Hypancistrus sp. L236


© Janne Ekström
Vanskelighetsgrad
Ganske lett
Latinsk navn Hypancistrus sp. L236
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Loricariidae (Sugemaller) Wikipedia
L236 har siden den ble publisert i DATZ i juni 1997 vært en av de mest ettersøkte Hypancistrus formene. Det opprinnelige bildet viser en svært kontrastrik sort- og hvitstripet fisk som kan minne endel om Hypancistrus zebra. De få iøyefallende individende som ble gitt dette l-nummeret var trolig spektakulere representanter av L66 eller L399/400.

L236 er faktisk mer en betegnelse på et spesielt mønster enn på en spesiell art. Mønsteret (få, sorte "ormestriper" med mye mellomrom mot lys bakgrunn) kan nemlig oppstå hos de fleste av Hypancistrus formene i Rio Xingu - også hos mer tilgjengelige former som L66 og L333. Mønsteret er en slags mutasjon, et unormalt mønster som sjelden oppstår og da kun på ett og annet individ. dette mønsteret er for oss veldig tiltalende, og gjennom selektiv avl kan man lykkes med å skape en stamme med stadig flere slike avvikende individer. De "L236" som eksisterer i hobbyen idag er ofte mye mindre slående utseendemessig enn originalfisken, men med sine brede, sorte ormelinjer er de likevel flotte representanter for sin (høyst variable) art.

Den opprinnelige informasjonen om at fisken stammer fra Rio Iriri var trolig en avledningsmanøver av komersielle hensyn for å hindre konkurrerende eksportører å oppdage dens faktiske lokasjon (Rio Xingu). Det har aldri blitt bevist at det eksisterer Hypancistrus arter i Rio iriri.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Hypancistrus
Hypancistrus er et genus som er relativt nytt; det ble opprettet i 1991, og er en svært populær malleslekt i akvariehobbyen. Hypancistrus stammer fra elver med sakte til moderat rennende vann. Flere arter av Hypancistrus avventer vitenskaplig beskrivelse og navngivning, så foreløbig er de tildelt et nummer i den stadig økende rekken av L-nummererte maller.
Maks. størrelse 15 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Nei
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Voksen, kjønnsmoden fisk kan enklest kjønnsbestemmes ved å betraktes ovenfra. Er de i god kondisjon vil hunner være bredere over buken, mens hanner er på sitt bredeste over hodet, ettersom de utvikler kraftigere odontoder under øynene. Hanners brystfinner har også en tykkere og kraftigere første finnestråle enn hunner.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Foretrekker en god del frosset for som artemia, mygglarver, cyclops, reker etc
Oppdrett L236 avles ved å følge samme oppskrift som for f.eks. Hypancistrus zebra. Dersom fiskene er i god kondisjon, vil de ofte være relativt enkle å oppdrette dersom man tar hensyn til n... Les mer
NAF Oppdrettsvalør Ikke satt
Minimum størrelse liter på akvariet 150 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 200)
Temperatur 27° C - 32° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6 - 8
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 15
Sist endret 27.04.13 kl 22:53 av HaakonH
200 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Andre har fisken sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap