Oppdrett av Corydoras adolfoi


Mye frossentfôr som røde mygglarver og artemia, samt frysetørkede tubifex, er med på å kondisjonere fisken i form et par-tre uker før lek og egglegging. Små vannbytter to til tre ganger i uken, og så fulgt av et stort (50%) vannbytte samtidig som man setter inn økt sirkulasjon kan være med på å trigge lek.

C. adolfoi yngel er kjent for å kunne være noe vanskelige å få til. Hovedårsaken til dette er at de ikke så lett aksepterer preparert fôr, dvs tørrfôr og ikke-levende fôr. Ved å tilby yngelen nyklekt levende artemia har man større sjanser for å lykkes.
Yngelen lever på plommesekken i to til tre dager etter klekking. Når den er brukt opp, må de tilbys mat raskt, da de er små og svake og tåler ikke å sulte lenge før de bukker under.

Mange opplever at Corydoras spiser eggene om de får tak i dem, så det er best å enten ta ut eggene ganske raskt, eller fjerne de voksne fiskene etterpå. Vær oppmerksom på at dersom du har en gruppe, så kan individer i gruppen som ikke deltar i selve leken være de grådigste eggspiserne. Ta dem ut om de begynner å spise egg fortere enn de blir lagt.

Eggene kan klekkes i et eget lite kar med luft-tilførsel via brusestein, og med en neve torv i en filterstrømpe oppi vannet. Torv forebygger mugg og sopp på eggene. Bytt vann dagen før forventet klekking, da torven kan gjøre vannet veldig surt. Yngelen tåler dårlig endring i vannverdier etter at de er klekket, så det beste er å ta et vannbytte rett før klekking for å normalisere ph igjen.

69 oppdrett av denne arten registrert mellom 2006 og 2016

Vis oppdrett pr år:

3 oppdrett i 2016

Odd Gunnar Moe: Legger egg på glasset, lar naturen gå sin gang Les mer
Marita Ekdahl: Oppdrettsgruppa la egg rett før jeg solgte de, så nå har jeg en gruppe på 7 stk små som har vokst opp :)
Har aldri gjort noe spesielt for at Adolfoiene skal leke, når de først har lekt en gang så egger de jevnt og trutt med noen dagers mellomrom. Les mer
Miriam Fagermo: Latt de gå for seg uten å blande meg inn i 450 literen. Pluselig dukket det opp små tasser på 1 cm. Les mer