Mine akvarier

Nå tenkte jeg at det var på tide å fortelle litt om mine akvarier Det skjer så mye spennende her for tiden. I 60 ltr er det nå 3 kull med guppyer og mollyer i full sving. Alle de små svømmer rundt sammen med foreldrene , og ingen av ungene har foreløpig blitt spist. Alt i alt er det et fantastisk akvarie med mye liv!

I 240 ltr fikk sajica paret mitt nye bebier igjen. De kom ut på sin første svømmetur på søndag og det er MANGE av dem! Jeg måtte tilslutt flytte både mor, far og et par hundre yngel over i at annet kar da de andre fiskene jeg har der fikk juling og ble jaget hele tiden. Var ikke fred å få for noen. Så nå stresser mor og far mindre og er vel alt i alt fornøyd med eget kar. Noe scalarene i 240 ltr setter veldig pris på.

Må se om jeg ikke klarer å få lastet opp litt bilder her også.


Dette er bilder av sajica yngelen med moren. Grisekroken som vi så pent kaller den da det ikke er mulig å få rengjort verken planter eller bunn så lenge de holder på uten å få med seg småtassene [External Image]
Nå begynner guppy kullet å få fine farger. Ikke vanskelig å se hvem som er pappaen i karet. Yngelen får akkurat samme farger. De kommer til å bli nydelige med gule haler med svarte prikker. Hvis de blir som han jeg tror er synderen så blir de kjempeflotte.
Far: Gul hale med svarte prikker og grått "slange" mønster på kroppen. Litt lengre ryggfinne enn de andre jeg har.
Mor: Fin gul kropp med oransje farge på halen. Hun hadde mye mer farge på kroppen enn mange andre hunner jeg noengang har hatt, så det er jo lov å håpe på at yngelen også blir så fin hvis det blir en del hunner.

I tillegg ser det ut som molly yngelen skal få leve opp. De har todelt farge på kroppen med gult hode og svart bakkropp.
Far: Gul/oransje.
Mor: Helt svart
Så det kan bli spennende å se hvordan yngelen blir når den vokser opp. Noen av de små har helt sorte øyne mens noen har lyse øyne.

I Sajica karet er begge foreldrene travelt opptatt med å lære de små hva de skal og ikke skal. Nå har de holdt på med svømmetrening i flere dager og ser ut til å klare seg fint. Ikke mye svinn enda Fortsatt et par hundre yngel igjen.
Disse to har hatt en del kull tidligere og er derfor flinke foreldre som flittig flytter rundt på de små og beskytter de mot den stor slemme trusselen som kikker på dem (meg) . De små elsker seg på kokosnøtten og tygger gledelig på algevekst på ene planten. Ser ut som det blir et nytt fint kull denne gangen!

Men.. må nok selge unna en del av de små. Forrige kull fikk jeg bare hanner og de er blitt stor og flotte, men er ikke så begeistret for å dele plassen med andre hanner. Er bare tre igjen nå fra forrige kull. Resten er solgt/gitt bort til andre
Spent på å se om det virkelig er sånn som mange skriver at kjønnet kan avgjøres på temperatur og ph. Forrige kull gikk i 240 ltr i 26-27 grader, mens jeg denne gangen lar de gå i eget kar hvor temperaturen ligger på 21-22 grader. Kanskje jeg kan få hunner denne gang!

1 ) Bilde av guppy mor
2 ) Bilde av molly mor og litt av faren
3 ) Bilde av guppy yngel som koser seg med røde mygglarver
Gule haler lyser opp i akvariet. Har tenkt å kjøpe en slik han selv. Interessant det med temp, PH og kjønn. Hos meg viser yngelen seg å være bare hunner med temp 25 grader og PH litt under 6,8.
Asbjørn D
Gule haler lyser opp i akvariet. Har tenkt å kjøpe en slik han selv. Interessant det med temp, PH og kjønn. Hos meg viser yngelen seg å være bare hunner med temp 25 grader og PH litt under 6,8.


Hmmm.. da er jeg virkelig spent på å se hva jeg får her denne gang i sajica karet . Jeg ser i guppy/molly karet at jeg har rundt 50-50 deling på hunner og hanner av gupyyngelen. De er fortsatt små men blir tydeligere hver dag hvem som er hunner og hanner. Der ligger temperaturen på 26 grader. Mollyene kan jeg ikke se skjønn på enda. Men blir spennende å se hva de blir der. De kommer til å bli helt nydelige med gule hoder og svart kropp. Hvis ikke fargene endrer seg etterhvert som de blir større.

I går døde molly mammaen.. det var trist for hun var så stor og fin. Så det er godt at vi fikk litt yngel før hun døde. Rart egentlig, for hun så frisk og rask ut hele veien men bare plutselig død. Forstår ikke hva som har skjedd...
Kampfiskene
I går fikk jeg endelig tatt litt tak i kampfisk akvariet. Før hadde jeg bare grus på bunnen og hele akvariet så egentlig ganske kjedelig ut.
SÅ! Endelig fikk jeg ordnet med sandbunn og laget til hule av skifer og stein og det ble kjempefint. Kampfiskene er veldig fornøyde, og endelig fikk kampfisk hannen en hule han også kunne gjemme seg i. Noe han gjorde hele tiden. Det var visst helt supert.
Tror jeg har vært veldig heldig med alle tre for det er veldig lite jaging. Og hannen lager nye skumreder hele tiden. Men egg og yngel har det ikke blitt enda.Må bare vise frem. Har fått blått nattlys og det ble kjempefint!
Kampfiskene
Fiskene trives kjempegodt med sandbunn og huler, og det første "Bluey" gjorde i natt var å bygge skumrede Vil jo tro det er et tegn på trivsel. Fortsatt er alle snille mot hverandre oppi der og det er ikke mye jaging. Hannen min kan nok tøffe seg litt for damene innimellom. Men alt i alt så trives de bra sammen. Ofte de bare svømmer side om side uten problemer. Legger ved noen nyere bilder av de alle tre. Er dt noen som forresten han svare meg på hvilken type kampfisker de er? Er de VT ?
Har aldri hatt kampfisker før disse tre så har nok en del ting å lære enda. Gode råd og tips mottas gledelig
Bare en liten test
Må se om jeg klarer å blåse opp bilder her i tekstfeltet
[External Image]
Lillian
Må se om jeg klarer å blåse opp bilder her i tekstfeltet ;-)

Det klarte du fint
Ja endelig fant jeg ut av det Hehe..
Nye kampfisk / cory karet 80 ltr
Endelig var dagen kommet hvor kampfiskene kunne flytte inn i sitt nye hjem!
80 ltr å svømme rundt på ble myyye bedre for Bluey som er sjefen i karet.
I tillegg kjøpte jeg to nye kampfisk hunner og to Corydoras metae ( som jeg fikk svar på hva het her inne på forumet i går).
Så nå er det fire hunner, 1 hann kampfisk og 2 coryer oppi her.
Hvis noen har noen tips til planter eller andre ting de trives med må dere gjerne kommentere litt til meg her . Er ganske så nybegynner på kampfisk og cory.
Ligger masse bilder av karet på profilen.

Her er ene kampfisk hunnen med knall blå øyne:
[External Image]

kampfisk hannen Bluey som tøffer seg foran speilet:

[External Image]

Og en av coryene som koser seg i sanden:
[External Image]


Karet:
[External Image]
Neontetra -reker i 80 ltr og ny sandbunn i 240 ltr.
Nå har en liten stim med neontetra og to glassreker også flyttet inn i 80 ltr. De fant seg til rette med en gang.
Karet ble kjempefint

Her er bilde av ene reken:

[External Image]

Og her er neon stimen:

[External Image]

I 240 ltr. har vi byttet ut all den stygge grove sanden med lys og fin biltemasand. Karet så jo plutselig dobbelt så stort ut. Vi er veldig fornøyd med resutatet!

Gammelt oppsett:

[External Image]

Nytt oppsett:

[External Image]

Ble myyye bedre
Skal si det yngler hos deg Bruker du noen spesielle planter slik at de kan gjemme seg for de voksne fiskene ?
sessan
Skal si det yngler hos deg :-) Bruker du noen spesielle planter slik at de kan gjemme seg for de voksne fiskene ?


Hei!

Ja her yngler det i ett kjør!
Har litt flyteplanter som heter Pistia Pistia stratiotes og en som heter Echinodorus palaefolius "latifolius" . Yngelen liker veldig godt å svømme opp og gjemme seg i den første Har litt huler og andre gjemmesteder også.
Men alle ynglene svømmer rundt med de voksne uten at de gidder å ta dem. De får svømme fint i fred Kanskje jeg bare har veldig snille fisker? hehe..
Molly yngelen er jo så pitteliten i forhold til guppy yngelen, men får likevel svømme rundt som de vil.


Her koser guppy yngelen seg med røde mygglarver:
[External Image]

Sajica yngelen får svømme i fred fordi foreldrene passer så godt på dem
En liten bildeoppdatering fra guppy/molly karet. NÅ har endelig guppy yngelen begynt å få fine farger. Hannene fikk først gule haler, men nå har de forandret farge igjen. Ser ut som hannene får gule haler med rosa kanter og svarte prikker. Mens hunnene får blå haler med sort kant.
Her er litt nye bilder. Ikke så god, er ganske håpløst å ta bilder av guppyer i fart.. hehe..[External Image][External Image][External Image]
Scalare guttene mine døde...
Da skjedde det.. når jeg kom hjem fra jobb i går og skulle kikke i akvariet så jeg ingen av de to store scalare guttene mine.. etter noen minutter oppdaget jeg plutselig den ene. Han lå delvis under en krukke uten å røre på seg, og når jeg så litt bedre etter så så jeg at den andre sto rett bak krukken også..
Den så ikke ut til å være i live den heller. Da jeg flyttet krukken for å komme til smatt den ene ut og svømte igjen. Den døde tok jeg ut og satt meg til for å se på den som var igjen. Alt så ut til å være ok i akvariet, men etter en times tid begynte også den siste store hannen å flyte rundt på en merkelig måte. Det ble bare verre og verre utover kvelden, og han klarte ikke snu seg riktig vei lenger. Fløt bare opp ned. Jeg flyttet han da over i ett annet kar så han skulle få fred. Regner med det var svømmeblæren det var noe galt med (??) siden han ikke klarte å holde seg verken flytende eller riktig vei.Det så ut som om han ble bedre når han fikk fred i det andre karet og en stor optimist gikk og la seg på kvelden (meg). Men da jeg sto opp i dag så var han også død.. Håpet at det skulle gå bra med han. Disse to har jeg hatt i 1 1/2 år nå, så dette var trist! Karet er kjempetomt uten de nå..
Har en pleco som har begynt å styre rundt i hele akvariet etter jeg fjernet en hule han brukte. Lurer på om det er han som har stresset de opp så dette skjedde. Han har gravd og flyttet rundt på mye i akvariet og laget mye "bråk" oppi der de siste to dagene..
Nydelige guttene

[External Image]


[External Image]
Tror jeg har funnet årsaken til at scalarene døde.. Skulle slamsuge litt i bunnen på akvariet og oppdaget da at ledningen til pumpen var dratt ut.. Kanskje en viss liten hund som har dradd den ut mens hun har letet etter noe under kommoden til akvariet (!!??) . Jeg har en liten brusestein i akvariet i tillegg, men den har kanskje ikke klart å lage nok sirkulasjon i vannet? Noen som vet om dette kan være grunnen til at scalarene døde? Akvariet er 240 ltr.

Skjønner ikke at jeg ikke har sett at ledningen var trukket ut før, og aner da heller ikke hvor lenge den har vært ute. Alt annet av fisk, snegler og reker lever fint enda. Er scalarene mer skjøre kanskje?
Hvis det er ledningen til filteret som er dratt ut, så er det en smule krise. Da har du sannsynligvis nitritt i vannet. Dette må du måle/teste. Du har kanskje nitritt-test hjemme? Hvis ikke bør du kjøpe en i dag. Vannbytter daglig er sannsynligvis det du må belage deg på nå. (30-40% daglig)
Hvis filteret har vært avslått i mer enn 12-24 timer, så er sannsynligvis bakteriekulturen gått fløyten og død. Det vil si at det ikke finnes bakterier igjen der som renser vannet biologisk for nitritt og ammoniakk. Dette er nok det som tok livet av scalarene dine.

Satte du i ledningen igjen da du oppdaget det? Filteret burde vært renset før det ble igangsatt igjen etter en filterstans av uviss lengde. Hvis alle filterbakteriene er døde, vil slammet og alt det nedbrytbare materialet lukte ille (anaerobe bakterier tar over, de stinker og er ikke bra).

Men som sagt; test vannet straks for nitritt OG ammoniakk. Har du flaks, har kanskje ledningen bare vært nappet ut i noen timer, og nok filterbakterier har overlevd

PS! Når var det scalarene døde....?

REDIGERT; ser nå at det er flere dager siden. Du bør definitivt teste vannet så fort som mulig, ja.
Ja må kjøpe nye tester så jeg finner verdiene på vannet. Jeg har tatt hyppige gode vannbytter nå, og filteret ble tatt samme dag som jeg oppdaget at ledningen var dradd ut. Det ser ut som det hjelper nå med hyppige vannbytter og må nok bare fortsette med det til jeg får testet vannet. Jeg ser at sneglene driver å jobber rundt på bunnen fortsatt. Er ikke det et godt tegn?

Når jeg renset filteret ( i akvarievann) oppdaget jeg også at det var masse små sneglehus med snegler i oppi det innvendige filteret. Kan dette være et tegn på at ledningen kan ha vært dradd ut en stund?
Tilfeldig bekjentskap
© Hans-Georg Evers
Reklame for plussmedlemskap