Mine fisker og akvarier (side 21)

Det er nå tre uker siden blå turkis paret gikk i lek. Det er 17-18 dager siden ungene svømte ut og gikk på foreldrene for å spise sekret. Som de to bildene har de vokst og utviklet seg så mye at stripene synes på ungene. Jeg begynte for et par dager siden å gi dem dafnine nauplier som jeg dyrker i kulturer. Det ser ut til at ungene spiser dem. På bilde nr 2. går de å beiter på glassrutene og på lekkonen. Der er det også algevekst som ungene beiter på.

Jeg har vært heldig å fått kjøpe 5 stk VF Discus Royal Blue med lokasjon Rio Uatuma. De er 12-14 cm og ikke så fine i fargene enda. Det kan ta opptil1 år før VF Discus viser sin fargeprakt. Disse er en vilter gjeng, kort å godt praktfulle Discus
Blå - turkis ungene vokser godt og er nå ca 1 cm og har fått Discus formen. Antallet er fremdeles ca. 50 stk. De spiser dafnine nauplier og sekret fra foreldrene. Klekker nå litt artemia som de får i dag. Det er tydelig slitasje på sidene til hannen på bildet etter at ungene har gått å beitet på dem i snart 4 uker. Det avlaster foreldrene at de nå spiser daphniner.

Jeg er meget stolt av flokken på 12 stk. Heckel Discus som vokser og snart 1o - 11 cm. Her blir mange par og håper jeg får til lek av denne flotte Discus
Blå.turkis ungene er nå fremdeles ca. 50 stk og de største er nå 2 cm mini Discus. De spiser godt artemia, dafniner og knust Tetra Min. Hannen er flyttet og hunnen flyttes snart. Ungene er nå helt uavhengig av foreldrene.
alltid kjekt å få oppdatering her. Du legg ut så flotte bilete av fiskane dine. Nyt synet!
Liv Skamsar
alltid kjekt å få oppdatering her. Du legg ut så flotte bilete av fiskane dine. Nyt synet! :)


Takk for det. Jeg har fotografert i akvarium siden 1971. I dag er det flott Canon digitale kamera med autofokus som hjelper meg med å få bra bilder. Plages av gråstær så manuelle opptak er ikke mulig for min del. Det blir pek og trykke på utløser og håpe bilde blir bra.

Rio Uatuma Royal Blue VF discusene har funnet seg mer til rette i 528 karet de går i. Begynner å se litt mer farger, men det er tidligst til sommeren 2019 det vil bli et bedre inntrykk av fargene. De er nå ca. 14 cm og til sommeren er de nå ca 15-17 cm.

Blå turkis ungene vokser godt og de største har nått en-krone størrelsen. De har også begynt å få litt blå farge. Det er godt over 40 stk, men ca 10 vill nok falle i fra, de vokser dårlig. Kosten er fremdeles artemia, dafniner og nå knust Tetra Discus granulat

På bilde 2 er en av mine Royal Blue Rio Uatuma som har fått mer farger, men det er langt igjen tila den så gode farger som min Royal Blue Rio Uatuma fra 2009. Jeg har nå en flokk på 7 individer.
Mitt Jule ønske er at jeg i løpe av 2019 får tak i VF grønn rødflekket Discus. Den på bilde har lite rødflekker, jeg ønsker Discus med rødeflekker over hele kroppen. De VF grønne jeg kjøpe i år er en gedigen skuffelse. De fleste er like ordinær Brun Discus.
Royal Blue Rio Uatuma Discusene (bilde2) jeg har kjøpt i år er jeg meget fornøyd med. De er 7 stk i et 528 kar som har etablert en flott flokk. De VF Heckel discusene jeg kjøpte i år er også meget flotte i en flokk på 12 stk. i et 528 kar. Tilveksten er bra

Blå turkis ungene vokser godt.

God Jul og Godt Nyttår.
I 2009 kjøpte jeg VF grønn Discus med lokasjon Rio Japura. Etter en tid skilte dette paret seg ut og viste lek tendenser, men så slo gjellemarken til i mine akvarier. Med den kom det store dødsfall blant mine VF Discus. Dette skjedde før jeg lærte meg å kjøre kaliumkuren som jeg har laget et foredrag om på NAF sine sider.
Denne varianten hadde små røde flekker som ikke vises så godt på bildet. Bittert var det dette paret var nær lek, så det var drepende for interessen. Den ovelevde og nå har jeg ikke gjellemark i mine akvarier etter den tid.
Som jeg nevnte sist er VF red spottet grønn Discus mitt neste store ønske og få i mine akvarier. Skal begynne å jobbe med dette i 2019
Siste oppdatering i 2018 av blå turkis ungene.
Som bilde viser er de største nå store som en fem-krone mynt. De er flere minst 10 små som jeg snart mister fordi jeg er gått tom for artemia og har begrenstet med dafniner. Forer nå med knust Tetra Discus og TetreMin. De største vokser nå hurtigere og jeg tror antallet er redusert til ca 30 stk. i løpe av en ukes tid.
Ungene har også fått mer blå-turkis farge på kroppen
Kjenner jeg får skikkelig lyst på Discus igjen av å se i tråden din!

Er du noen gang på akvarieauksjoner med disse flotte fiskene dine? Selger du privat?
Nå skal jeg ikke til trheim med det første men dersom jeg skal på en ikeatur ila 2019 hadde det vært greit å vite
Ciklide
Kjenner jeg får skikkelig lyst på Discus igjen av å se i tråden din! Er du noen gang på akvarieauksjoner med disse flotte fiskene dine? Selger du privat? Nå skal jeg ikke til trheim med det første men dersom jeg skal på en ikeatur ila 2019 hadde det vært greit å vite :)


Hei!
Jeg kommer til å selge disse blå og rød turkis, både voksne og unger i løpet av 2019. Dette er gjellemark fri Discus. Trenger plassen for mer VF Discus og mulig kjøp av oppdrettet VF Discus.
Ta kontakt på epost bjorn-ik@online.no når den tid kommer
Rød turkis som muligens selges om tilbudet er godt.
Takk! Jeg tar kontakt hvis jeg skal oppover igjen
S. haraldi fra Namunda regionen i Amazonas.

Godt Nytt år
Oppdatering bilde av blå-turkis ungene.
Jeg har for tiden lite dafniner, men noe får de hver dag. Har de siste ukene knust Tetra Discus granulat og det spiser de. En en del av de minst er i ferd med å falle fra pga. manglende artemia. Om det til slutt blir 20 - 30 unger er det bra.
Da er alle blå og rød-turkis discusene solgt, med unntak av blå-turkis ungene. De får nå knust Tetra Discus granulat som de spiser. De har store runde mager og ganulatet forsvinner ganske hurtig. Antallet ligger omkring 30 - 40. Dafniner- - kulturen har ennå ikke tatt seg opp må vente noen uker med foring fra kulturen. Skall sette opp flere kar for dyrking av dafniner. Ungene har også begynt å få noe blå-turkis farge.
Da var det en oppdatering igjen av blå-turkis ungene. Den største er ca. 3,5 cm og mer farger begynner å synes på kroppen. De spiser nå som basis Tetre Discus granulat og som tilskudd daphniner.

Rio Uatuma discusene spiser godt både levende for og Tropical Discus granulat blanding. Fargene er blir litt mer fremtredende som vist på siste bilde. Farger og tegninger vil være mye sterkere ut over året. Dette er en meget vakker discus som jeg håper en dag å kunne oppdrette.
Blå - turkis ungene vokser og det ca. 40 av dem. Bilde 1 utsnitt fra akvariet. De to andre viser unger som nå er ca. 4 cm og har fått mer farger. Foret er knust Tetra Discus granulat. daphniner og i dag fikk de for første gang BlackWorm som de først var skeptiske til med etter hvert forsvant alle ormene. BlackWorm er et meget næringsrikt for til små Discus. Fra nå vil de få BlackWorm hverdag.
Nå er det over en måned siden siste oppdatering rundt de blå-turkis Discus ungene. De er nå flyttet til et 250 kar (bilde 1) med god filtrering. Det er ca 35 unger igjen. De største er over 5 cm og fått fargedrakt som foreldrene (bilde 2).
Det oppsette med kar de gikk i de første månedene er ikke godt nok. Jeg hadde ikke sikkerlig filtrering på akvariet og jeg slet med vannkvaliteten. Discus unger er meget følsomme for dårlige vannverdier og da kan det oppstå defekter som hos denne ungen (bilde 3) med forkrøplet ryggfinne. Dette er meget kjedelig og medfører at jeg må kjøpe inn bedre filtersystem for oppdrettskarene. Det er bra at dette er blitt avdekket.
Blå - turkis ungene vokser og nærmer seg snart salgs moden størrelse i slutten av april. Det er en livlig gjeng som spiser meget godt levendefor og Tetra Discus granulat. Det er litt over 20 stk. som ser bra ut og ønsker seg snart nye hjem.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen