Er vannlemping en hobby?

Plussmedlem
Ja. Sånn, da var det spørsmålet ute av verden.

Har lenge tenkt jeg skulle starte en egen tråd for akvariet vårt, men har liksom ikke følt meg komfortabel med det siden karet ikke har vært oppe mer enn i et par måneder. Enn om de daua hele gjengen, og man da posta oppdateringer på nettet om at man var en fiskemorder????? *grøss*

Vel, alt ser bra ut, tross et par nybegynnerfeil i starten. Her i nummerert rekkefølge:
1. Man startet denne kostbare, tidkrevende hobbyen.
2. Karet stod bare en uke uten fisk.
3. Man hørte på personalet i butikken (som egentlig feil nr. 2 er en følge av, men står først siden feilen allerede var gjort da man oppdaget feil nr. 3).
4. Meldte seg inn på akvaforum.no etter man startet.
5. Hørte igjen på butikkansatte i valg av fisk. (karet er 170 liter og vi har bl.a. tre skalarer....)

Historikk:
Jeg har alltid vært interessert i dyr (deri også regnet fisk, insekter, svensker +++), og har siden barnsben hatt en drøm om å eie et svært akvarium. Men min naturlige aversjon mot ansvar og arbeid har gjort at jeg sjelden har påtatt meg jobben med å skape et godt hjem for en skapning som krever særlig stell utover det en løvetann gjør.
Mine barn har snudd opp-ned på den tilværelsen da det viser seg at menneskebarn i særdeleshet er verdens soleklart mest tidkrevende, økonomisk belastende og ansvarsfulle jobb man kan ha.
Derfor ble avgjørelsen om å skaffe akvarium en enkel en, siden dette er så lite ansvarsfullt i forhold at det er for ren nytelse å regne. Og det gjør jeg.
I fulle drag.
Akvariehold er en festlig, lærerik og herlig hobby. But I'm preaching to the choir.

I juni ble i alle fall avgjørelsen tatt og vi kjøpte herligheten på TAM Lade i Trondheim (der vi bor). Valget falt på et Resun CM-800 170 liter, litt større enn vi opprinnelig hadde tenkt oss, men det var et av få kar uten hjørner. Jeg syns det er mer dekorativt enn de vanlige rektangulære karene med kanter, og karet virker større og mer åpent.
Med dette karet fulgte dog en ukjent invandrer, den lumske Literus Bacillus, en gammel kjenning av de fleste her inne, men ukjent for meg og mine.
Uansett håper jeg de aldri finner en kur for denne sjukdommen....
Plussmedlem
Elskverdige satan
Nei, er ikke spesielt blasfemisk, men etter "the scalare formerly known as Vadim" fremferd mot en del yngel i akvariet, fikk han nytt navn. Og med hans demoniske fremferd og sjarm, kunne det ikke bli annet.

I dag koste han med Marek, en "ghost angel" som det så vakkert heter på engelsk, så det spørs om Marek gjennomgår en trygdekontorsponset kjønnsforandring og blir.......noe kvinnelig. Inntil nå har navngivingen vært TUNGT inspirert av RBK, men det har vært syltynt med kvinnelige spillere på laget, så man må finne på noe annet. Marek er ikke spesielt yndig eller feminin av seg, så foreløpig er Marek godt nok.
Min i dag 9 år gamle datter fant spesiell glede og forlystelig humor i at hennes robotliknende støvsuger av en gullfisk, kalt Gulli (big surprise, hennes valg), flere ganger fant det for godt å forstyrre når Satan og Marek hadde sin lille kosestund ved sverdplantene.

Vi har også fått en blomst på en av plantene! Gudene vet hvordan, men det er i alle fall ikke mine grønne fingre som fortjener "cred'en". Blomsten, og planten, minner litt om den landbaserte fredsliljen. Personlig synes jeg den minner mer om en snøhvit variant av mannlige kjønnsdeler, men det er vel neppe et passende objekt på disse akvariesider.
Viktor
Inntil nå har navngivingen vært TUNGT inspirert av RBK, men det har vært [B]syltynt med kvinnelige spillere på laget[/B], så man må finne på noe annet. Marek er ikke spesielt yndig eller feminin av seg, så foreløpig er Marek godt nok.***knegg***
Forsiktig nå har gir du oss billige poeng for "æ sværge på at æ har sett opptil mange kjærringa på RBK gjennom tidene".

Gratulerer med kar og den lumske Literus Bacillus rammer hard, har bare sagt ikke flere kar en 7 ganger.

Planten du skriver om er muligens denne, eller dens søskenbarn.

Jon
ler godt**
Herlig innfallsvinkel. Abonnemang av tråden er bestillt.

mvh
Plussmedlem
Tusen takk for den fine responsen.

Jon:
Jepp that's the one! In all it's erect glory.

Geir:
Jeg er tilbøyelig til å være enig i at det tidvis har vært en del kjærringer innom RBK, men tror samtlige kunne skryte av å ha to forskjellige bokstaver i kjønnskromosomene.

Lillian:
...prestasjonsangst....press...skrivesperre...
Plussmedlem
Har nå ligget strak ut i to dager og på fleip posta jeg på fjesboka at jeg har svineinfluensa. Hvilket fikk meg til å tenke:
Kommer vi til å få en fiskesykdom noen gang? En som utvikler seg i vann og smitter gjennom torskepanetter? Nå har vi røde hunder, svine- og fugleinfluensa, spanskesyken og byllepest. Er det ikke da på tide at virus og bakterier verden over slår et slag for planeten ved å utradere oss mennesker med en ny, skummel sykdom?
Den fryktelige brakkvannssponditten? Degenerativ kutling-AIDS? Paralyserende korallsvampspest?

Vel, ingen tegn til at mine fisker skal forrykke verdensordenen med å ta livet av meg med et dødelig virus, men man kan jo aldri være sikker. De har i det minste ikke pådratt seg sykdommer selv, og da må vel matfar si seg fornøyd.
Her i Bergen har vi hatt geardia. Den smittet gjennom vann å var helt fryktelig.. Var sikker å jeg skulle dø på ordentlig.. huff. Håper det går evig mange år til neste gang jeg skal bli så syk, om jeg noengang MÅ bli det igjen (håper ikke det).

Men det kommer nok sikkert fiske pest eller krappe lur forgiftning som angriper momentant. om ikke så lenge..
Plussmedlem
Bente-Bent
Her i Bergen har vi hatt geardia. Den smittet gjennom vann å var helt fryktelig.. Var sikker å jeg skulle dø på ordentlig.. huff. Håper det går evig mange år til neste gang jeg skal bli så syk, om jeg noengang MÅ bli det igjen (håper ikke det). Men det kommer nok sikkert fiske pest eller krappe lur forgiftning som angriper momentant. om ikke så lenge..


Beklager mitt ufølsomme innlegg i så måte. Jeg mente på ingen måte å latterliggjøre noen som har gjennomgått en slik sykdom. Unnskyld.

Jeg mente bare at de siste pandemiene som har bredt seg over vår vakre verden, har båret dyrenavn, og mente at nå måtte det vel bli fiskenes tur snart?
Plussmedlem
Kamerat Pol slaktet flere millioner landsmenn under kollektiviseringsprosessen i Kambodsja, Stalin sendte med hensikt Gulagfanger over minelagte områder som "billige" mineryddere, 200 000 bel nesten øyeblikkelig oppbrent i et radioaktivt helvete og over 100 000 såret da "Little Boy" markerte inngangen til en ny tid 6. august 1945.
Med andre ord, min art representerer noe av det grusomste planeten kan oppvise, og min påstand er at den eneste grunnen til at Djevelen ikke åpenbarer seg for flere i håp om å få "kjøpt" noen sjeler, er fordi vi overgår ham i potensiell ondskap.

Likevel:
Når jeg i dag nærmet meg karet vårt med den demoniske slamsugeren, pilte øyeblikkelig 2/3 av innboerne ivrig opp til overflaten som kristne til tørr kjeks og dårlig vin. Og mens min hårete håndbak rotet opp gammel dritt og sand fra bunnen, danset disse små skapningene rundt hånden min som en flokk tilbedende fans rundt et triumferende fotballag.
Heldigvis leser ikke fisk historie.
Det er bare å bøye seg i støvet.

For en hærlig innfallsvinkel!!
Plussmedlem
Klokken 11.57 i dag gikk alarmen hos Hovedredningssentralen for akvariefisk på Dragvoll i Trondheim. Mannskapet hadde fått melding om at en tjukk kuhlii-ål hadde satt seg fast i en liten keramikkpotte og slet med å komme seg løs.
Aksjonsleder Viktor Tøften forteller:
"Jo, vi såg no fort at'n itj kom sæ ut alein, så æ fekk'n Harald te å hent nitro'n så sprængt vi'n ut."
Aksjonen betegnes som en ubetinget suksess med kun lettere materielle skader og den involverte ålen har det etter forholdene fint.
Det lyktes også mannskapene å komme i kontakt med en malaysisk sandsnegle etter at en liten kontigent av disse forsvant for en tid siden uten å siden bli sett.

Litt mindre dramatisert og litt mer realistisk så satt faktisk ålen fast, en mulighet jeg ikke hadde sett for meg, for disse karene kommer seg inn og ut av alt! Håper bare den tåler matolje...
Potta mista jeg i gulvet, derav de materielle skadene, så den er ikke lenger med oss. Fred og hvile og alt det der...
Viktor
Vi har også fått en blomst på en av plantene! Gudene vet hvordan, men det er i alle fall ikke mine grønne fingre som fortjener "cred'en". Blomsten, og planten, minner litt om den landbaserte fredsliljen.


Det er garantert en plante i slekten Anubias De er de eneste akvarieplantene som blomstrer under vann, og de ligner også på fredslilje.

Hold oss oppdatert, denne tråden er morsom å lese
Flott tråd! 20 for både innhold og stil.
Leste for mange år siden (tidlig 70-tall) "Sportsfiskerens sukk" i et sveitsisk tidsskrift for jakt og fiske: "Vårherre skapte jorden og alt i den på fem dager, den sjette dagen skapte han mennesket og på den syvende hvilte han. Om han bare hadde hvilt en dag tidligere!"
Viktor
[QUOTE=Bente-Bent]Her i Bergen har vi hatt geardia. Den smittet gjennom vann å var helt fryktelig.. Var sikker å jeg skulle dø på ordentlig.. huff. Håper det går evig mange år til neste gang jeg skal bli så syk, om jeg noengang MÅ bli det igjen (håper ikke det). Men det kommer nok sikkert fiske pest eller krappe lur forgiftning som angriper momentant. om ikke så lenge..


Beklager mitt ufølsomme innlegg i så måte. Jeg mente på ingen måte å latterliggjøre noen som har gjennomgått en slik sykdom. Unnskyld.

Jeg mente bare at de siste pandemiene som har bredt seg over vår vakre verden, har båret dyrenavn, og mente at nå måtte det vel bli fiskenes tur snart?

Å nei jeg mente det ikke sånn. Følte ikke ikke det var noe forsøk på å latterliggjøre noen. bare nevnte at det er en sykdom som ofte kommer gjennom vann.. Men her er fiskene uskyldige da
Morsom vinkling liker det, setter et lite bokmerke her så jeg kan følge med videre

Huff og huff at du har blitt smittet med den vannbårne parasitten Literus Bacillus, denne sprer seg med rekordfart og angriper hjernen hvor den gir deg lyst til å bruke uante mengder tid og penger på vann som da gir den mulighet til å spre seg videre.
Den angriper nervesystemet og får bøttebæring til å virke gøy og gir deg et helt nytt syn på tingenes tilstand.

Noen utvikler resistans mot sykdommen, andre blir aldri kvitt den, mens noen blir alvorlig syke og bor til slutt i en fisketank. ;D

Selv er jeg i den midterste gruppen, jeg blir ikke kvitt den, hele tiden ligger den der og gir næring til flere ideer på hvordan jeg kan presse inn mere vann.
(U)heldigvis finnes det en motgift som holder den under sjakk, kalt fornuftikus blakkrius.

Lykke til videre med en spennende, men svært avhengighetsskapende hobby
Liker måten du skriver på. Humoristisk og humrende for oss som nå abb på tråden

LOFFA
Plussmedlem
Wow, for en respons! Tusen takk alle sammen.

Vel, jeg følte tiden var inne for å dyrke flere av mine "talenter" og knipse noen bilder. Med et heller "vi-var-i-bryllup-og-far-din-tok-bilder-i-steinfylla"-tilsnitt. Kornete, ute av fokus og med ubestemmelig motiv... Men en slags forevigelse er det vel dog. Madammen fikk et fænsi-schmænsi kamera til jul, men selv jeg med min gudeliknende elektronikkforståelse må melde pass. Greia har fler knapper og innstillinger enn alle Apollo-modulene til sammen, så jeg styrte glatt unna. (bildene ligger under visningen av akvariet)

Kuhliien som trodde den var Paris Hilton, men i virkeligheten er mer som Oprah, er i full vigør og virker overhodet ikke anfektet av tidligere dagers strabaser. Den flakser omkring med resten av den myldrende gjengen på leting etter flere hull å trøkke seg inn i. Kan minne litt om gutter rundt 20 på byen i så måte...(personlig erfaring much?) Ellers er alt ved normalen oppe i karet, med mulig unntak av min datters gullfisk som enten synes jeg fórer for lite, eller så er den på slanker'n. Uansett leker den ku og har lagt sin elsk på særlig en plante.

Tidligere i tråden nevner jeg et par historiske fakta og vil bare komme med en anbefaling for dere som kunne tenke dere å lese noe i den retningen:
Antony Beevor - Stalingrad. Et uvurderlig historisk verk, preget av skarpsindig bruk av kildemateriale og gripende fortalt. Han kombinerer historiske fakta med en skjønnlitterær fortellerteknikk som er unik.
(nei, jeg er ikke morsom hele tiden, og jeg har andre interesser enn fisk )
du skriver godt =)) Denne tråden vil jeg definitivt følge!
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen
Reklame for plussmedlemskap