Corydoras paleatus (Flekket pansermalle)


© amr
Vanlig
Vanskelighetsgrad
Ganske lett
  Andre navn
Engelsk:
  • Peppered corydoras
  Video (2 stk)
Latinsk navn Corydoras paleatus (Jenyns, 1842)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
Fredlig stimfisk som må holdes i gruppe på minimum 6 individer. Dagaktiv. Tåler salt i vannet veldig dårlig, unngå derfor bruk av dette. Kan nå en alder av hele 13 år. Foretrekker sand eller småkornet grus som bunn da de bruker mye tid på å romstere i bunnlaget etter mat. Skjeggtrådene kan bli slitt ned av for grovt bunnlag og forurensing, disse vil gro tilbake, om ikke til sin opprinnelige prakt. En av de lettere Corydoreas'ene å få i lek.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 7 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hunnen er større og har rundere buk. Hannen har ofte høyere og spissere ryggfinne.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Spiser både kjøtt og grønt. I akvarium tar den tabelett -og flakfór, men fortrekker frossenfór, spesielt røde mygglarver er en favoritt.
Oppdrett Corydoras paleatus er en av de lettere artene å drette, og derfor en fin nybegynnerfisk for de som ønsker å prøve seg på Corydoras-oppdrett. Dette er en art som kan legge svært man... Les mer
NAF Oppdrettsvalør BRONSE
Minimum størrelse liter på akvariet 60 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 181)
Temperatur 18° C - 26° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6 - 7.5
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 8
Sist endret 19.08.08 kl 17:18 av Admin
181 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken
Corydoras paleatus (Flekket pansermalle) er den 27. mest populære fisken i norske akvarier

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Andre har fisken sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap