Det store dypet

Heisann.

Mitt navn er John og tenkte å bruke denne tråden til å holde orden på det som skjer i mine akvarium og de prosjekter og tanker jeg har om denne fine hobbyen

Ble helt tilfeldig eier av mitt første akvarium i slutten av 2006. Da tok jeg og samboeren min over en kampfisk ved navn Snoopy som hadde behov for et bedre hjem. Snoopy levde livet i en liten bolle og vi fant ut av i måtte skaffe ett større hjem til han. Gikk derfor til anskaffelse av ett akvariumsett på 23 liter. Vi viste minimalt om akvarium og fiskehold, så i første runde støttet vi oss til ekspertisen i dyrebutikken. Var ikke helt fornøyd med de svar vi fikk der, så da begynnte søken på nettet.

Kom over denne siden og ønsket om ett større akvarium ble stadig større. En måned etter at Snoopy kom i hus gikk jeg til anskaffelse av et Juwel Trigon 350. Det har jeg ikke angret på ett sekund.

Var veldig fornøyd med akvariumet fram til 2007. Da begynnte imidlertid armaturene å svikte. Først gikk det fremste i styker sommeren 2007. Det tok imidlertid lang tid før jeg fikk ett nytt på garantien fra dyrebutikken. Rett etter så gikk også det bakere armaturet i stykker. Dette brukte dyrebutikken også lang tid på å bytte. Så i den perioden sank interessen litt da flere av plantene mine tydlig vise problemer med det dårlige lyset.

Men nå har jeg endelig fått orden på alt og jeg har også fått meg T5 armatur bak. Dette betyr at jeg får 50% mer lys bak i hjørnet som ofte er ett probelm i ett hjørnekar. Så nå starter den store ominnredningen. Planter er kjøpt inn og planene for hvordan jeg skal ha det er lagt. Så i løpet av kvelden håper jeg på å få ett "nytt" fint akvarium hvor fiskene vil trives enda bedre
Inaktiv bruker
Hei og velkommen i klubben
Alltid moro med nye medlemmer inne på forumet.

Mvh
Kai R.
Takk for det Har vært jevnlig innom en stund, men har blitt litt mer aktiv i det siste så da tenkte jeg at denne tråden også var på sin plass
Den store omgjøringen
Tenkte jeg kunne legge ut noen bilder av hvordan min 350 liter ser ut nå før den store omgjøringen.

Det som kanskje er litt spesiellt med mitt hjørnekar er at den ene veggen karet står inntil er av glass. Det betyr at akvariumet også er synlig fra gangen. Det har jo litt å si for hvordan jeg innreder karet. Det må jo se bra ut fra den siden også

Bilde nummer 3 er tatt fra gangen, men 1 og 2 er foran.
Inaktiv bruker
fine bilder John =
david g
fine bilder John =:-D


Takk for det David. Har vært innom akvarietråden din tidligere. Mange fine bilder der og
Inaktiv bruker
tusen takk for di snile orene John
Flytting av sverdplanter
Er nå midt oppe i ominredningen. Det krevde at to sverdplanter måte flyttes litt. Ikke akkurat det letteste siden disse har røtter som strekker seg omtrent over hele akvariet.

En bieffek av denne flyttingen var at det ble veldig grått i akvariet når sanden ble snudd

Bilde 1 og 2 viser Scalare parret mitt som sjekker ut den nye "Vallisneria" skogen. Nå har det vist seg at to av disse ikke er "Vallisneria" som ble diskutert i min nye quiz tråd: "Stueplane eller akvariumplante"

Siste bilde er en av mine late Siamesiske algeetere. Ser ut til at den nyter utsikten den også. Finnes det noen fisk som er latere enn disse når de blir store?
Vannvakt
Må bare legge ut denne og. Kaninen vår Suzy står vakt og passer på at det ikke blir noe vannsøl under vannbytte
Inaktiv bruker
nei så søt kanin =
Da er den store omorganiseringen ferdig. Var spesiellt spent på hvordan det så ut i det store akvariet i dag tidlig. Når jeg gikk og la meg i natt var det veldig grått på grunn av flyttingen av den ene sverdplanten.

Men i tillegg til det store karet, gjorde jeg også endel endringer i det lille.
Skulle ha inn en ny redmoor rot som jeg fant på tam alna. Dette er ikke det helt store karet, men fant en rot som passet akkurat etter ett lite møte med sagen

Er veldig fornøyd med hvordan det ble til slutt
Inaktiv bruker
fine bilder du har tat John
Omorganisering i gapet
Her er noen bilder fra omorganiseringen i 350 literen. Vannet var ikke blitt helt klart når jeg tok bildene og hadde ikke fyllt vannet helt opp men plantene er i hvertfall stort sett der de skal være.

Er ikke helt ferdig siden jeg ikke hadde fått kjøpt alle de plantene jeg skulle ha. Men det er nå ett godt stykke på vei.

Første bilde er rett forfra i stuen. Jeg mangler endel bakgrunnsplanter som skal lage ett grønt teppe bak den store Echinodorus planten blant annet. Har nå noen stilker med Cabomba (eller er det Limnophila sessiliflora ?) som er plantet bak der. Men lurer på om jeg skal finne noe annet. Så hvis noen har noe forslag så er det bare å si i fra

Siden bildet er tatt har jeg også fjernet den ene roten med Anubias som er ca midt i karet. Denne har vært helt overgrodd med alger samtidig som den gjorde alt mye mer rotete.
[External Image]

Ser også ut som om coryene liker seg
[External Image]

Siste bilde er fra gangen. Her er jeg heller ikke helt ferdig. Planen er å lage ett "teppe" med Vallisneria hvor du skimter resten av akvariet gjennom. Men siden jeg hadde fått med meg stueplante i steden for Vallisneria som jeg ba om så må jeg gjøre dette ferdig siden.
[External Image]
Yngelsikker plante til å
Sitter og lurer på hva slags plante jeg kan bruke for å "fylle" red moor roten i det lille karet.

I dag så har jeg bare kveilet rundt en hornblad som var i karet fra før av. Tenkt at det skal være en yngelsikker plante. Altså en plante hvor egg og yngel kan ha en sjans til å overleve. Hornblad kan jo gjøre jobben. Men har også tenkt litt på Javamose. Er det andre planter som også kan gjøre jobben? Kom gjerne med tips

[External Image]

JohnC
Sitter og lurer på hva slags plante jeg kan bruke for å "fylle" red moor roten i det lille karet. I dag så har jeg bare kveilet rundt en hornblad som var i karet fra før av. Tenkt at det skal være en yngelsikker plante. Altså en plante hvor egg og yngel kan ha en sjans til å overleve. Hornblad kan jo gjøre jobben. Men har også tenkt litt på Javamose. Er det andre planter som også kan gjøre jobben? Kom gjerne med tips :)


windelløv eller pelliamose eller begge deler Har selv fått skikkelig sansen for disse. Vokser seg tett begge to og gir godt skjul. Hos meg vokser pelliamosen selvfestet på en windelløv jeg har festet på en rot, ypperlig kombinasjon spør du meg.

Rekene mine liker seg i alle fall godt i denne "dotten"
Lisbeth
windelløv eller pelliamose eller begge deler :)


Takk skal du ha. De så fine ut. Skal være på utkikk etter dem. Kan ikke huske at jeg har sett noen av dem i noen av butikkene jeg har vært i, men er lov å håpe at noen har dem
Fiskesammensetting i gapet
Det er litt tynt i rekkene i 350 literen for øyeblikket. Tenker mye på hva jeg egentlig skal ha her.

Jeg tenker at jeg kanskje skulle hatt en ny stim. Litt usikker på om jeg vil ha en som stimer gått eller bare virrer rundt som de fleste.

Lest litt om noen som har satt opp "low tech" kar og da begynnte jeg å tenke at det faktisk kunne være kult med kult med en stor stjernedanio stim selv om disse er forsvinnende små. Men jeg vil tro disse fort vil bli mat for Praktbotiane og Scalarene dessverre.


Har også tenkt på Rødmunnstetra og Denisons barbe. Syntes Denisons barben kanskje er en av de fineste barbene, men disse blir jo ganske så store og svømmer raskt så burde kanskje hatt ett lengere kar selv om jeg karet er "stort nok" i forhold til antall liter.

Utover en ny stim så tenker jeg å utvidde med ett par tre kuhlii.

Også veldig i tvil med tanke på praktbotiane. Liker disse veldig godt, men på den annen side så vil disse etterhvert bli for store får akvariet mitt. Har også lyst til å ha snegler igjen, og da er det ikke noe god ide med Praktbotiaer.

Hmm. Ikke lett dette.
Inaktiv bruker
va med en stor stin pristelatetraer ?
Ikke så dumt forslag det David. Kan ikke huske å ha sett den før men kan holde en utkikk neste gang jeg er i butikken.

Hvor stor bør egentlig fisken være for å ikke bli scalare mat?
Har sittet å sett litt i fiskebasen og syntes f.eks. kobbertetra var fine. Men de er jo ikke akkurat de største de heller.

Har hatt Kardinaltetra gående sammen med scalarene og det har gått veldig fint. Men dise var ganske store når jeg fikk dem og scalarene var små. Så er kanskje derfor.
Inaktiv bruker
kobbertetra er jo et klog valg men husk å ha en stor stim da for da er det finestt
Tilfeldig bekjentskap
© Andreas Gradin
Reklame for plussmedlemskap