Oppdrett av Corydoras adolfoi


Mye frossentfôr som røde mygglarver og artemia, samt frysetørkede tubifex, er med på å kondisjonere fisken i form et par-tre uker før lek og egglegging. Små vannbytter to til tre ganger i uken, og så fulgt av et stort (50%) vannbytte samtidig som man setter inn økt sirkulasjon kan være med på å trigge lek.

C. adolfoi yngel er kjent for å kunne være noe vanskelige å få til. Hovedårsaken til dette er at de ikke så lett aksepterer preparert fôr, dvs tørrfôr og ikke-levende fôr. Ved å tilby yngelen nyklekt levende artemia har man større sjanser for å lykkes.
Yngelen lever på plommesekken i to til tre dager etter klekking. Når den er brukt opp, må de tilbys mat raskt, da de er små og svake og tåler ikke å sulte lenge før de bukker under.

Mange opplever at Corydoras spiser eggene om de får tak i dem, så det er best å enten ta ut eggene ganske raskt, eller fjerne de voksne fiskene etterpå. Vær oppmerksom på at dersom du har en gruppe, så kan individer i gruppen som ikke deltar i selve leken være de grådigste eggspiserne. Ta dem ut om de begynner å spise egg fortere enn de blir lagt.

Eggene kan klekkes i et eget lite kar med luft-tilførsel via brusestein, og med en neve torv i en filterstrømpe oppi vannet. Torv forebygger mugg og sopp på eggene. Bytt vann dagen før forventet klekking, da torven kan gjøre vannet veldig surt. Yngelen tåler dårlig endring i vannverdier etter at de er klekket, så det beste er å ta et vannbytte rett før klekking for å normalisere ph igjen.

69 oppdrett av denne arten registrert mellom 2006 og 2016

Vis oppdrett pr år:
2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006
  Kommentarer
mona o
mona o 0 Oppdrett på Corydoras Adolfoi
Jeg lykkes med oppdrett på Corydoras Adolfoi, og har beskrevet det her i [URL=<a href="http://www.akvaforum.no/text.cfm?id=1898]denne" target="_blank">http://www.akvaforum.no/text.cfm?id=1898]denne</a> artikkelen på Akvaforum[/URL]:-)
mona o
mona o Linken feilet øverst.

Her er den, bruk klipp og lim:
<a href="http://www.akvaforum.no/text.cfm?id=1898" target="_blank">http://www.akvaforum.no/text.cfm?id=1898<;/a>