikke overlevde, men du hadde amandae da du også, ikke sant?
Hei Maren,
Ja, jeg har fremdeles noen H. amandae. Men kan ikke si at jeg har sett noen tegn til reproduksjon. De går sammen med C. pygmaeus og Nannostomus digrammis. Kanskje noen av disse har spist evt. amandae egg.
Hadde planer om å sette noen amandaer i et kar for seg selv en stund for så å flytte dem og å se om det dukket opp yngel, men har aldri kommet så langt.

Derimot så oppdaget jeg i dag en passe stor unge/yngel i Betta imbelliskaret.
Dette synes jeg er litt kult fordi jeg tidligere hadde B. imbellis uten at det ble noe ut av dem.
Karet hadde grodd ganske godt igjen med hornblad og andre flyteplanter og det var på høy tid å rydde unna litt og da dukket det opp en småttis. Det er kanskje flere så jeg får titte litt nøye i karet i tiden fremover.
Barboides gracilis - så å si nyklekt. Ble oppdaget for to dager siden.
Det er et par-tre sånne i karet nå.
<embed src="http://www.youtube.com/v/Io7iFYNcpSI?fs=1&hl=nb_NO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed>
Antar at den er ca 2mm.

Så en snutt med det individet jeg opp daget for et par uker siden.
<embed src="http://www.youtube.com/v/VWW6EPdW6cw?fs=1&hl=nb_NO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed>
Når noen av de voksne piler forbi er det mulig å se at fisken er ca halvt utvokst. Jeg tipper ca 10mm.
Hadde besøk av kamera som "nesten" holdt mål til å få festet et Barboides gracilis-yngel på brikka.
[External Image]
Problemet var at fisken stod litt inne i karet og dermed hjalp det ikke med supermacro allikevel, og det ble veldig kornete.

Nå ser jeg forresten fem relativt nyankomne i tillegg til den ene ungfisken, så jeg er optimist og håper på fler slik at jeg kan holde en stamme gående. For å gi begrep om hvor små disse er har jeg ved fôring observert mikromark som er like lange som ynglene.

He he min type ang strl på fisk
En kjempe for de som liker det smått!
Ja større en dette kan det nesten ikke bli for en miniatyrfiskentusiast.

Dog har jeg en teori om at det finnes mindre arter, men at ingen har sett etter den.

Akkurat nå spekulerer jeg i hvor surt jeg klarer å sørge for at det blir uten bruk av kjemikalier.
Fikk du hentet minifisk i går?
Humunuku
Akkurat nå spekulerer jeg i hvor surt jeg klarer å sørge for at det blir uten bruk av kjemikalier.


Som det så ut, så vil de stortrives i et lite kar med eddiksyre!! hehehe
Lisbeth
Fikk du hentet minifisk i går?

Jepp, i går ble det storfangst.
Humunuku
[QUOTE=Lisbeth]Fikk du hentet minifisk i går?

Jepp, i går ble det storfangst.

Kult, det ble det på meg også
Har du gjort deg noen tanker om hvordan nitrifikasjonsprosessen foregår når pH er så lav?

Ved innkjøring med salmiakkmetoden så jeg at prosessen stoppet opp ved pH ned mot 5, dit den for øvrig sank av seg selv. Har nå to kar med pH 4,5, med Apistogramma sp. barlowi vf. i det ene og A. Atahualtpa i det andre. Barlowiene har yngel som er ca en uke gamle. (De kan være munnrugere, men ikke i dette tilfellet.)

Det blir jo ikke noen stor biologisk belastning med et par Apistoer, men noe er det jo, særlig med yngel fordi det blir vanskeligere å dosere foret. Antar at det som produseres av avfallstoffer umiddelbart omgjøres til ammonium pga. lav pH, og ammonium er dels ikke giftig, dels tas det lett opp av planter, som jeg har mye av.

Kan det tenkes at prosessen er en annen enn ved høyere pH eller at det oppstår andre bakteriekulturer som trives i så lav pH?
Har oppfattet at du bruker mye torvfiltrering og surt vann. Hvilke erfaringer har du?
530
Har du gjort deg noen tanker om hvordan nitrifikasjonsprosessen foregår når pH er så lav?


Ja har tenkt litt rundt det, og det ligger vel mye i at det er en annen/liten batkterieflora under 5.
Det er løselig diskutert i en tråd på labyrintfisk.no.

530
Har oppfattet at du bruker mye torvfiltrering og surt vann. Hvilke erfaringer har du?

Jeg bruker ikke så torv til filtrering, men setter kanner med torv og vann som får stå til pH har sunket og vannet inneholder torvsyrer. Jeg bruker et lite luftdrevet filter i noen kar selv om pH er svært lav, men da er det primært for mekanisk flitrering og lett sirkulasjon.

Jeg tror at lav biologisk belastning er viktig ved lav pH. Mange av artene som lever under slike forhold er lite forrurensende både pga størrelse og
avfallsproduksjon. Jeg måler sjelden amoniakk og nitrat, men måler nitritt en gang i blant og ser at det fungerer bra. Jeg bruker et lite luftdrevet filter i noen kar selv om pH er svært lav, men da er det primært for mekanisk flitrering og lett sirkulasjon.
Jeg benytter gjerne en del planter hvis jeg får de til å trives ved lav pH.
Da gikk forøkelsen på calvus-stammen i koken. Termostaten på elite-varmekolben hang seg opp, tempen var på 38,9°C, og i kveld lå hele gjengen strødd rundt i karet.
Mine antagelser om at det var ca. 10 stykker stemte med en oppsummering da jeg fant 10 stk.

Da blir det å forkaste alle elite-kolber, og å satse på at foreldrene leker igjen.
Auda, d var kjedelig! må i butikk for å skaffe meg calvuser jeg nå da
Ja det var litt auda. Jeg synes det var temmelig varmt bare å holde hånda i karet, så det kan ikke ha vært hyggelig å være ung calvus. Litt av årsaken til at det gikk så galt som det gjorde er nok at jeg forvekslet en 25W-kolbe med en 50W. Skal ikke så mye til for en løpk 50-watter å slow-koke fisk i en 20 liter.

Fordelen med å skaffe de fra butikk(en), les Nols, er at du kan få tilnærmet garantert kjønnsfordeling.
Lenge siden sist, men kan jo i hvertfall vise til en videosnutt jeg la på Youtube som viser et par små synodontis lucipinnis som jeg var så heldig oppdage denne uken.
Jeg observerte for noen måneder siden at de lekte og spredte egg over en klynge med sneglehus. De andre individene stod på huet ned i sneglehusene og antageligvis mesket seg på fersk kaviar.
Jeg plukket ut sneglehusene i håp om at det kanskje var noen egg igjen i sneglehusene, men det skjedde ingenting. Det var derfor en fin overraskelse å nå se at et par stykker har overlevd i karet.
Som vanlig satser jeg på raritet fremfor kvalitet.


I tillegg kan det jo nevnes at Danionella cf. dracula er i hus. Ser at noen av hunnene går med egg, men vet ikke helt om de predaterer egg og yngel og om det vil dukke opp fler av seg selv, eller om jeg må sette noen i et tilrettelagt lekskar.
Blant Barboides gracilis dukker det opp ett og annet yngel, mens Paedocypris progenetica har jeg fremdeles til gode å se tegn til reproduksjon hos.

Så selv om jeg ikke er så veldig aktiv på AF skjer det en del i karene.
Nei fisken stopper vel ikke opp selvom du kanskje gjør det
Er i norden nå, hvis du kunne tenke deg besøk en dag
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap