Ella's kar og fisker:)

Etter å ha hatt omtrent bare scalarer og maller de siste årene fikk jeg endelig lyst til å fylle på fiskebestanden litt. Fant da ut at det hadde vært gøy og prøve med levendefødene igjen.Hadde endel "villguppy" før og det blei ganske mange av dem.Har også hatt endel platy og sverddrager som har ynglet vilt. Så da dro jeg på den lokale Zoo-butikken og kjøpte tre hunnguppyer og tre hunn platyer.En uke senere dro jeg og kjøpte litt fler guppy hunner og tre hanner til de.De fleste hunnene var allerede ganske digre og kunne komme til å føde når som helst. Men jeg drøyde det lenge før jeg satt nr1(frk Gul) i fødekasse. I dag blei det yngel fra guppyhunnen jeg kjøpte for et par uker siden.. hun sto nesten to dager i fødekaret før ungene poppet ut Desverre var jeg på jobb når dette skjedde, så fikk det ikke med meg. Og hun har nok jafset i seg en god del av dem, nå er det bare 13 igjen. Men det er veldig koslig å se de søte små unga svømme rundt, friske og raske =) Hadde tenkt jeg skulle la guppymor få hvile noen dager i yngelkaret før hun flytter hjem til hovedkaret. Det jeg er litt skeptisk til er jaktinga hennes på de små og at de tydligvis kommer seg ut av rillene på siden av fødekaret og blir derfor et enkelt måltid for henne.. Tror nok frk.Gul flytter hjem i kveld så kanskje unga ikke blir oppspist:p Bare å håpe zoo-butikken min snart får inn artemia eggene jeg har bestillt så det blir no skikkelig kraftfor på unga=) Har ikke klekket artemia sjøl før,men etter gode forklaringer på både forumet her og youtube så skal jeg nok få det til Blir nok litt levende mat på resten av fiskene også
Det er ikke lett å telle yngel.. I dag kom jeg til 14. Frk.Gul flyttet hjem i går, ser ut som det går bra med henne i dag også. I går fikk guppy-unga knust flakfor, i dag fikk de en grønn algetablett. De svømmer i en liten stim nå og jeg syns de ser mye større ut allerede Helt utrolig at en hunn-guppy har plass til så mange små i seg.
Det er gøy å få med seg guppyfødsler, det å se unge etter unge poppe ut av guppymamma, det er et artig syn det
Håper de lever lenge nok til å bøi store da, du får ha lykke til

Her er forresten en video av en guppy som føder

<embed src="http://www.youtube.com/v/kFkBjD2Le3k&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed>
her er et bilde av yngelen den dagen de blei født
på tide med vannbytte igjen.. en mnd siden sist (sånn grovt regna)..
på tide å se om scalarene har tenkt å leke litt. de driver og måler krefter så blir spennede å se om det blir no par ut av dem.

jeg kjøpte en ancistrus hunne her for en tid tilbake, noe hannen ikke ser ut som har lagt merke til engang. han er skikkelig lat og sitter bare på stubben på sin faste plass, mens hun sutter rundt som om hun aldri har tid til å slappe av.

Pakistan-botiaen min er en smule ensom tror jeg,han svømmer opp og ned langs glasset og ser litt stressa ut. har bestilt fler venner til han så neste uke får han selskap av noen til. de er skikkelig tøffe syns jeg.

De nye albino-corydorasene ser ut som trives bra og alle ser glade ut..

Guppy-ynglen er fire dager nå, de svømmer rundt og finner noe å eta hele tia. Snart tror jeg de får selskap av ennå fler små, er et par skikkelig feite guppy-damer her Så guppy beholdningen øker raskt.Men det er mange som vil ha guppy så det gjør nok ikkeno Har lyst til å sette opp et kar med endlers også.. De er jo dritfine.. så noen hybrider i en zoo butikk her om dagen. Syns ikke det er riktig å drive å krysse dem for morro skyld..

nei bytte vann var det jeg skulle gjøre...

hehe den største praktbotiaen min er så nydelig.. Fiskene fikk mat nå, da var han og hentet en malle-tab. og tok den med seg inn i "krukka" si. Den så rimelig lur ut der den svømte med den store tabletten i kjeften Men botiaene og corydorasene får ikke ha tablettene i fred nei, alle de andre fiskene skal hjelpe til med å få spist de opp også.. skulle nesten tro de ikke fikk nok mat, men det gjør dem.

De tjukke guppyene mine er rimelig ivrige på maten nå.. så da er det vel bare å følge med på om de prøver å stikke seg unna da. Da er det nok fødsel på gang.. spennende Lurer litt på om guppy-unga klarer å holde algene i sjakk på egenhånd jeg,eller om jeg skal kjøpe no arbeidhjelp til dem..
i dag har jeg gjort i stand et fødekar for de tjukke guppyene mine.. så nå står det tre smellfeite guppyer i en 30 liter. Så slipper de å stå i de trange "fødeboksene".
Yngelen fra 06.03.10 vokser bra spiser og svømmer... kanskje de får besøk av fler yngel snart =) Er jo lov å håpe...
I dag blei det et kull til med guppyer gitt Stas
Har kommet frem til at jeg skal sette opp 90 literen min til guppyene og platyene. Slik at de kan få riktig ph og alt det der. Vannet mitt er ganske surt og kanskje litt for surt for guppy. Dessuten kan de yngle så mye de vil uten at jeg trenger å blande meg no særlig i det. Ikke noe er så vakkert som et kar med guppy og platy i mange farger =)

Samtidig driver jeg med forbrdelser til det kommer palettciklider i mitt kar, så i dag har jeg vært på butikken og kjøpt et par kokosnøtter. Fikk laget tre huler av to nøtter. Artig å få det til. Får bare håpe at fiskene godkjenner de nylagde hulene.
Klin kokos
de hjemmelagde kokoshulene mine.. Blir morro å se hvem som flytter inn her
da er kokosnøttne kokt og egentlig klare til bruk Men nå har fisken akkurat lagt seg så får vente til i morra.. Lar kokosnøttene ligge i vann til i morra så kanskje de slipper litt mer farge. Til helga skal jeg prøve å få hentet noen palettciklider som en bekjent har til overs. Alltid stas med ny fisk.

Jeg blir veldig inspirert av alle de kreative menneskene her, med tanke på huler og bakgrunner osv Mye artig man kan gjøre. Jeg skal prøve å lage noen mallehuler snart. Må bare ha silikon først. Den jeg har er nok litt vel gammel.

Da jeg kom hjem i dag syntes jeg virkelig synd på guppyene i fødekaret.. der har ting streika så der var det 17 grader.. syns nesten det var rart de var i live. men nå har tempen steget til 21.. håper de overlever temperatursvigningene.

Scalarene så ut til å være venner i dag,men de blir litt aggressive mot hverandre når det er mat på gang. Det blir ganske ofte drømmer om større kar... Ja det hadde vært fint Kanskje det skjer en gang i fremtiden.

Pakistanbotiaen min er fremdeles ensom og svømmer opp og ned langs glasset
Rar lyd fra 240'n
Hørte det i går også,men rakk ikke sjekke det noe videre ut før det blei stille igjen. Av og til kommer det en sånn suselyd (som det gjør fra tv-kanner med kaffe på). Lurer på hva det kan være.. Er vel kanskje ikke så vanskelig valg, for det eneste som er på er varmekolba og pumpa. Siden susingen kommer og går vil jeg egentlig tippe kolba, for pumpa går jo konternuelig.. får sjekke den for hull/sprekk da, men det ville jo vært rart om den sprakk, den står jo nedi pumpehuset. Jeg får hoppe oppi karet når lyden kommer tilbake.

Da har guppy yngelen stått opp, får vel gi de litt mat da. Frokost. Har ikke fått klekket artemia ennå heller, siden jeg ikke er hjemme hver dag. Men de får frossen artemia da, og krangler like godt med den
juhu i dag har jeg "arvet" et 70l juwel kar morro morro.. så da ga jeg bort et 70 l akvastabil til ei lita jente som har fått 2 små slørhaler (gullfisk) i bolle som gave fra sin tante Følte det var en god gjerning, i og med at gullfisk ikke skal bo en potetgull skål som jeg kaller det Så mange gleder på en dag. Ikke rart jeg sitter her og smiler og er fornøyd.
hjemme igjen.. sitter og venter på min venninne som skal hente to gullfisk hos meg og et 70 liter's kar til niesen sin..

Jeg sitter og lurer på om corydorasene vil gå på guppyjakt om jeg setter noen oppi sammen med guppy-yngelen.. Ikke at jeg tror det, for guppyene er rimelig kjappe.. Nei jeg får slamsuge i steden for å stresse de stakkars coryene.

Har i dag satt i gang en klekking med artemia egg på badet. blir spennende å se om det blir noe..

Det skal bli bra å få 70 litern (juwel) i hus så jeg kan slå sammen 30 l og 50 l så rydde de bort en stund.. eller ihvertfall flytte 50 l Liter på liter med vann

Scalarene er fortsatt venner.. får se hvordan tilstanden blir etter et par bøtter rent vann :p
Hatt besøk og tiden gikk.. byttet 2 bøtter vann nå i 240 liter'n og en bøtte hos guppy-unga i 50 liter'n.. Det får klare seg for en liten stund. To av coryene mine er veldig klengete på hverandre om dagen kanskje de er litt forelsket :p den som lever får se
og vips så var artemiaene klekket guppy unga syntes dette var utrolig godt. vet ikke hvor mye jeg bør gi men. de fikk litt så får de vel sikkert litt til senere i kveld. fine fisk spiser seint! Prøvde i stor karet også,men der var det bare neontetraene som reagerte :p De andre guppyene spiste da

Litt kriging hos scalarene i dag også, men de er somregel rolige og i hver sin ende i karet (to og to)

Guppyhannene mine har nå gått løs på platy damene da det ikke går fler guppyhuer sammen med dem lengre. kanskje det blir "plappy" unger da?? mener jeg har hatt yngel som ikke ser ut som verken det ene eller det andre før. Og det skjer sikkert igjen...

lurer på om ancistrusene noen gang skal legge merke til hverandre jeg..

i dag har jeg vært på Jessheim å kjøpt to små ancistruser til yngelkaret. Der får de nok å gjøre tror jeg. Guppy unga og all annen fisk har spist artemia så det holder det siste døgnet de syns tydeligvis dette var stas. og må jo få brukt det opp så.. unga har nesten litt orange aktig mage nå. flyttet over den ene ungen til de voksne guppyene i dag og det gikk fint, de bryr seg ikke om hverandre
Ancistrusen min har tippa
I dag er de eldste av guppy unga tre uker og de vokser fælt syns jeg.

Den ene ancistrusen jeg kjøpte her om dagen ser litt svakelig ut i dag. Fant den liggende på ryggen her i sta, sjekket vannet og konkluderte med at jeg måtte bytte litt vann. Heiv oppi et par algetabl. ekstra i stad, siden den er litt liten og tynn. I morra skal jeg kjøpe agurk og brokkoli til dem Bare håper den overlever natta.
da har jeg vært på søndagstur til Råholt for å hente et kar. Juwel 70 liter. Så nå blir det litt jobb på meg fremover ser jeg. Må tømme det for grus, pumpa har løsna og det er mye gamle algerester som er godt inntørket. Så jeg får vel lime på plass pumpehuset da, hive grusen ( og kjøpe sand) =) Jeg har to pumper i 50 literen min nå så flytter den ene inn i 70 literen for å hjelpe til litt med kick startinga, tenkte også å slamsuge 50 literen og ha det møkkavannet oppi 70 literen en stund for å få litt gode bakterier med en gang så om langt og lenge skal guppyene (alle som en) få flytte inn i sitt nye hjem

Praktbotiaene mine ser ut til å digge sqash.. de smatter og holder liv i 240 literen.. skal bytte til sand der også etterhvert, selvom jeg har ganske rund grus og de ser ut til å trives godt så begynner jeg faktisk å bli litt lei den grusen..

Guppy yngelen ser og ut som er borte og smatter på sin grønnsak innimellom.. greit med litt variasjon i kosten

men nå får jeg lese litt bruksanvisning på de nye timera jeg kjøpte meg, for jeg får dem ikke til å slokke lyset og boblene når jeg vil. Må dessuten endre til sommertid.. ellers blir fisken nattdyr.
Den ene ancistrusen jeg kjøpte her om dagen ser litt svakelig ut i dag. Fant den liggende på ryggen her i sta, sjekket vannet og konkluderte med at jeg måtte bytte litt vann. Heiv oppi et par algetabl. ekstra i stad, siden den er litt liten og tynn. I morra skal jeg kjøpe agurk og brokkoli til dem Bare håper den overlever natta.

Den klarte seg ikke
Tilfeldig bekjentskap
© K. S. Cummings
Reklame for plussmedlemskap