Innkjøring på 1 uke?

hei! har kjøpt et 115 liter akvarium, kjøpte med det samme aquasafe og tetravital.
jeg har nå tømt begge flaskene neddi men pynten og plantene er ikke kjøpt enda. dama i butikken sa at innkjøringen bare skulle være på 1 uke ? hjelper aquasafe og tetravital med og skaffe bakteriene raskere?
Inaktiv bruker
Nei, innkjøring tar ca 4 uker, med mindre du kickstarter med filtergugge fra et allerede innkjørt akvarium.
Innkjøringen starter når akvariet får innredning i form av planter og røtter, altså biologisk nedbrytbart materiale, som filterbakteriene kan vokse av. Et tomt akvarie med bare vann og sand eller grus, inneholder ingenting som råtner eller brytes ned, og bakterieutviklingen i filteret er derfor ingenting å snakke om.

Anbefaler at du slutter å høre på "dama i butikken" som bare er ute etter å selge deg totalt virkningsløst hokus-pokus, for å tjene penger på deg. De to flaskene du kjøpte hadde du klart deg uten, de har ingenting for seg å bruke under innkjøringen av akvariet ditt.

Skaff planter og noen mangroverøtter, så får du i gang innkjøringen av akvariet på normalt vis. Ikke luk i plantene og ikke fjern visne blader under innkjøringsukene, for de tjener som mat til filterets bakterier. La det stå og gå i mellom fire til fem uker, og mål gjerne vannverdiene i løpet av den perioden. Det er veldig lærerikt og da ser du med egne øyne hva som skjer og hvordan utviklingen går. Kjøp gjerne vanntestene dine på nettet, for det er halve prisen av hva det er i butikkene gjerne.

Igjen; slutt å la butikkpersonalet selge deg saker du ikke har brukt for. Spør heller her på forumet først før du kjøper noe, så får du svar på om det virkelig er nødvendig å bruke penger på det eller ikke. Typisk ting butikkene pleier å prakke på intetanende nybegynner er "akvariesalt". Totalt unødvendig i et ferskvannsakvarium og bare tøv.

Så, ut og kjøpe planter og røtter, så innkjøringen av akvariet ditt kan begynne. Når det inventaret er satt i, tar det som sagt fire til fem uker å innkjøre akvariet. Biologi kan man ikke hoppe bukk over.

PS! Alternativt kan du skynde på bakterieutviklingen med salmiakk. Se link nedenfor! Ikke ha planter i akvariet da, for det blir gjerne alger av salmiakk. Men du får bakteriene filteret trenger!
Stemmer det som Spock sier. Bakterier på boks virker ikke Alternativt kan du bruke salmiakk:
Du har jo allerede fått de rådene du trenger om innkjøring av filter og oppstart av akvarium i denne tråden, så hvorfor starte en helt ny tråd?

Når det gjelder Aqua Safe skal dette middelet felle ut uheldige stoffer som klor og tungmetaller fra kranvannet, og Tetra Vital skal tilføre sporstoffer og vitaminer. Ingen av midlene er nødvendige i innkjøringsperioden, og ingen av dem inneholder de bakteriene som skal kolonisere filteret.

Innkjøring på 1 uke er ikke mulig. Kolonisering av et filter krever tilførsel av bakterier (f.eks kickstart med filterslam fra et ferdig innkjørt filter,) og tid.

I tillegg til det Mona har forklart utførlig i denne og den andre tråden, har jeg funnet fram 2 artikler fra Akvarieskolen, som er nyttige å lese.

Oppstart av akvarium
[URL=akvaforum.no/text.cfm?id=1859]Vannverdier[/URL]
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen
Reklame for plussmedlemskap