Litt hjelp med fiskevalg

Hei!

Jeg skal kjøpe et akvarium på 93 liter, og har bestemt meg for noen fisker, men trenger litt hjelp med de siste.

Jeg skal ha kardinaltetra og et par maller, men kunne tenkt meg et fiskepar til, som også gjerne kunne vise fram litt interesant artsadferd; selv i et selskapsakvarium. Et fiskepar som kanskje kunne yngle, og som har sterke farger. De må også gjerne være fra Sør-Amerika; siden de andre fiskene jeg har tenkt på er derfra (ikke et must selvsagt, men hadde vært litt moro at de tilhørte samme verdensdel).

Blir dette for mange fisker for 93 literen? Av kardinaltetra vil jeg gjerne ha 10 stk. (gjerne fler), og som sagt et par maller (gjerne Parotocinclus maculicauda, men da må jeg vel ha 4-5 mener jeg?).

Noen som har noen synspunkter?

Det skal nok gå bra det ja i tilegg kunne du hatt et par med Ancistrus eller en trio med kakadueciklide? ikke noe mer.

ops hvis du ville ha noe med sterke farger er ikke Ancistrus noe for deg , men de er veldig morsomme og legger ofte egg og spiser masse alger.Jaja Lykke til
Det må ikke være sterke farger; at de har en interessant adferd er mye viktigere.

Kakadueciklider er jo flotte; men jeg trodde de ikke ville trives i et såpass lite kar? Vil de ikke blir for store? Men de er jo virkelig fine da; og spennende etter hva jeg kan lese.
Inaktiv bruker
Macmasteri
Krever min 60 liter, så 90 ville jo vært ren luksus.

Ramirezi
Litt skjøre, men når de er farget ut er de utrulig pene.

Altispinosus
En mer hardfør variant, men minst like pen =p

Det jeg kommer på i farta
Av de tre du nevner tror jeg at MacMasters dvergcichlide passer best når det gjelder temperatur og vannverdier i forhold til de andre fiskene jeg ønsker meg. Vil den kunne legge egg i selskapsakvariet? Det sto på linken at det var lett å få til oppdrett, men da menes kanskje i et artsakvarium?

Jeg har lite erfaring med levendefòr; hva ligger egentlig i det?
I de akvariene jeg har hatt tidligere har det stort sett gått i tørrfor og tabletter.

Jeg har tenkt litt på Rød kurvciklide(Rød kurvciklide); kunne det gått bra med de andre jeg har valgt ut?
Inaktiv bruker
Åh, de er jo helt skjønne!
Det ser ut som de alltid har et lite smil på lur.
At jeg ikke tenkte på de...

Men joda, de skal gå fint med det du har.
Og yngel kommer det nok om du har en hunn og en hann. Selv i selskapsakvarier, men husk at alle ciklider blir litt hissige i lekstiden. Men siden du ikke har et overfylt akvarium, så burde det gå greit. =)
Hva med noen par med Sommerfuglciklider?
Dem har kjempe pene farger, og dem føler seg tryggere med en stim med Tetraer som du skal ha.OBS!, husk at Ancistruser spiser egg!
Sommerfuglciklider er også et alternativ ja, og de har vel enda sterkere farger enn kurvcikliden. I det hele tatt; det virker som om det er et ciklidepar som må bli de siste fiskene i karet.

Fins det noen måte å "redde" noen egg på, dersom jeg skulle være så heldig at de faktisk begynte å yngle?

Men hvor mange kardinaltetraer kan jeg ha? Som tidligere nevnt tenkte jeg på 10, men det er vel så at de trivs med flest mulig. Hvor mange kardinaltetraer kan jeg ha dersom jeg velger ett ciklidepar, og et par noe alla disse Peckoltia braueri?
Etter å ha lest litt mer rundt på forumet, tror jeg valget har falt på Sommerfuglciklider. De ser ut som interessante fisker, vakre og ikke altfor vanskelig å få til. Men jeg ser også at det blir vanskelig å holde maller samme med disse dersom jeg ønsker at eventuelle egg skal klekkes.
Kan noen gi meg noen tips på algespisere som ikke er interessert i egg?

En annen ting angående Sommerfuglciklider; jeg har lest at jeg bør skaffe meg 1 hann og flere hunner, slik at de kan danne par basert på individuell "kjemi". Vil dette si at jeg bør kvitte meg med de resterende hunnene når et par er dannet?

Og lurer fremdeles på hvor mange kardinaltetraer jeg kan ha?

Inaktiv bruker
De resterende hunnene må du kvitte deg med ja.

Hvor mange kardinaler som passer vet jeg ikke, start med de ti du originalt ville ha, så kjøper du heller flere om det passer.
Jeg får satse på at dyrebutikken er interessert i å ta tilbake de som ikke finner tonen med hannen.

Så var det algespisere som ikke var interessert i egg; fins det monn tro?

Det spørs på hvilken andre fisker du skal ah i det.
jeg ser du vil gå for sommerfugl ciklider, og det høres bra ut, etter hva jeg forstår
så er de omtrent avhengig av en stim med tetra for å føle seg trygge, så da får du nok et harmonisk akvarium, så lenge du innreder det så de får et rede som ikke er alt for sentralt, om de har det i et hjørne så ser jeg for meg at de vil jage bort tetraene mindre (mens om de var midt i "sentrum" muligens ville drive tetraene til hjørnene.. antar jeg.)

Nå er jeg ingen ekspert, men jeg ser ikke for meg at ancistrus vil gå løs på eggene? Foreldre vil jo være der å vokte eggene også, hvis ikke så vil jo tetraene meske seg med dem tilogmed, selv om ancistrus er litt mer kamuflert. I min erfaring så vil ciklider lære seg hvordan de skal passe på eggene sine, om det ikke går de første gangene, så kanskje neste.
Foreløpig har jeg bestemt meg for kardinaltetra (10 stk. eller flere, får se ann litt), og et par sommerfuglciklider. Jeg har også lyst på et par maller, men det virker som det da vil gå ille med eventuelle egg som sommerfuglciklidene legger. Men jeg har lyst på noen fisker som er bra algespisere, og da er vel maller det man tenker på først ( i alle fall jeg, men det er lenge siden jeg har drevet med akvariefisk nå).
Karet jeg har planer om å kjøpe er forøvrig 93 liter.

Reker og snegler tar seg forøvrig også av alger og avfall. jeg ble overrasket over hvor effektive reker er.
Der svarte du mens jeg skreiv gitt!

Så ancistrus vil antakelig la eggene i fred, eller i alle fall ha respekt for foreldreparet? Det visste jeg ikke, jeg hadde alt avskrevet ancistrus. Noen konkrete du tenkte på?

Snegler kunne jeg tenkt meg; har mindre lyst på reker..
Ancistrusen kan spise eggene på natten, da foreldrene sover og Ancistrusen er på jakt etter mat.

Snegler spiser også egg, men reker gjør neppe det tror jeg.
Vis du skal ha Algeballer/Moseballer så kommer rekene til å sitte på en opptil 3 timer å rense dem,=Vis du skal ha det da!..................?
Tilfeldig bekjentskap
© Geir Kristiansen